Ilyen esetben mit lehet tenni? Mit tegyek, ha a gyermekeim nagyszülei el akarják venni a felügyeleti jogot?
A volt férjem, a gyerekeim apja meghalt egy autóbalesetben. Válásunkkor úgy döntöttünk, hogy nála maradnak a gyerekek hétköznap, nálam meg hétvégén. (Nem kérek arról kioktatást, hogy milyen anya vagyok, meg biztos drogozok meg iszok, hogy a gyerekeket csak hétvégén láthatom. Ettől nem vagyok rossz anya, mert a gyerekeimet nem egy vadidegenre hagytam, hanem az apjukra. Köszönöm!)
Az édesapjuk meghalt. Amikor én megtudtam, Budapesten voltam. Azonnal rohantam haza a gyerekeimhez, akik akkor a nagyanyjuknál és nagyapjuknál voltak, ők vitték haza az iskolából. Amikor beléptem a házba, a volt sógorom már úgy fogadott, hogy a gyerekeket onnan nem viszem el. Már akkor hatalmas nagy cirkusz volt, mert megmondtam, hogy az én gyerekeim, és el fogom őket vinni. Anyósom nekem jött, apósom és a sógorom állt közém. Nem engedték elvinni a gyerekeimet.
Úgy hoztam el őket, hogy a párommal mentem másnap. Elmondták, hogy ők harcolni fognak a gyerekekért. Édesanyám azt mondta, hogy ne legyek ennyire indulatos, legyek türelmesebb, mert volt anyósomék azért akarják a gyerkeket, mert elvesztették a fiúkat. Amiben szerintem igaza van, de akkor sincs joguk elszakítani engem a gyerekeimtől és nem tehetnek olyan kijelentéseket, hogy én márpedig onnan nem viszem el, meg ilyenek. Mert ha arról lett volna szó, hogy megkértek volna, hogy mivel este 10 van, ne vigyem el őket, ne keltsem fel őket, hanem hagy aludjanak velük, akkor nem mondtam volna nemet. De már úgy kezdték, hogy "Azzal számolj, hogy innen a gyerekeket nem viszed el!". Meg hogy majd ők fogják nevelni.
Félek attól, hogy elveszik a gyerekeimet. Azt tudom, hogy nem tiltanának el tőlük, de félek, hogy nagyon össze fognak zárni, és elveszik. A gyerekeim 10, 9, és 6 évesek.
Szerintem itt egy páran félreértik a kérdezőt!
A gyerekeket eddig nem az apuka és a nagyszülők, hanem apuka és anyuka nevelte. Apuka hétköznap, anyuka hétvégén.
Most nem azért, de honnan veszitek, hogy a nagyszülők nevelték a gyereket és hogy a kérdezőnek nem voltak meg a megfelelő körülményei? Engem is apám nevelt és nem azért, mert anyám nem tudta biztosítani a megfelelő körülményeket, hanem azért, mert reggel 5-kor elment dolgozni, és nem tudott volna senki elvinni a suliba.
A kérdező csak annyit írt, hogy a nagyszülők mentek el a gyerekekért délután az iskolába, mert a baleset délelőtt volt.
Hol volt itt arról szó, hogy nem voltak adottak a körülmények az anyukánál és hol volt arról szó, hogy a nagyszülők nevelték a gyerekeket?
Te nagyon türelmes és jó indulatú cagy.
Én rendőrt hívtam volna.....
Te vagy az anyjuk. Ha azt mondod elviszed őket, akkor elviszed őket!
Velem így nem hepciáznának.
Igen az más ha úgy fogadnak h
"már alszanak, ne ébresszük fel őket" de ez több a soknál.
Menjenek a bíróságra. Addig is nálad a felügyeleti jog, hiszen eddig is Te illetve a volt férjed neveltétek őket
Még milyen jó, hogy a kérdező leírta, hogy ebbe ne kössenek bele...
A válások 99%-ában az anyánál marad a gyerek, és akkor, hogyha ezt férfiírta volna ki, tuti nem böfögted volna ide ezt, hogy valami oka csak van, hogy nem te nevelted. Ami egyrészt marhaság, másrészt pedig hülyeség, mivel ő is nevelte őket, le lett írva, hogy hétvégén nála voltak. Hímsoviniszta és szexista vagy, remélem anyád büszke rád, hogy egy ilyen senkiházit nevelt belőled, aki egy egyszerű szöveget nem bír értelmezni.
Szeretni való egy egy ilyen komment.
A kérdéshez semmi köze, de azért jól megírom.
Miért ne lehetne h hétköznap apával vannak?
Neked megse fordul a fejedben h ezzel tesz jót a gyerekbek, mert pl a beosztása miatt nem tudja őket hozni vinni, vagy mert elköltözött egy másik városba, de a gyerekeket nem akarta kiszakítani
Esetleg az apjuk hétvégén dolgozott és így ő nem tudott volna kapcsolatot tartani velük
És még 100 lehetőség.
De te olyan elvakult vagy h BÁRMI ÁRON anyuval kell lennie a gyereknek hétközben.
Gratulálok a magas inteligenciádhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!