Adnátok vmi tippet? Én már nem bírom idegekkel.
Párommal egy lépcsőházban lakunk,ahol rajtunk kívül még 13-an laknak.A közösképviselő is itt lakik.A lépcsőházban vagy 2 db biciklitároló és 1 db babakocsitároló.A biciklitárolóhoz úgy lehet feljutni,hogy ahogy belépünk a lépcsőházba van pár lépcsőfok,mellette egy sima lejtős rész(bocs máshogy nem tudtam írni),de elég keskeny,azon kell fel-le tolni a biciklit,hogy bejussunk a tárolóba.A babakocsi tároló pedig ahogy belépünk a lépcsőházba egyből ott van jobb oldalt,nem kell fel-le tologatni semmit h eljussunk oda.Nem nagy nm2,pontosan 3 babakocsi fér el benne...nos épp én vagyok a lépcsőházban a 3. aki babakocsival rendelkezik.De még nem tudtuk betenni...ugyanis a felettünk lakónak(nő-fia kb 50 és 30 évesek)ott van bent egy üzemképtelen rossz hűtője,egy magnója ami batár nagy és egy rissz rossz szőnyeg.Nos,már kb 2 hónappal ezelőtt kértük őket szépen h majd tegyék ki mert majd szeretnénk betenni oda a babakocsinkat.De azt mondták h nem teszik ki.Aztán beszélt velük egy másik lakó is,de neki is ez volt a válasza.Majd a közösképviselő szólt nekik h tegyék onnan el azokat,de ők kerek-perec megmondták h nem teszik onnan el,és ezt avval magyarázzák h azért mert anno ők járólapoztatták le.Tegnap még utoljára rápróbált a közösképviselő,de ugyancsak azt mondták h nem teszik ki,sőt én a babakocsit toljam be a biciklitárolóba le-fel azon a kis keskeny lejtőn(hozzáteszem még a babakocsi is szélesebb,igy csak 1 sor kereke férne rá).Tegnap már idegrohamot kaptam,és sírtam is rajta,hogy nem igaz h nem lehet közös nevezőre jutni,hisz azokat a dolgokat nem is ,használják.Felhívtam egy ezekben a dolgokban jártasabb embert,ő adott egy jó tippet,amit a közösképviselőnek is mondtam,hogy ő mint a lépcsőház kképviselője,írjon egy levelet nekik,hogy x napon belül tegyék onnan ki,ha nem akkor ő rakatja ki a dolgokat,hisz ő általuk az a helyiség nem rendeltetésszerűen van használva.
Erre azt mondta h nem írhat ilyet,mert ő nem hivatalos szerv,és h beszéljünk mi velük,vagy tegyük onnan mi ki.
Nos,ha annyira hülye nem vagyok...de sztem nem,akkor sejtésem szerint én és párom ugyanolyan lakók vagyunk itt mint ők,akiké a cucc,igy másnak a tulajdonát mi nem mozdíthatjuk el,nem?De már a kképviselő se tesz semmit,hanem ránk hagyja.Szerintem pedig épp az h neki kellene elintézni ezt,hisz úgymond ő itt a "fő fej",aki felel mindenért.Nem?
35 hetes km
neki azért van oda kulcsa,mert a szomszéd tömbbe lakik a lánya és mikor ő babát várt akkor itt tárolták a babakocsit....ja és jelenleg újra babát vár a lánya.
sajna a biciklitárolóba sem rakhatjuk át,sőt be se férne.
van egy pincehelység oda tehetnénk azt mondta a kképviselő....
Nincs értelme a verésnek, ugyan már... ezzel csak újabb feszültségkeltés lenne...
Nos ha a tároló ki van nevezve babakocsitárolónak, akkor ha ott hűtöt tárolnak, akkor a tároló nem rendeltetésszerűen van használva. Tegyétek ki a hűtőt (vigyétek ti át a biciklitárolóba, mert lehet ők csak lustaságból nem akarját átvinni, vagy ott féltik, mert oda többen bemehetnek), majd cseréljetek zárat. Ha ezek után reklamálnak, akkor mondjátok, hogy nem rendeltetésszerűen használták, így ki lett téve onnan. Ha meg azzal jönnek, hogy a lánya babakocsiját szeretnék ott tárolni, akkor meg közöljétek velük, hogy ott elsősorban az tárolhatja, aki ott lakik. Mivel már 3 babakocsis van, így a lányáé nem fér be. Keressen más lehetőséget.
Mi is 3. emeleten lakunk, de megpusztulnék, ha a 3-ra kellene felcipelnem nap, mint nap a kocsit, főleg ha 2x, 3x is lemegyünk egy nap.
A közösképviselőre meg hiába vártok, ő mossa kezét...
Na, álljon meg a menet!
Jelen esetben a közös képviselő hivatalos szerv, nem passzolhatja le a felelősséget. Akkor követnétek el törvénysértést, ha ti nyúlnátok a cuccaikhoz. Már réges régen fel kellett volna írásban szólítania a kedves lakótársat, hogy pucolja ki a babakocsi tárolót, hiszen, mint a nevében is benne van, ott babakocsikat és nem hűtőket lehet tárolni.
Miért ők járólapoztatták le? Közös helyiség, közös költségen kellett volna, de ha ő ilyen jó fej (volt), akkor sorry, így járt. Ez nem vita-alap. Ha ti lekövezitek a lépcsőt, akkor mindenki másszon fel kötélen, vagy mi?
Szóval: a közös képviselőnek kell lépnie. Ha nem lép, össze lehet hívni lakógyűlést, hogy a) leváltjátok a közös képviselőt b) a lakógyűlésen szólítsák fel a lakókat a közös helyiségek rendeltetésszerű használatára.
Egyébként megértem, hogy nem szeretnéd a 3. felcipelni, mi az elsőn laktunk (+ magasföldszint), de majd bele pusztultam, mire felcipeltem a 10 kilós babakocsit a 10 kilós gyerekkel (+ még pocakos is voltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!