Milyen az élet laza szülővel?
Azért kifejthetted volna, hogy mit értesz laza szülő alatt.
Én szerintem sok szempontból laza szülőnek számítok, legalábbis az itteni parázós anyukák között.
Például nem esek kéttségbe, hogyha a gyerek este 8-kor szól, hogy faleveleket kellett volna gyűjteni rajzórára. Ha nem szólt időben, így járt. Nem fogok eret vágni, nem fogok a sötétbe faleveleket keresgélni.
Akkor se esek kéttségbe, hogyha nincs kész a házija.
Nekem laza szüleim voltak. Igazából egyetlen egy dolgot nem tudnék mondani, amiben hátrány lett volna a szüleim lazasága.
Én viszont nem vagyok laza, és nagyon sokszor azt veszem észre, hogy túlszabályozok mindig mindent, amin igyekszek változtatni.
Attól függ, ki mit ért lazaságnak.
Az én szüleim lazának mondhatóak. 16 éves vagyok, bárhova elengednek bármeddig, nincs időponthoz kötve, hogy mikorra kell hazaérjek. A tanulásban se nyaggatnak, amiből 5ösre vagyo képes, azt hozom, amiből meg csak 2-esre, abból hozom azt a szintet. Nem szólnak annyira bele.
Viszont van egy osztálytársam, akinek lazák (amúgy csak nem törődnek vele) a szülei. Online oktatásban 50+ igazolatlan órája volt a lánynak, volt fegyelmi tárgyalása is, ki is rúgták az iskolából. Most nem tudom mi van vele, február óta nem beszéltünk.
7. Pontosan. Ugyanez volt velem, meg a férjemmel is, full lazán voltunk tartva, és egyszerűen emiatt nem tartunk sehol.
Nem egyszerű 30 évesen suliba járni, hogy legyen érettségin kívül valami amihez értek.
Laza és laza között is van különbség.
Az én szüleim undorítóan lazák voltak. Én meg fiatal voltam és durvan kihasználtam.
Engedték a szakadt farmert télen-nyáron, most ott van, hogy fájnak az izületeim 19 évesen.
Engedték, hogy havonta váltogassam a hajszínem, most úgy fel van törve a hajam, mint annak a rendje.
Engedték a fültágítót, most ott van, hogy össze kell varrják a fülem, mert nagyon csúnya, ahogy lóg.
Engedték, hogy nagyon durván sminkeljek, most ott van, hogy mindenféle bőrproblémám van.
Engedték, hogyha nem volt kedvem suliba menni, akkor otthon maradjak, most ott van, hogy összegyűlt a 250 óra igazolatlan.
Engedték, hogy rossz jegyeket hozzak, most ott van, hogy nem sikerült az érettségim.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!