Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak felfújom vagy felelőtlens...

Csak felfújom vagy felelőtlenség a kertvárosban első ülésen 5 évessel bekötés nélkül autókázni?

Figyelt kérdés

Az apjával az utca végéig, kb 500 méter

Első segélyen 3 elrettentő példát is hoztak anno az ilyen poennak induló vezetésre és eléggé ráparáztam erre. Férjem szerint eltúlzom, ő is ment az apjával így anno

2021. jún. 17. 18:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Mindenhol felelőtlenség az ilyen
2021. jún. 17. 18:31
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Miért nem köti be, mindig ezt csinálja? Természetesen mindig be kell kötni.
2021. jún. 17. 18:39
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Felhőtlen, már csak azért is, mert a gyerek azt tanulja, nem kell betartani a szabályokat. Nincs bekotve, nincs a gyerek ülésben. Más helyzetben azt hiszi, megengedhet hasonlót magának.

Sajnos egy parkolóban is történhet baleset, nem még az úttesten. Tökmindegy, mennyire frekventált terület. Elég ha eléjük esik egy labda és hirtelen kell fékezni.

2021. jún. 17. 18:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Hat ez az, ugyan ezt mondom amit a 3. 🤯
2021. jún. 17. 18:52
 5/11 anonim ***** válasza:
26%

Ja 3as, de a jardán is elüthetik.

Sőt a házba is csapódhat egy repülő.

500 méteren nem valószínű hogy lesz bármi. És a legtöbbünk átélte azt gyerekként.

2021. jún. 17. 19:17
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Ja a járdán elütnek, vagy a házba csapódik egy repülő, az baleset, szerencsétlen véletlen, amiről nem tehetsz.

Ha gyerekules nélkül, biztonsági öv nélkül a kocsiban történik valami a gyerekkel, az felelőtlenség, mert a szabályokat betartva megelozheto lett volna.

2021. jún. 17. 19:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a múltkor a nem egészen 2 éves gyereket láttam össze vissza cikazni a hátsó ülés és az anyósülés között el vissza.Anyuka meg teljesen nyugodtan telefonált,mentek vagy 30-40km/h.Nekem külső szemlélőként veszélyes volt és ők tuti nem 500 M mentek így aznap mert többször is láttam őket.

De amúgy nálunk pld 500m a ház mellett begurulni a garázsba és azt engedem,nincs forgalom stb.Utcan nincs pardon be kell kötni és ezt a gyerekünk is tudja.

2021. jún. 17. 21:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Utcán sosem csinálunk ilyet. A kertbe “segítenek” a gyerekek beállni, jöhetnek az ölünkbe előre, de kint nem.
2021. jún. 18. 01:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Néha közlekedésbiztonsági kiállításokon van ilyen tesztautó, amibe beülhetsz bekötetlenül és talán 15-20 km/h-val nekiütköztetik valaminek. Nyilván ki van párnázva hogy ne legyen bajod. Így rögtön lesz fogalma róla az embernek, hogy mennyire veszélyes 30-40 km/h-val biztonsági öv nélkül furikázni. Szerintem annyit nem ér az élmény a gyereknek, hogy megkockáztassunk egy ilyen balesetet.
2021. jún. 18. 09:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Elég ha csak annyi történik, hogy úgy lefejeli a kesztyűtartót, hogy kitörik a foga. Megéri? Nem.

Nem azt mondjuk (és ugye bár te is ezen a véleményen vagy) hogy tragédia lesz belőle, de amíg egy test magatehetetlen egy minimális külső hatásra is, úgy ha 20al mennek, akkor 20al fog előre csapódni. Gyerekként a hátsó ülésen nem volt biztonsági övünk (amúgy “csak” 30 vagyok) és egy meredek utcában fagyban félre álltunk, hogy a fentről érkező autó le tudjon jönni. Álló helyzetben belénk csúszott, pedig alig ment valamivel, csak a jégen csúszni kezdett. Úgy bevertem a torkom az első ülés peremébe, hogy azt hittem megfulladok. Pedig egyhelyben álltunk.

Sajnos sokan a tapasztalatokra hagyatkoznak, hogy “eddig sem volt baj”.. És igen, a másik fontos része ennek a példa mutatás. Ha vannak félresöpört szabályok, az rossz üzenetet hint el egy gyerek fejében.

Mi faluban lakunk, azaz községben, rengeteg ilyet látni sajnos... Holott lakik itt rendőr is, aki úton útfélen ugyanúgy átutazik a településen. Amíg nincs baj, addig nem változtatnak az ilyen emberek/szülők. De ez ugyanolyan mint a nincs gyerekülés, nem baj üljön az ölembe majd fogom kérdés...

2021. jún. 18. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!