Ki ügyel a babára nyaralás alatt amíg alszik?
Egyébként mi tavaly, hotelben nyaralaskor úgy csináltuk, hogy vagy mindenkinek csendes pihenő volt, vagy egyikünk lement medencezni, napozni, stb.
Többnyire én mentem le és a férjem maradt a szobában vele, addig olvasott, mobilozott.
Valami nem stimmel a gyermekkel, két okból gondolom (és tapasztalat sajnos)
1. csak ágyban alszik
2. nappal 5 óra, az valami iszonyúan sok, van gyerek, aki 2 éves korára már elhagyja a nappali alvást
Mennyit alszik éjszaka?
Mindenképp nézesd meg neurológussal.
Ekkora gyereknek a normál nappali alvása nagyon max 2-3 óra. 3 inkább csak akkor, ha valamiért extra fáradt. Szerintem is nézess legalább egy vérképet, mert ez nagyon nem oké.
Mellesleg a férjed hozzáállása gáz, ezt nagyon jól érzed. Szarik rátok, megy és éli világát, te meg ülj otthon. Nálunk az van nyaraláskor, hogy amíg alszik a kicsi (2,5 éves most), felváltva őrizzük, hol ő, hol én, közben a másik megy a naggyal úszni, homokozni stb. Mivel nekünk már ketten vannak, a kicsi őrzése a pihenős műszak, akkor lehet olvasni, filmezni, vagy szintén aludni egy picit. Egy gyereknél meg igen, ilyenkor volt egyikünknek egy kis szabadidő, váltottuk egymást. Nagyon nem fair, hogy mindig te maradsz a gyerekkel.
Nagyon is egy vasgyúró, nincs baja, csak kegyetlenül eleven, lehet azért alszik sokat mert kifárad. Reggel 6 és fél 7 között ébred, amióta sokáig világos van este fél 10-ig fent van.
A mellette gubbasztást nem szó szerint értettem. Természetesen én is az udvaron vagyok, napozok, tvzek, olvasok, netezek stb. Csak kíváncsi voltan másnál hogy is van ez ilyenkor. De meg fogadom az egyik válaszoló tanácsát és ébresztem pár óra után, bár olyankor extra nyűgös szokott lenni, de hátha hozzá szokik
Az enyém is vasgyúró, mozgékony, de amikor nappal elkezdett 4 órát aludni, egyből vittem vérvételre és vashiányt mutatott...
Kapott vaspótlást, 1 hét után visszaállt másfél-2 órára az alvása. Egyébként ő is 7kor kel és 22kor alszik.
1. Nem normális, hogy egy közel 2 éves gyerek 5 órát alszik napközben.
2. Pelenkacsere, öltözés, evés miért tart egy óráig? Akkor egész nap csak alszik, eszik, öltözik, pelenkázod?
3. Nálunk az nem számít nyaralásnak, hogy átcuccolunk egy rokonhoz, aki nincs otthon, mert dolgozik és ülünk a lakásában.
4. Ha elmegyünk nyaralni, akkor együtt vagyunk, a férjem nem lép le sehova nélkülünk és nem is hagyjuk másra a gyereket. Ő is a család része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!