Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan reagáltok, ha valaki...

Hogyan reagáltok, ha valaki pöszén, vagy selypítve gügyög a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Belehajolnak a babakocsiba és: "Jaj de cini vadok maaaa" Milen cépen moszolyog ez a kiszfiúúú"...

Semmi baj azzal, ha valaki kedves egy gyerekhez, és a hangszínénél magasabb hangon beszél neki, de az affektálás, pöszeség honnan jön? Mennyire használ a beszédfejlődésnek?

És ti mit szóltok ehhez?Rászóltok az illetőre olyankor?

2021. júl. 2. 16:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%

"A vau-vaut meg a brüm-brümmöt se bírom,nálunk kutya/kutyus van meg autó,ezektől is rosszul vagyok.."

Pedig megfér együtt a kettő, sőt a hangutánzók kellenek. Beszédindításnál is alap. Nem helyettesítésre, hanem: a kutya azt mondta vau-vau.

2021. júl. 2. 19:00
 12/23 anonim ***** válasza:
73%
#11 Úgy teljesen rendben van, hogy mit mond a kutya - vau, mit mond a cica - miau, hogy csinál az autó - brümm, stb. Csak azt nem bírom, amikor helyettesítve van. Egy ismerős kislánynak pl hiába mondták az óvónénik, amikor ovis lett, hogy üljön le, csak nézett bután. Pedig nem gyengeelméjű a gyerek, csak ő ezt addig nem hallotta így. Nála az ülj le az a "csüccs" volt. Azért ez már 3 évesen gáz, szerintem. :)
2021. júl. 2. 19:53
 13/23 anonim ***** válasza:
72%
#12 huh mondjuk el tudom képzelni mindenkinek mennyire kellemetlen lehet, ha a gyerek az oviba sem tud beszélni, mert ő kizárólag olyan szavakat ismer, hogy iszisz meg vava 👼
2021. júl. 3. 09:20
 14/23 anonim ***** válasza:
60%

11

"Ott van a vauvau,ott megy a brümbrüm". Erre értettem. A hangutánzás egészen más,azzal természetesen nincs problémàm.

2021. júl. 3. 10:33
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

Istenem ezektol a mai okos modern anyaktol kivagyok..

Az o gyerekukkel nem lehet gugyogni, nem lehet megpuszilni, nem lehet felvenni, mert mi a gyereked porcelan?

Nagyon ellenszenvesek nekem az ilyen anyak akik mindenert "raszolnak" masokra..

Es nem vagyok anyos, 21 eves vagyok, 2 honapos kisbabaval.

2021. júl. 3. 13:44
 16/23 A kérdező kommentje:
Kedves #15. Nem írtam a kérdésben, hogy nekem ez hatalmas probléma lenne, csupán kérdést tettem fel, mert kíváncsi voltam, ki hogy reagál.
2021. júl. 3. 14:01
 17/23 anonim ***** válasza:
64%

15

Nem porcelán. De sokat fejlődött a pszichológia és az orvostudomány is és szoktam olvasgatni. Ha én úgy látom jónak,hogy nem jó neki,hogy mindenki összenyalja vagy megfogja úgy,hogy latom rajta a diszkomfort érzetet,akkor nem fogom ráerőltetni,én is utáltam kicsiként ha pl.a büdös nagyapám megölelget/megpuszil. Ha nagyobb lesz és szeretné,nem dogom tiltani nyilván. A gügyögés csak engem irrital és mint írtam,nem zavar míg nem tanul beszélni. Akkor viszont már kifejezetten ártalmasnak gondolom,ha mondjuk úgy tanulja meg hogy az s betűt sz-nek mondja vagy a cs-t c-nek, és így tovább.

Ja,én meg a mindenen pattogó bezzeganyáktól vagyok ki,mégsem állok beléjük,ha nem tudok kultúráltan hozzászólni,inkább tovább görgetek. ;)

2021. júl. 3. 14:53
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

#15, a kigyerek nem egy kiskutya. Bár ma már a kiskutyákra is azt mondják, hogy "védjük" meg a privátszféráját, ne engedjünk meg idegeneknek mindent, csak azért mert az a szokás, h fogdozzuk a kutyát.

Akkor egy gyereknél főleg fontos, hogy mit hagyunk és mit nem.

2021. júl. 3. 17:19
 19/23 anonim ***** válasza:
76%
#15 de megis miert kene a gyerekhez gugyogve beszelni?Nem idiota a gyerek, attol, hogy valaki igy beszel, a baba nem fogja jobban ertrni mit mond.
2021. júl. 4. 00:15
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Errol beszelek mindentol veditek a gyereket😂 meg privat szferat serti ha a sajat nagyszuloje megpuszilja..

Ezekbol lesznek az elviselhetetlen majom gyerekek akiken latszani fog hogy a szeltol is ovva voltak😀

2021. júl. 4. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!