Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Nátán keresztn...

Mit gondoltok a Nátán keresztnévről?

Figyelt kérdés

2021. júl. 4. 00:18
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
92%
Magyar írásmóddal nevetséges, az egyetlen vállalható formája talán a Nataniel, ez a Nátán ez röhejes és nekem is a sátán jut róla eszembe. Biztosan külföldiesen becézném Natenek vagy Natának.
2021. júl. 4. 07:43
 22/33 anonim ***** válasza:
91%
Nem teszik. Olyan idegen nekem, nem áll a számra. Egyik ismerősöm fiát így hívják, Nátikának becézi, az meg hát...
2021. júl. 4. 07:50
 23/33 anonim ***** válasza:
57%

Teljességgel idegen a magyar fülnek, ha valakinél ezt a nevet hallom, azonnal tudom, hogy a szülei prolik.

Ezen kívül is gyűlölöm az angolszász eredetű, vagy legalábbis ott népszerű nevek 99%-át, a Nátánnal egy szint pl. a Dávid vagy a Patrik.

2021. júl. 4. 08:36
 24/33 Andi80018 ***** válasza:
42%
Egyáltalán nem tetszik. De még mindig jobb, mint a Brendon, vagy a Benett. :-D
2021. júl. 4. 09:26
 25/33 anonim ***** válasza:
79%
Sátán.
2021. júl. 4. 10:09
 26/33 anonim ***** válasza:
87%
Borzalmas,erőltetett.
2021. júl. 4. 10:16
 27/33 flora08 ***** válasza:
81%
Nekem sem tetszik :( Egyrészt, mert én is arra asszociálok, hogy sátán, ha meghallom. A másik ok, hogy nem tetszenek az ilyen magyarosított, külföldi nevek, gondolom Nathan megfelelője itthon, a mi helyesírásunknak megfelelően. Sem kiejtésben, sem írásban nincs köze az eredeti névhez.
2021. júl. 4. 10:16
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Itthon nem tetszik, külföldön szerintem szép
2021. júl. 4. 11:55
 29/33 anonim ***** válasza:
31%

Nem rossz, de akkor már inkább a Nataniel vagy Nátániel.

Egyébként nem tudom honnan veszik a kommentelők, hogy ez magyarosított külföldi név, mert nem az. Egészen konkrétan bibliai név, egy ószövetségi próféta neve. Elég régóta anyakönyvezhető itthon.

2021. júl. 4. 12:29
 30/33 anonim ***** válasza:
76%
Tényleg egy bibliai alak neve egyébként, a férjem anno majdnem ezt a nevet kapta mert anyósom elég vallásos (végül egy másik bibliai eredetű nevet kapott és a tesóinak is ilyen nevei vannak), tehát nem is újkeletű csak most kapták fel. Kicsit vicces egyébként a Biblia fényében, hogy a magyar verziójáról ennek a névnek majdnem mindenki a sátánra asszociál 😅
2021. júl. 4. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!