Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért fáj az anyatejtől a...

Miért fáj az anyatejtől a babám hasa, a tápszertöl pedig nem?

Figyelt kérdés
Nem szoptatok, fejem a tejet. Néha viszont adok neki tápszert is. Az anyatejtől szenved szegény, a tápszertől egyáltalán nem fáj a hasa. Én már mindent kiiktattam az étrendemből amit csak lehet. A tejre sem lehet érzékeny, mert a tápszer is tejalapú. Sokszor elgondolkozom, hogy csak azért hogy anyatejet kapjon, szenvedtessem-e... 2 hónapos.
2021. jún. 7. 06:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nekem fordítva volt, akkor szűnt meg a hasfájás, amikor elhagyhattuk a pótlást. Ha a "néha" naponta, akkor meg nem tudhatod, mitől fáj a hasa, mert akár fél-egy nap is lehet, mire leér.
2021. jún. 7. 06:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Tápszert 2-3 naponta kap csak.
2021. jún. 7. 07:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyám pont így volt velem, az orvos javaslatára, hasfájás miatt lettem tápszeres baba. Anyám nagyon bánta utólag hogy így alakult, de szerintem nem lett semmi baj ebből, teéjesen normálisan fejlődtem és pont ugyanolyan szoros vele a kapcsolatom, mint az egy-másfél évig szoptatott tesóimnak. Ezt csak megnyugtatásként mondom, hogy nem minden az anyatej, anélkül is van élet. Néha van hogy a tápszer a megoldás.
2021. jún. 7. 08:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki, hogy adsz neki espumisant minden étkezés előtt. Kivéve éjjel.

Lányomnak ez segített a hasfájós időszakban.

Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy ha hasfájós, azt kb túl kell élni. Nemsokára elmúlik, 3 hónap körül.

2021. jún. 7. 09:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Másképp szívódik fel az anyatej mint a tápszer.

Adj neki BioGaiat, de az Espumiadant is kipróbálhatod. Lehet hogy egyszercsak elmúlik neki magától a pocakfájás.

2021. jún. 7. 10:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ugyanez van. Én csak akkor adok tápszert ha rokonoknál vagyunk vagy férjem ad neki ha O vigyáz rá. Az én babám is 2 hónapos.

Hát ilyen is van :)

2021. jún. 7. 11:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves 5!

A lányomnak a biogaiatól fájt a hasa. Es csak az espumisan vált be neki. Persze minden baba más, ki kell tapasztalni. :)

2021. jún. 7. 23:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már minden létező cseppet próbáltam, sajnos semmi nem segített. :(
2021. jún. 8. 08:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Esetleg a meggymagpárnát próbáltad?
2021. jún. 8. 12:04
 10/10 anonim válasza:
Valószínű a te táplálkozásodban van a probléma. Kérj diétás tanácsot védőnőtől. Próbáld kerülni a nyers zöldséget és gyümölcsöt. Próbálkoztok a szoptatásal mert az egyrészt egészségesebb, olcsóbb, mert hát lássuk be elég drágák a tápszerek és ha szoptatsz a kis gyerköc erösebben fog kötödni hozzád és kiegyensúlyozottabb lesz a lelki állapota.
2021. jún. 19. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!