Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki ügyel a babára nyaralás...

Ki ügyel a babára nyaralás alatt amíg alszik?

Figyelt kérdés
Nos olyan helyzetben vagyunk, hogy a gyerek (21hónapos)rengeteget alszik nappal nagyjából 5 óra hosszat. Ha fel ébred pelus csere, kaja+ öltözés az majdnem megint egy óra. Úgymond nyaralunk a nagyszülőknél, akik még igen aktívak és dolgoznak 🙏 így nincs kire hagyni a gyereket. A leg rosszabb, hogy csak ágyban tud aludni, vagy menet közben az autóban, de ugye az nem pihentető és nyafogós ha nem alussza ki magát rendesen. Párom folyton le lép én meg egész nap gubbasztok amíg a gyerek szunyál. A kocsi nála, így ha fel is ébred a gyerek amire kívárom, hogy vissza jöjjön már lassan újra pizsi idő van, vagy semmi értelme el indulni valahova. Jogosan vagyok felháborodva?
2021. jún. 16. 21:47
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
71%
A tartós beteg gyerekem alszik nappal maximum 3,5 órát. Van, hogy három részletben. Ajánlott vele lenni alvás alatt vagy gépekre tenni amik figyelik. Mi nem megyünk senki mással nyaralni egyrészt ezt senkitől se várhatom, hogy tolerálja. Másrészt próbáltuk és tényleg nem tolerálják. Itthon egyszerűbb ezt kivitelezni.
2021. jún. 17. 08:11
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként mi tavaly, hotelben nyaralaskor úgy csináltuk, hogy vagy mindenkinek csendes pihenő volt, vagy egyikünk lement medencezni, napozni, stb.

Többnyire én mentem le és a férjem maradt a szobában vele, addig olvasott, mobilozott.

2021. jún. 17. 08:12
 23/31 anonim ***** válasza:
68%

Valami nem stimmel a gyermekkel, két okból gondolom (és tapasztalat sajnos)

1. csak ágyban alszik

2. nappal 5 óra, az valami iszonyúan sok, van gyerek, aki 2 éves korára már elhagyja a nappali alvást

Mennyit alszik éjszaka?

Mindenképp nézesd meg neurológussal.

2021. jún. 17. 08:49
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora gyereknek a normál nappali alvása nagyon max 2-3 óra. 3 inkább csak akkor, ha valamiért extra fáradt. Szerintem is nézess legalább egy vérképet, mert ez nagyon nem oké.

Mellesleg a férjed hozzáállása gáz, ezt nagyon jól érzed. Szarik rátok, megy és éli világát, te meg ülj otthon. Nálunk az van nyaraláskor, hogy amíg alszik a kicsi (2,5 éves most), felváltva őrizzük, hol ő, hol én, közben a másik megy a naggyal úszni, homokozni stb. Mivel nekünk már ketten vannak, a kicsi őrzése a pihenős műszak, akkor lehet olvasni, filmezni, vagy szintén aludni egy picit. Egy gyereknél meg igen, ilyenkor volt egyikünknek egy kis szabadidő, váltottuk egymást. Nagyon nem fair, hogy mindig te maradsz a gyerekkel.

2021. jún. 17. 09:37
 25/31 anonim ***** válasza:
21 hónaposan nappal 5 óra alvás tényleg extrém sok. Nem az éjszakait pótolja? Ha igen, azt kellene kicsit átállítani megpróbálni. Egyébként meg az egyik gyerekem is szeretett nagyokat aludni (2-3 óra), de nyaraláskor lazábban vettük, vittük ide-oda, ha nyűgös volt, akkor nyűgös volt, de aztán általában mégiscsak elaludt aztán út közben, pl. babakocsiban a múzeumban, vagy pokrócon a strandon, vagy padon az ölemben, kiránduláson háti hordozóban... a másik ekkora korában meg már alig aludt napközben. Na az inkább volt gond :) Szerintem ha meg olyan házban vagytok, ami szerinted veszélyes, ha nekiindul, tegyél mellé valami bébiőrt vagy rakd olyan utazóágyba, járókába, amiből nem tud kijönni.
2021. jún. 17. 11:36
 26/31 A kérdező kommentje:

Nagyon is egy vasgyúró, nincs baja, csak kegyetlenül eleven, lehet azért alszik sokat mert kifárad. Reggel 6 és fél 7 között ébred, amióta sokáig világos van este fél 10-ig fent van.

A mellette gubbasztást nem szó szerint értettem. Természetesen én is az udvaron vagyok, napozok, tvzek, olvasok, netezek stb. Csak kíváncsi voltan másnál hogy is van ez ilyenkor. De meg fogadom az egyik válaszoló tanácsát és ébresztem pár óra után, bár olyankor extra nyűgös szokott lenni, de hátha hozzá szokik

2021. jún. 17. 11:51
 27/31 anonim ***** válasza:
Az én fiam is nagyon eleven. Elevenebb a társainál. 8kor kel, délben alszik 1 órát, és igy is este 11mire le tudom rakni, addigra fárad el... ez az 5 óra bazisok akkor is...
2021. jún. 17. 12:26
 28/31 Derjaderja ***** válasza:
57%
Ébreszd fel 2 óránál és akkor nem 11-kor fog elaludni.
2021. jún. 17. 13:03
 29/31 anonim ***** válasza:

Az enyém is vasgyúró, mozgékony, de amikor nappal elkezdett 4 órát aludni, egyből vittem vérvételre és vashiányt mutatott...

Kapott vaspótlást, 1 hét után visszaállt másfél-2 órára az alvása. Egyébként ő is 7kor kel és 22kor alszik.

2021. jún. 17. 14:31
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem normális, hogy egy közel 2 éves gyerek 5 órát alszik napközben.

2. Pelenkacsere, öltözés, evés miért tart egy óráig? Akkor egész nap csak alszik, eszik, öltözik, pelenkázod?

3. Nálunk az nem számít nyaralásnak, hogy átcuccolunk egy rokonhoz, aki nincs otthon, mert dolgozik és ülünk a lakásában.

4. Ha elmegyünk nyaralni, akkor együtt vagyunk, a férjem nem lép le sehova nélkülünk és nem is hagyjuk másra a gyereket. Ő is a család része.

2021. jún. 17. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!