Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hagyják a szülők a...

Miért hagyják a szülők a gyerekek agresszióját elfajulni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 26. 16:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezen már én is sokat gondolkodtam, mitől agresszívabb a mai társadalom? Szerintem a média is belejátszik. Az egyik nap volt a spektrumon egy műsor, abban azt taglalták, hogy a gyerekek nagy része (főleg külföld) a tv, a számítógépes játékok előtt nevelkedik. Konkrét példák voltak, és mindenféle vizsgálat. Rossz volt hallani, hogy a gyerekek több mint 8 órákat tévéztek:-(

Nekem még pici a fiam(1éves), így megpróbálom a legjobb tudásom szerint nevelni, amikor durváskodik(csíp, mar) mindig rászólunk, tv-t nem nézz csak néha dvd-t.

Nem vagyok veréspárti, de úgy gondolom egy-két atyai pofon nemártana egy-két gyereknek, és szülőnek. Tudom, hogy nem megoldás a verés, de ha jókor kapod, észhez térsz. A lelkifröccs az hatásosabb:-)Annyira rá vannak kattanva a lelki életre, hogy nehogy megbántsák a gyereklelki világát, hogy nem mernek semmit tenni, pedig ha a szülő nem, majd az élet fogja megtanítani és az fájdalmasabb lesz.

2010. aug. 27. 08:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az vagyok,akinek verekedős a 2 éves fia.Szóval az utolsó válaszhoz szeretnék hozzászólni.Én azt tapasztaltam,hogy ha ráütöttem a kezére vagy a fenekére az nem ért semmit.Sőt még erőszakosabb lett ezek után.Már akkor is,ha csak felemeltem a hangom és kiabáltam vele(kínomban),az tényleg nem ért semmit egy ilyen idős gyereknél.Most,hogy higgadtabb vagyok az esetleges hisztiknél és agresszív megnyilvánulásoknál szerintem eredményesebb,bár sokkal könnyebb a fenekére vagy a kezére ütni(legalább is az anyukának).
2010. aug. 27. 13:12
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is elég agresszív a 2 évesem. Már én sem tudom, hogy mit csináljak vele, nem javul a dolog. Kb. 3-4 hónapja ilyen. A fenékre/kézre csapás nálunk sem megoldás, csak ront a helyzeten. Mikor éppen benne van az aktuális dührohamban, beszélni sem nagyon lehet vele, nem figyel. Először engem próbál általában megütni (amint meghallja a nem szót), aztán amikor nem engedem, hogy megüssön, akkor kitör a dühroham. Ilyenkor repülnek a játékok, feldönti az asztalt vagy ha éppen semmi nincs a keze ügyében, akkor a fejét veri bele a padlóba. Nem tudom, hogy nála mi az oka ennek, soha nem veszekszünk a férjemmel, verekedni meg pláne nem szoktunk. Nem néz tv-t sem. A játszótéren is ilyen akaratos amúgy, de soha nem engedem, hogy más gyereket bántson vagy mástól játékot elvegyen. Persze ennek újabb hisztiroham a következménye, de muszáj korlátokat szabni neki.

Én a magam részéről kezelném ezt a dolgot, de fogalmam sincs, hogyan. Mindenki azt mondja, hogy türelem és következetesség és elmúlik. De addig? Csak lehetne valamit tenni... Szóval én még lázasan keresem a megoldást.

Egyébként nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy az én hibám mindez, de nem tudom mit rontottam el vele kapcsolatban.

2010. aug. 29. 19:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Én attól kapok agybajt, hogy amikor rászólok a 20 hónapos fiamra akkor az anyósomék, vagy az anyuka akivel sétálni szoktunk rámszól(!), hogy ne szóljak neki, hiszen olyan aranyos. Sokszor már elgondolkodom, hogy lehet sokszor szólok rá a kisfiamra, de nagyon eleven gyerek, és muszáj kordába tartanom mert később nem fogok bírni vele. Csak azt nem értem ők miért szólnak bele.
2010. aug. 29. 20:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom te merre laksz, de nálunk nem ez a jellemző, itt ha egy gyerek agresszív nem hagyja rá a szülő, legalábbis ez a tapasztalatom.
2010. aug. 29. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!