Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi volt a legcifrább dolog...

Mi volt a legcifrább dolog amit szakember (gyerekorvos / védőnő) mondott nektek?

Figyelt kérdés
2021. jún. 9. 22:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%
A nagynak 11 hetesen kint volt a 2 alsó foga, a 3 hónapos státuszra úgy mentünk, hogy már a 3-4. is éppen áttört. Azt mondta a védőnő, hogy 6-7 hónaposan indul el a fogzás és TOLJAM VISSZA a gyerek fogait. 🤣🤣
2021. jún. 10. 01:47
 12/18 anonim ***** válasza:
96%
Adjak cukros kamillateát az újszülött fiamnak, különben leáll az agya és meghal.
2021. jún. 10. 06:04
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

Kislányom korababa, nyilván mindig kisebb a "nagykönyv szerint" kortársainál, de azért a védőnő minden hónapban elhajtja, hogy kicsi a gyerek, nem jó a tejem.

3hónapos volt a lányom, mikor megszólalt a védőnő, hogy azt tudom-e, hogy 6 hónapos korától annyi kg-nak kell lennie, ahány hónapos. 4hónapos státuszon 6kg volt, (megkaptuk hogy 6,5nek kéne lennie minimum) szarkasztikusan megjegyeztem, hogy akkor most 6hónapos koráig ne is hízzon ugye? Mondjuk nem értem, ha 4hónaposan 6,5nek kéne lennie, akkor 6 hónapos korára fogyjon vissza a gyerek?

A kicsi nem fordult oldalára 3,5 hónaposan. Megkaptuk, hogy le van maradva

Erre viszem fel a gyereket 5hónapos státuszra, mondom, hogy átfordult hasra

Erre visszakérdez, hogy az oldalára fordul-e

Mondom nem, azóta sem, de 4hónapos kora után párnappal hasra fordult. Erre az okos "tartsam vissza, ne engedjem forogni"

Mimdenáron újra akarja oltatni a gyerekemet BCG-vel

Na meg kitalálta, hogy menjek el egy korona elleni oltópontra, és könyörögjem ki, hogy oltsák be a gyerekemet...

2021. jún. 10. 06:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
1. Vagyok, kicsit félreérthető volt, nem az én véreredményem volt pozitív valamire hanem a már megszületett babámé. Voltak gondok és tesztelték amire csak tudták. Végre hazamehettünk a kórházból erre másnap hívtak.
2021. jún. 10. 08:00
 15/18 anonim ***** válasza:
93%

Nekem mindenkihez van 1 sztorim.

Védőnő szamtalan beszólásai közül a kedvencem: túl magas a gyerek, a táblázatba már nincs benn ekkora érték, ne adjak neki annyit enni 🤦‍♀️

Gyerekorvos: fiamnak a kórhazban vettek vért a sarkából, ezt meg kellett ismételni, egy papírra, amit küldtek csepegtetni, majd postán feladni. A gyerekorvos 5helyen bökte meg a kezét, hiába mondtam neki, a sarkából kell a vér, direkt ki van emelve a papíron. A lábát is megbökte 7 helyen. A gyerek természetesen ordított. Talán 2 hetes se volt. A doki meg kiakadt, hallgattassam el a gyereket, ő így nem tud dolgozni. Egy gyerekorvosról beszélünk, aki vagy 30 praktizál.

Es a legkiakasztóbb. Fiam után lett egy terhességem, leállt a baba szíve, műtéttel vették el. Reggel 7re hívtak be, sztk. Műtét elött kellett egy utolsó ultrahangot csinálniuk, tuti nem fejlődik a baba. 7től 10ig vártam, semmi nem történt. Akkor kijött az aszisztens, megkérdeztem én mikor kerülök sorra, mert 3óraja itt ülök, azóta mindenki be lett már hívva, csak én nem. Annyi volt a válasz, a doktornő azokat veszi előre, akik nem sajnáljak kinyitni a pénztárcájukat.... (rá pár napra hozták be hál isten az új törvényt).

Végül fél11kor behivtak, a doki elkezdett vizsgálni, majd elordította magát, én mit keresek ott, mert ő csak élő terhességet hajlandó vizsgálni... az egész folyosó hallotta. Így megalázva sosem éreztem magam. (Végül délre jött egy orvos, aki hajlandó volt megnézni, utána műtöttek)

2021. jún. 10. 08:03
 16/18 anonim ***** válasza:
96%

Jézusom, ilyenkor tényleg elgondolkozok,menjek-e vissza gyed után dolgozni( nővér vagyok). De ezek utàn nem csodálom,hogy az eü-nek ilyen rossz híre van. :(

Egyébként én szerencsére megúsztam ezeket de egy kolléganőmnek meg kellett szülnie egy kb.7hónapos halott babát, mikor sírt utána a kórteremben egy kedves kollegina megjegyezte,hogy akkor sírt volna mikor elvetette. Kb.azt se tudta mi baja a kollegámnak de már ítélkezett. Undorító eü.személyzet van sok helyen,ezeket kirúgnám és elzavarnám kapálni őket.

2021. jún. 10. 10:15
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éves kislányom mellkas röntgennél bemozdult. Erre a "szakember", elég nagy már a gyerek, miért nem gyakoroltam már ezt vele. Milyen életszerű 🙂

Másik, felnőtt háziorvos. Fájt egy bizonyos ponton a hasam. Megvizsgált. Diagnózis: ott magának nem fájhat, mert nincs ott semmi. Köszönöm, már nem is fáj 😁

2021. jún. 10. 13:51
 18/18 anonim ***** válasza:
89%

Akinél vezettem a terhességem na vele nagyon megvoltam elégedve, ittam a szavait, és nagyon emberséges volt mindenkivel.

Viszont elkoltoztunk, és itt aki van.. na vele csak negatív véleményem van, sajnos.

Először is alultápláltnak nevezte a kicsit mikor 3hetes volt kb. Közbe meg had ne mondjam mennyit evett, csak nem 2orankent ahogy ő mondta, hogy etetni kell 😅

A kislanyom azóta már 16 hónapos, tavaly decemberben voltunk a vedononel, azóta nem látta. Akkor beszel velem ha oltasra kell vinni a kicsit (a gyermekorvos egy másik faluban van és oda kell vinni) akkor ír viberen egy időpontot és kifujt. Egyszer sem kérdezi meg miujsag, hogy vagyunk, mikor jött a korona akkor volt a gyerek egy hónapos, 3 hónap után irt hogy “oltás és amúgy minden ok?”

Szerencsére koltozni fogunk, ahol ugyanaz a védőnő van aki vezette a terhessegem( ő helyettesitett abban a faluban ahol laktam) így nagyon boldog vagyok, hogy ő fog a gyerkoccel foglalkozni. Múltkor már ő irt bele a kiskonybe( februárban) mert már decembertől nem volt mérve se súly se centi. Azt mondta ez nem oke, de mivel munkatársa, így nem szól bele a munkájába.

2021. jún. 10. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!