Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan reagáltok, ha valaki...

Hogyan reagáltok, ha valaki pöszén, vagy selypítve gügyög a gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Belehajolnak a babakocsiba és: "Jaj de cini vadok maaaa" Milen cépen moszolyog ez a kiszfiúúú"...

Semmi baj azzal, ha valaki kedves egy gyerekhez, és a hangszínénél magasabb hangon beszél neki, de az affektálás, pöszeség honnan jön? Mennyire használ a beszédfejlődésnek?

És ti mit szóltok ehhez?Rászóltok az illetőre olyankor?

2021. júl. 2. 16:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
Hülyének nézem, de ha csak egy random járókelő vagy szomszéd néni, akkor nem foglalkozok vele. Ha az anyósom vagy anyám csinálja, akkor persze szólok neki.
2021. júl. 2. 16:28
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha a szomszéd Cili néni, akivel havonta kb ennyi a kontakt és mondjuk 8 hetes a baba, nem szólnék semmit, de nem vagyok híve ennek. Ha a Nagymama csinálná ezt, akivel mondjuk relatíve sok időt tölt, neki megmondanám, hogy rendesen beszéljen,ert ismerek gyereket, aki ezt tanulta meg a hülye szüleitől.
2021. júl. 2. 16:30
 3/23 anonim válasza:
28%
Egy marx engelst csak nem olvashat fel neki.
2021. júl. 2. 16:34
 4/23 anonim ***** válasza:
49%
Nem zavar, fontosabb dolgokkal foglalkoznék azt gondolom.
2021. júl. 2. 16:35
 5/23 anonim ***** válasza:
68%

Kiráz a hideg attól is, ha valaki így ír 😬 Mármint volt egy hozzászóló valahol, aki zárójelbe léírta a magyarázatában, hogy mit mond egy gyerek és azt így sejpítve írta le. Hát majdnem hányingerem lett ahogy olvastam.

Most is kirázott a hideg ahogy olvastam a kérdezőtől :D

Ha random ember csinálná ezt, fogakat összeszorítva várnám h vége legyen 😁 de olyannal, akivel sokat találkozik, megbeszélném h ezt ne.

2021. júl. 2. 16:41
 6/23 anonim ***** válasza:
79%
Nekem anyósom csinálja,úgy vagyok vele,hogy míg kicsi,ok,de ha már kezd beszélni tanulni,leállítom,mert nem szeretnék beszédhibás gyereket. Pedig pedagógus.. betudom annak,hogy első unoka és el vannak szállva. De előbb-utóbb rászólok. A vau-vaut meg a brüm-brümmöt se bírom,nálunk kutya/kutyus van meg autó,ezektől is rosszul vagyok..
2021. júl. 2. 16:52
 7/23 anonim ***** válasza:
82%
Én szoktam nekik mondani (felénk sok ilyen iqfighter van), hogy a gyerek nem hülye, csak kicsi.
2021. júl. 2. 17:07
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkire rászólok, hogy a gyerekem nem fogyatékos, nem kell neki gügyörészni, és nem kell bohocot csinálni magunkból:)
2021. júl. 2. 17:14
 9/23 anonim ***** válasza:
58%
Nem szeretem, ahogy a kitalált, becézett "szavakat" sem (pl. kacsa helyett háp-háp, innivaló/víz helyett iszisz, autó helyett tütü, és társaik). Szerencsére senki nem csinálta/csinálja a családból sem a gügyögést, sem ezt amit írtam.
2021. júl. 2. 17:17
 10/23 anonim ***** válasza:
60%

Olyannal meg nem talalkoztam, aki poszen beszelt, de affektalva igen. Hat szerintem abromi idegesito, en mindig mosolygok,aztan varom hogy rahgyjak vagy mondtam annyit, hogy nem hulye a gyerek,ha normalisam beszelsz, azt is erti:D De ez nyilvan csak közelebbi baratoknak meg rokonoknak es tudom,hogy ok nem sertodnek meg.

Van a kozvetlen ismerosi korunkben egy apuka, aki igy beszel a gyerekehez. Az anyuka normalisan, de nem tudom, az apuka, miert igy. 3 eves a kislanyuk es mai napig igy beszel hozza, ezért a gyerek is neha igy beszel. (Ez mas tema, de tegyuk hozza, hogy ot mai napig babanak hívják. Van egy 1 eves kisöccse es akkor mondani szoktak, hogy alszanak a babak. Vagy, hogy a baba kapott uj nagylanyos agyat.) Persze en is szoktam mondani az en kislanyomnak(meg a ferjemmel is neha igy hivjuk egymast) neha, hogy baba gyere ide, de ők folyamat ezt mondjak. A kisfiúhoz meg egyaltalan nem beszél se az apuka, se az anyuka ilyen affektalosan.

2021. júl. 2. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!