Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek milyen név eredet...

Kinek milyen név eredet története van? :)

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy kitartottatok egy név mellett x idő után is, mert fontos jelentéssel bír számotokra. Pl a kedvenc mesétek a Pöttyös Panna volt ezért lett a lányotok is az, vagy az első randi a Regina étteremben volt ezért lett Regina és stb.

2021. jún. 17. 11:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Az én nevem Petra.

Édesanyám azt mondta, hogy amikor legelőször vettek TV-t a szülei, és nagy nehezen bekapcsolták, akkor a legelső adás, amit azon a TV-n néztek, az egy aerobikos (?) műsor volt. TV-n keresztül motiválták mozgásra az embereket. Egy család volt benne, apa, anya és három gyerek. Ott a legkisebb gyereket Petrának hívták. Édesanyám még sosem hallotta ezt a nevet azelőtt, ahogy meghallotta, megtetszett neki. Megfogadta, hogyha lánya lesz, akkor Petrának fogják hívni.

Tehát így lettem Lara.

2021. jún. 17. 11:26
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

#1 vagyok:

Nem Lara, hanem Petra. Csak átjavította a telefonom.

2021. jún. 17. 11:26
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Sajàt gyerekemnèl nincs ilyen

Nekem viszont apukàmegy jó barátnőjènek a nevét kaptam, akivel megszakadt a kapcsolta.

Vicces, hogy azóta tartjuk vele mi is, az esküvőmön is jelen voltak a férjével, gyerekèvel

2021. jún. 17. 11:27
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Dia vagyok és én a Diána nevű cukorról vagy csokiról kaptam a nevem. Anyukám szülés után megkérdezte, hogy lehet-e anyakönyveztetni a Diána nevet. Azt mondták igen, és így lettem Diána.
2021. jún. 17. 11:28
 5/16 anonim válasza:
77%

Bár még nem tartok a gyerekvállalásnál, de van egy ilyen név. Konkrétan a nevet nem írnám le, de a fiam egy autóversenyzőről fogja kapni az első keresztnevét, és ebből nem engedek 😀

Ha lesz lányom, ő a Dami/Damira nevet kapja, gimiben nagyon szerettem írni, és volt egy regény-kezdeményem, ahol az egyik kulcsszereplőnek Dami volt a beceneve, nagyon közel állt hozzám ez a karakter.

2021. jún. 17. 11:34
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

Kislányomnak a nevét egyszerre mondtuk ki párommal

Még csak terveztük a babát, (kb 2-3 év múlvára[előbb jött a kisasszony😂]) és elkezdtünk gonfolkozni a neveken

Egyszerre mondtuk ki a lányunk nevét kedvenc névként

Így nem volt kérdés:D

2021. jún. 17. 11:36
 7/16 anonim ***** válasza:
91%

A nővérem és anyukám tekergették a naptárat, majd a nővérem kiszúrta a Patrícia nevet. Így Dóra helyett Patti lettem. :) Hála Istennek.

Egyik barátnőm meg azért lett Linda, mert a szülei nagyon szerettek egy ilyen című dalt. :D

2021. jún. 17. 11:40
 8/16 anonim ***** válasza:
74%

Nekem azért lett az a nevem ami, mert mikor a szüleim olvasták a lány neveket mindig annál az egy névnél rúgtam. Ha kihagyták, nem rúgtam. Ha többször mondtak, akkor annyiszor rúgtam ahányszor felolvasták.

Szóval én választottam a nevem.:)

Nem véletlen lett az első szavam:

"Kakarom" (akarom, csak került elé egy K)

2021. jún. 17. 11:40
 9/16 anonim ***** válasza:
91%
A lányom neve volt ilyen. Egy tanítványom neve megtetszett, és így adtam azt a nevet a lányomnak is. Férjemnek nem volt ellene kifogása. 🙂
2021. jún. 17. 12:15
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A férjem a nevét az Indul a bakterházas Bendegúz után kapta.
2021. jún. 17. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!