Miért hagyják a szülők a gyerekek agresszióját elfajulni?
Ezen már én is sokat gondolkodtam, mitől agresszívabb a mai társadalom? Szerintem a média is belejátszik. Az egyik nap volt a spektrumon egy műsor, abban azt taglalták, hogy a gyerekek nagy része (főleg külföld) a tv, a számítógépes játékok előtt nevelkedik. Konkrét példák voltak, és mindenféle vizsgálat. Rossz volt hallani, hogy a gyerekek több mint 8 órákat tévéztek:-(
Nekem még pici a fiam(1éves), így megpróbálom a legjobb tudásom szerint nevelni, amikor durváskodik(csíp, mar) mindig rászólunk, tv-t nem nézz csak néha dvd-t.
Nem vagyok veréspárti, de úgy gondolom egy-két atyai pofon nemártana egy-két gyereknek, és szülőnek. Tudom, hogy nem megoldás a verés, de ha jókor kapod, észhez térsz. A lelkifröccs az hatásosabb:-)Annyira rá vannak kattanva a lelki életre, hogy nehogy megbántsák a gyereklelki világát, hogy nem mernek semmit tenni, pedig ha a szülő nem, majd az élet fogja megtanítani és az fájdalmasabb lesz.
Nekem is elég agresszív a 2 évesem. Már én sem tudom, hogy mit csináljak vele, nem javul a dolog. Kb. 3-4 hónapja ilyen. A fenékre/kézre csapás nálunk sem megoldás, csak ront a helyzeten. Mikor éppen benne van az aktuális dührohamban, beszélni sem nagyon lehet vele, nem figyel. Először engem próbál általában megütni (amint meghallja a nem szót), aztán amikor nem engedem, hogy megüssön, akkor kitör a dühroham. Ilyenkor repülnek a játékok, feldönti az asztalt vagy ha éppen semmi nincs a keze ügyében, akkor a fejét veri bele a padlóba. Nem tudom, hogy nála mi az oka ennek, soha nem veszekszünk a férjemmel, verekedni meg pláne nem szoktunk. Nem néz tv-t sem. A játszótéren is ilyen akaratos amúgy, de soha nem engedem, hogy más gyereket bántson vagy mástól játékot elvegyen. Persze ennek újabb hisztiroham a következménye, de muszáj korlátokat szabni neki.
Én a magam részéről kezelném ezt a dolgot, de fogalmam sincs, hogyan. Mindenki azt mondja, hogy türelem és következetesség és elmúlik. De addig? Csak lehetne valamit tenni... Szóval én még lázasan keresem a megoldást.
Egyébként nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy az én hibám mindez, de nem tudom mit rontottam el vele kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!