Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha undorodok és félek nagyon...

Ha undorodok és félek nagyon a terhességtől/szüléstől/szoptatástól és gyerekneveléstől, de alapjáraton szeretem a gyerekeket és lehet szeretnék is majd egyszer, akkor merjek majd szülni?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, de még nem érzem a motivációt a gyerekvállalásra (anyagilag sem vagyunk ott sajnos, de stabil a párkapcsolatom). Párom biztos szeretetne a jövőben (4-5 év múlva), de én semmi "ingert" nem érzek hozzá, pedig nem utálom az összes gyereket (akik aranyosak és jól vannak neveleve, ők szimpik, de az örjöngő, nem nevelt, rugdos össze vissza, direkt ordibáló gyerekeket utálom). Sőt, félek is és undorodok is az egésztől, de lehet csak mert nem értem meg rá? Más is érez ilyet? Én maximum gyerekként mondtam azt, hogy szeretnék majd sok-sok gyereket, de olyan 13-14 éves korom óta semmi késztetést nem érzek hozzá. Egy benti macskánk van, akit imádunk, de ő is "elég" úgymond. Nem hiányzik a gyerek gondolata sem. De párom ilyenkor mindig mondja, hogy csak lesz majd és ilyenek, hiába mondom, hogy nem igen szeretnék.

Van aki így érzett fiatalon és mégis szült? Megbántátok vagy úgy érzitek nem volt oka félni/undorodni?

Ha pedig ezért nem szültél, megbántad már ezt idősebb korban?

2021. jún. 29. 20:04
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

Én is 25 éves vagyok, viszont tudom, hogy szeretnék majd gyereket a jövőben. De őszintén, én is félek a terhességtől, szüléstől, szoptatástól. Félek attól, hogy én hogy fogom bírni testileg-lelkileg... Tágabb családban van néhány 0-2 éves baba, iszonyú kemény munka! Minden elismerésem a szülőké! Aranyosak, szeretem őket, de "itthonra" még nem kéne. Attól is tartok, hogy jól fogom-e csinálni a nevelésüket. Nekünk is van egy 4 éves macskánk, rengeteget foglalkozunk vele párommal, ő úgy látom/érzem, hogy elégedett, boldog cica. Viszont egy gyerek sokkal nagyobb felelősség.. életre szóló dolog. Rengeteg kötöttség, lemondás. Egyetem miatt még nem éltem, kizsigerelt zombi vagyok jelenleg (folyton faradt vagyok, szorongok a vizsgák, a pénz miatt, ideges, ingerlékeny, türelmetlen vagyok.. csoda, hogy a párom elvisel😅)... viszont a macskánk mindig jó kedvre derít..

Tehát én még pár évet biztosan várok ezek miatt. Még nem érzem magam kész a gyerekre, de remélem egyszer eljön az idő.

2021. júl. 8. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!