Az elso az amin szolitom a masodikat anyukam utan kapta :)
2021. jún. 25. 14:52
2/12 anonim válasza:
A párom gyakori vezetéknévvel és a korosztályában gyakori keresztnévvel él. Azt mondta, mindig volt ugyanolyan nevű, és jó volt, hogy van 2. neve. Nekem meg mindegy volt, és ráhagytam.
2021. jún. 25. 14:52
3/12 anonim válasza:
Ferjemnek is és nekem is volt egy fogadalmam, mielött megismerkedtünk.
Ferjem egy kedvenc nevét szerette volna mindenképp adni az elsőszülött fiának.
Én pedig volt egy nagyon jó barátom, aki meghalt, az ő tiszteletére róla szerettem volna elnevezni a fiam.
Így 2 nevet kapott.
Most varandós vagyok újra, lányunk lesz, ő csak 1 nevet kap
2021. jún. 25. 15:02
4/12 anonim válasza:
Mert az a kettő tetszett.
2021. jún. 25. 15:38
5/12 anonim válasza:
Annak, hogy hogyan nevezed el a gyerekedet, szerintem különleges jelentősége van, amellett, hogy neked és a párodnak tetszik ez vagy az a név, utalhat a családra, valamilyen szeretett személyre vagy fogalomra, ami neked vagy a családtagjaidnak fontos. Ezt sokszor jobban ki lehet fejezni 2 névvel, ezért adok a gyerekemnek 2 keresztnevet.
2021. jún. 25. 15:50
6/12 anonim válasza:
Az ikrek esetében a 2 nagyapát tiszteltük meg azzal, hogy az ő keresztneveik lettek a második nevek. Ha lányok lettek volna a nagymamák nevei lettek volna a második nevek. A lányunk pedig azt a 2 nevet kapta, amit az ikreknek néztünk ki, amikor még nem tudtuk a nemüket.
2021. jún. 25. 18:12
7/12 anonim válasza:
Az első lányomnak a saját tetszésem alapján adtam nevet és nem is kértem ki senki véleményét, a férjem rám bízta.
A második lányom a férjem anyukájának a nevét kapta első névnek, másodiknak az enyémet, ami megegyezik az anyukáméval.
2021. jún. 25. 18:31
8/12 anonim válasza:
Első a kedvenc név, ferjem is megszerette. Második az ő édesanyja neve, aki korán elhunyt, már én sem ismertem. Én ajánlottam fel, ha szeretné adhatjuk másodiknak. Majd elmeséljünk a lányunknak hogy a másik mamájáról kapta a nevét.
2021. jún. 25. 20:44
9/12 anonim válasza:
Mert a családomban ez a szokás. A gyerekek a nagyszülők vagy dédszülők után kapnak második nevet.
2021. jún. 25. 21:37
10/12 anonim válasza:
3 gyerekem van 1 névvel, de ha megszületik a lányom, neki 2 neve lett volna valamiért a Babett név nagyon tetszett, de a férjemnek nem így adtam volna elé olyat ami neki is megfelel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!