Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekvédelem, mit tennetek,...

Gyermekvédelem, mit tennetek, ha ilyet észlelnétek?

Figyelt kérdés

Sajnos nem talaltam kulon gyermekvedelem kategoriat, ha szerintetek mashol jobb helyen van a kerdes, irjatok meg!

Valoszinusithetoen illegalis munkasszallon lakik egy kisiskolas gyermek is, valamelyik hozzatartozojaval. Legalabb 20-an laknak egy epuletben, es nem 2 agyas szobak vannak, hanem tobb. Tobb sebbol verzik a tortenet, gondolkodtunk,jelentsuk-e, mikor es kinek jelentsuk, aki foglalkozik is ezzel, de most mar sokadszor latom a kisgyereket is ott, ami vegkepp nem neki valo hely, nagyon lepukkant es idegen felnottekkel van korulveve. Ti hova fordulnatok elso korben? A tobbi resze is erdekel, hogy hova lehet jelenteni a feketen mukodo szallot, stb. Raadasul rendszeresen muanyagot is egetnek, szoval a kornyeken mindenki arra var, h valaki mas feljelenti oket.

2021. jún. 28. 12:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Sehova. Nyilván azért lakik ott a kisgyerek, mert az anyja/apja is ott van és enélkül hajléktalan lenne. Nem ideális helyzet, de elszakítani egy gyereket a szüleitől ilyen miatt mégannyira se ideális.
2021. jún. 28. 13:07
 2/13 anonim ***** válasza:
98%
Ha van víz meg fűtés, akkor ugyanannyit csinál majd bárki is, mint a putrisokkal. Semmit. Nem kell az állami nevelőintézeteknek mégegy, a nagyobb gyerekeket, tele traumával, a nevelőszülők se szeretik. Minek is vigyék intézetbe, hogy a nagyok összeverjék, vagy megerőszakolják, ha amúgy ott, ahol van meg nem verik és nem bántják. Néha ez is jobb...
2021. jún. 28. 13:09
 3/13 anonim ***** válasza:
96%

Ha a gyerek nem éhezik,nem verik és szerető a család,csak a körülmények nem a legjobbak,akkor nem tenném,csak elbeszélgetnék a szülővel, hogy tudsz róla és, hogy változtasson minél hamarabb,mert nem akarod őket jelenteni. Lehet, hogy csak így tudnak kitörni a nyomorból és ez csak egy ideiglenes megoldás. Amíg nem ismered jobban ezt a helyzetet,addig nem kéne jelentgetni. Nem véletlenül,nem mondja a szülő, hogy mi a helyzet, nyilván fél,hogy elveszíti a gyerekét. Inkább kérdezd meg, hogy miben tudsz segíteni.... Ne haragudj,de ez tipikus magyar mentalitás, hogy mindenkit jelentsünk fel, aki kicsit másképp él vagy próbál boldogulni,mint az átlag...,de a segítségnyújtást nem ismerik.

Tudom egyébként, hogy miről beszélek iskolában dolgozom. Jó pár kiemelt gyerekünk van,de nem,azért,mert szállón laktak,hanem mert verték éheztették, szexuálisan molesztálták őket. Anyuka,apuka ivott,drogozott, esetleg gyilkolt,vagy éppen börtönbe került mindkettő. Ha látnád, hogy milyen körülmények közé viszi haza néhány család az újszülött kisbabát meglepődnél. Hatalmas nyomor van néhány házban. Néhány mellett egy lepukkant munkásszálló is igazi palota...

Amennyiben a gyereket lelkileg, fizikailag bántalmazzák,nem etetik,fürdetik rendszeresen és a szülőknek fontosabb a káros szenvedélyük,mint a gyerekük csakis kizárólag akkor jelenteném.

2021. jún. 28. 13:16
 4/13 A kérdező kommentje:
Ertem en, de itt is molesztalhatja a tobbi munkas, akivel egy szobaban laknak... es italoznak is rendszeresen. Akkor egyelore figyelo modban maradok, de ha azt latom, hogy bantjak a gyereket, lepni fogok.
2021. jún. 28. 13:22
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
Aztán ugyan miért molesztálnál? Nem kell mindenhova rémeket látni.
2021. jún. 28. 13:26
 6/13 anonim ***** válasza:
68%
Ilyen alapon az is zavarò, ha a szomszèd italozik, meg az is zaklathatja. Szerintem maradj tàvol az emberektől, süt belőled a rosszindulat.
2021. jún. 28. 13:28
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

Hát, én ki vagyok élezve mindenfélére, de szerintem ez semmi extra. Nem ideális, dehát ez van, gondolom csak átmeneti.

Nemtudom mi bajod, a világ tele van felnőttekkel, mindenhol körülveszik a gyerekeket idegen felnőttek. Aztán hát sokan isznak, ez van, nem tilos, azért, mert van az embernek alkoholt is fogyasztó rokona és ismerőse, vagy esetleg a szülő is iszik és néha ittas, hát istenem. Amíg a gyerekért nem így megy oviba, suliba, nem bántja, és ellátja, addig tök rendben van, még akkor is, ha nem ideális.

De érted, még csak nem is az apja iszik, hanem mások.

Aztán mi volt még? Műanyag égetés, hát gondolom fáznak(nyáron is égetnek?), de azt hiszem ezt lehet jelenteni, ha biztos vagy benne!

Attól, hogy valaki munkás(köz?) még nem rossz ember. Valószínűbb a magasan képzett, rendesnek látszó családokban a molesztálás, mint az alsóbb rétegekben, sajnos..

Én nem szólnék, novemberig várnék, nehéz volt ez a covid időszak mindenkinek, és még nincs fűtés szezon, olyannak élheti meg a gyerek, mint valami tömegnyaralás.

2021. jún. 28. 13:58
 8/13 anonim ***** válasza:
91%
Mi lenne, ha a gyerek hpzzátartozójánál érdwklődnél, hogy mi a helyzet. Lehet átmeneti időszak. Az égetést ok, hogy jelented, de a gyereknél inkább érdeklődj, mert lehet rosszabbat teszel vele.
2021. jún. 28. 14:02
 9/13 A kérdező kommentje:
Hat latom, a legrosszabb indulatuak abba is belekotnek, ha valaki segiteni probal egy kiskorun. Persze az mar mindegy, amit utoljara irtam, hogy egyelore megfigyelem es akkor lepek, HA BANTJAK a gyereket. Nem, habzo szajjal frocsog tovabb.... ea fujja a magaet. Most akkor ki a rosszindulatu? A tobbi kulturalt embernek koazi a hsz-t. Megjegyzem, az is tipikus magyar (?) hozzaallas, hogy ismeretlenul a masik torkanak ugrunk, holott tanacsot kert.
2021. jún. 28. 14:29
 10/13 A kérdező kommentje:
Tovabbiakat nem olvasom, normalisakat kiszuetem, primitivrosazindulatu kommentelok meg frocsogjenek tovabb magukban.
2021. jún. 28. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!