Hogyan reagáltok, ha valaki pöszén, vagy selypítve gügyög a gyereketeknek?
Belehajolnak a babakocsiba és: "Jaj de cini vadok maaaa" Milen cépen moszolyog ez a kiszfiúúú"...
Semmi baj azzal, ha valaki kedves egy gyerekhez, és a hangszínénél magasabb hangon beszél neki, de az affektálás, pöszeség honnan jön? Mennyire használ a beszédfejlődésnek?
És ti mit szóltok ehhez?Rászóltok az illetőre olyankor?
Kiráz a hideg attól is, ha valaki így ír 😬 Mármint volt egy hozzászóló valahol, aki zárójelbe léírta a magyarázatában, hogy mit mond egy gyerek és azt így sejpítve írta le. Hát majdnem hányingerem lett ahogy olvastam.
Most is kirázott a hideg ahogy olvastam a kérdezőtől :D
Ha random ember csinálná ezt, fogakat összeszorítva várnám h vége legyen 😁 de olyannal, akivel sokat találkozik, megbeszélném h ezt ne.
Olyannal meg nem talalkoztam, aki poszen beszelt, de affektalva igen. Hat szerintem abromi idegesito, en mindig mosolygok,aztan varom hogy rahgyjak vagy mondtam annyit, hogy nem hulye a gyerek,ha normalisam beszelsz, azt is erti:D De ez nyilvan csak közelebbi baratoknak meg rokonoknak es tudom,hogy ok nem sertodnek meg.
Van a kozvetlen ismerosi korunkben egy apuka, aki igy beszel a gyerekehez. Az anyuka normalisan, de nem tudom, az apuka, miert igy. 3 eves a kislanyuk es mai napig igy beszel hozza, ezért a gyerek is neha igy beszel. (Ez mas tema, de tegyuk hozza, hogy ot mai napig babanak hívják. Van egy 1 eves kisöccse es akkor mondani szoktak, hogy alszanak a babak. Vagy, hogy a baba kapott uj nagylanyos agyat.) Persze en is szoktam mondani az en kislanyomnak(meg a ferjemmel is neha igy hivjuk egymast) neha, hogy baba gyere ide, de ők folyamat ezt mondjak. A kisfiúhoz meg egyaltalan nem beszél se az apuka, se az anyuka ilyen affektalosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!