Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a gyereketekhez hozzávágná...

Ha a gyereketekhez hozzávágná egy másik gyerek a fahintát, amitől belilulna és bedagadna az arca, akkor mit tennétek?

Figyelt kérdés
Ma az óvodában egy gyerek hozzávágta direkt a lányom arcához a kerek fahintát meg összerugdosta. Annyi volt a büntetése, hogy 10 percet a sarokba állt. Az én lányomnak meg belilult és bedagadt a fél arca, alig bír enni.

2021. jún. 19. 18:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

Komolyan, én is fel voltam háborodva, amíg az enyém nem csinált ilyet játékból, szóltam az óvónőnek, írtam ki kérdést, nem tartottam korrektnek a többi gyereket.. akkor fordult az egész, mikor az enyém megtette az első hasonló "felelőtlenséget" játékból.

Mit tudsz tenni? Tessék, azt amit én, tessék, azt tudod tenni:

Megtudod ki az(ugyanaz a gyerek volt?) és megmondod a tiédnek, hogy kerülje el! Aztán megmondod a tiédnek, hogy mindig maradjon ott, ahol az óvónéni látja! Aztán megmondod az óvónéninek, hogy figyeljen már oda, mert ez már túlmegy minden határon! Aztán megkérdezed milyenek a gyerek szülei, lehet e velük beszélni, elmenni közösen játszóra, hogy összeszokjanak a gyerekek! Esetleg beszélsz a gyerek anyjával! Megkérdezel egy ismerőst a csoportban, hogy ő mit tud arról a gyerekről!

Igazából nekem ez nem tűnik zaklatásnak, ha jól értem, a te gyereket egyszer játszott a gyerekkel, aztán a kisgyerek túlment egy határon, durvult. Aztán volt egy olyan eset, ahol szintén durvult, de egy másik gyerekkel. Év vége van, ez az összes bajod, hogy egy kisgyerek kétszer durvult? Mekkora? Egyszer figyeljél már, mikor mész a gyerekért és öltöznek, hogy viselkedik a többi.. Csak azért, mert én is mindent gondoltam, amíg nem láttam.. Lökdösik egymást, hátranyomják egymást a sorban, előre tolakodnak, aki tolakszik a pólójánál fogva rántják hátra, kiabálnak egymásra, az egyik megfogta a másik nyakát, a másik befogja az egyik szemét, csúnyákat mondanak egymásnak, miközben NEVETNEK! Most mennek elsőbe, minden gyerek vadul valamennyire, csak van, amelyikből komolyabb sérülés is lehet, általában ők jönnek ki rosszul, mert egy gyerek sem tud fojtogatásnyomokat okozni a másik torkán.

Te kintről nem tudsz mit tenni, bent kell lerendeznie az óvónőnek!

2021. jún. 19. 19:42
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, te annyira életképtelen vagy. Túl azon, hogy a kérdésedet nem tudod úgy megfogalmazni, hogy egyértelmű legyen a szituáció, még az sem merül fel benned, hogy az óvoda igazgatójához - vagy ha ez nem vezet eredményre - az üzemeltetőjéhez fordulj.
2021. jún. 19. 19:43
 13/20 anonim ***** válasza:
91%

Leírtál a kérdésben valamit. Arra reagáltunk. Te erre ideköpködsz olyan eseményeket még amiról nekünk NYILVÁN tudnunk kellett volna. Mindezt gyalázatosan agresszív stílusban.

Te sem vagy jobb annál az ovisnál. Csak ő még formálódik, te meg már ilyen maradsz!

2021. jún. 19. 20:07
 14/20 anonim ***** válasza:
52%

Lehet, hogy rossz az a gyerek, de attól még gyerek. Nem kell keresztre feszíteni.

Beszélj a te gyerekeddel, hogy ne menjen oda hozzá.

2021. jún. 19. 21:12
 15/20 anonim ***** válasza:
95%

Azért így más a helyzet..

Úgy tűnik a gyerek nem tudja kezelni a dühét, kell mellè valaki(mondjuk pedasszisztens) aki jobban figyel rá.

Vannak véletlen dolgok, az oviban meg is halhat egy kisgyerek, ha rosszul esik le a mászókáról, vagy csak tovább ül rajta valaki más.. Ezzel a tudattal együtt kell élni, véletlenek vannak, tragikus kimenetellel is. Pl lehet hogy megvakul, ha nekilöki a hintán, de a többi 9999 esetben csak megsérül. Megfulladni is meg lehet evés közben, oviban is, aztàn kit veszel elő?

Viszont a kisgyereknek gondja lehet, nehezen fékezi a dühét(a kézfogós meg a hintás eset alapján), ez nem játékos baleset meg túlkapás meg rosszul megválasztott játékos baleset, pedasszisztenst mellé!

2021. jún. 19. 21:14
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
Felhívnàm az igazgatónőt és a gyerek szüleit is. Nem lennék túl kedves.
2021. jún. 19. 21:16
 17/20 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem ez volt az első eset akkor miért nem jelzik a szülők az ovi felé? Nem értem. Akkor beszélni kell az óvónőkkel, panaszt tenni az óvódavezetőnél. De egyébként valóban, nem angyon lehet mit tenni, mert gyerekek. Az óvónő se lehet mindig résen. A gond az, hogy ha a bántalmazó gyerek ezt ténylegesen direkt csinálja, azt azért teszi mert ezt látja otthon. Tehát a szülőkkel beszélni felesleges.
2021. jún. 19. 21:19
 18/20 anonim ***** válasza:
43%

Nem feltétlen direkt csinàlja és biztosan nem látja otthon, hogy átmennek valakin bringával, vagy nekilökik a hintàt!

Két eset alapján dühös volt, a harmadik szerintem csak véletlen(lábon átmenni bringàval oviban nem nagy cucc, az is csoda, ha meg tudott maradni a bringàn).

Sokan vannak felnőttek is, akiknek dühükben elborul az agyuk és meggondolatlanul cselekszenek! Tehàt nem direkt! Persze attól mèg ugyanúgy súlyos!

2021. jún. 20. 03:22
 19/20 anonim ***** válasza:
74%
Kerülje el azt neveletlen gyereket és maradjon az óvónő körül.
2021. jún. 20. 06:14
 20/20 anonim ***** válasza:
7%
Felpofoznám. Ha az anyja beszólna, akkor azt is
2021. júl. 4. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!