Normális felfogás a mai világban 1 nőnél,hogy nem szeretne több gyereket vállalni,vetélés,halva szülés,meg a saját életkora,meg nincs türelme,nincs kedve babázni miatt?
20: hogy hatassal van-e ra azt nem tudom mert meg nincs 1 eves, es valoszinuleg egyre nehezebb lesz vele. Szoval valoszinuleg hatvanyozottan jonnek majd a hullamvolgyek. Egyebkent dolgozom rajta szakemberrel, de szkeptikus vagyok meg azert mert az allapot maga nem valtozik tehat ugyanugy anya vagyok. Ezen max csinositgatni lehet.
Arra azert kivancsi lennek miert nem lehet oszinten beszelni ilyenekrol? Kb maglyara van vetve egy anyuka ha azt mondja ez nem neki valo. Meg hogy uristen tonkreteszi a gyerek eletet. Hagyjuk mar, aki nyomja 0-24ben hogy milyen boldog szupi anya ugyanugy elfarad meg kiakad.
Mi nok megszununk letezni gyerek utan. Es oszinten azt gondolom hogy sokkal sokkal jobban kene nyomatni azt hogy a ferfiak segitsenek tobbet a gyerek korul es ne azt nyomjak hogy ez a termeszet rendje ez a mi dolgunk stb.
Jah, hát 1 éves koráig én is azt éreztem, hogy vége az életemnek... Szerintem ilyen idősen ez a normális. De hidd el, jobb lesz ez. Biztos egyéni, hogy kinek mikor, de elmúlik ez az állapot. Az meg tök jó, ha szakemberrel dolgozol rajta. Például jó ha sikerül megfejteni hogy esetleg anyukád anyasághoz való hozzáállása benned hogyan megy tovább. Nálam például itt volt egy nagy elakadás.
És de lehet róla beszélni, sőt kell is. Nekem az volt furcsa hogy azt írtad hogy megbántad. Nekem az azt jelenti hogy ha tehetnéd, inkább meg se történtté tennéd az egészet.
22: nekem is ezt jelenti :D legszivesebben visszamennek az idoben es nem szulnek.
Nalam az volt a gond hogy a ferjem akarta nagyon evekig mondta aztan mar en is ugy voltam hogy oke mar akarok de mar tudom hogy neki szultem inkabb es nem magamnak (sok even keresztul agyaltam hogy akarok-e mindig arra jutottam hogy nem). Aztan jott a szokasos de jooo lesz meg megvaltozol stb. Mondhatjuk hogy rossz dontes volt, mert az volt. De basszus hoz az ember rossz donteseket, csak ez egy marha nagy tanulopenz volt.
Neked anyukaddal nem volt jo a kapcsolatod? Nalam nem hiszem hogy ilyesmirol lenne szo, abszolut onos erdekek vezerelnek amikor arra gondolok hogy mennyi minden mast csinalhatnek :D
Egyebkent bizom benne kicsit hogy kesobb jobb lesz de valahogy egy eletre megtanultam hogy meg inkabb racionalisan fogok magamra tekinteni. Evekig tulagyaltam es pro kontra erveket hoztam magamban a gyerekvallalas ellen, es tessek egyszer gyengultem el a ferfi miatt akit egyebkent rajongasig szeretek a mai napig de ugy erzem tul nagy aldozatot hoztam meg erte. Nekem az anyasag (egyelore) a rabszolgasaggal egyenerteku :) bizni bizok magamban csendesen, de nem akarom hitegetni magam. Tudom ez sok embernel mukodik nalam sajnos nem.
Tudod en is imadok beleszagolni a gyerekem hajaba, a borebe, puszilgatni kozosen agyban lenni vele. De maga az anyasag egy rendkivul kizsakmanyolo melybe taszito allapot foleg manapsag amikor a boltban ha elsirja magat a gyerek kb te vagy a szar szemet. Nemhogy nem kapja meg a no a kello tiszteletet ebben a kiszolgaltatott helyzetben (amig nem volt gyerekem en se ertettem a veranyakat amikor habzo szajjal koveteltek hogy ertse meg mindenki ez k*rvanagy aldozat) de meg le is nezik mert szult! A minap lattam egy cikket ami azt targyalta hogy az intelligens nok nem vallalnak gyereket. Persze a gyerektelenek egybol vertek a melluket. Az en 30as korosztalyom napi szinten taglalja fbon hogy hulye aki gyereket vallal. Nos igazat adok nekik, DE igazabol nem is sejtik miert. Pedig foleg miattuk es nem a globalis felmelegedes meg a tulnepesedes miatt esatobbi szokasos bullshit. Hanem miattuk is! Mert bizonytalanna teszik a notarsaikat, NEM segitik oket hanem lenezik. Persze ezt addig nem tudjak amig nem lesz gyerek. Ezert irigylem azt aki regen szult, mert mindenki szult! Mert a gyerek lehetett nyugos a boltban, mert ez volt a normalis. Mert felnott minden gyerek, ki igy ki ugy. Most meg mindennel kapcsolatban elvarasok vannak, baratnom a harmadik bolcsibe viszi a gyereket mert mindenhol "baj" van vele. En ledobbentem milyen elvarasokat tamasztanak 2 evesekkel szemben. Masik baratnom gyerekere az ovono ra akarja eroltetni az autista kodot mert nekik konnyebb igy. Kicsit bo lere eresztettem sorry. Summa summarum varom mikor fogok hatradolni es azt mondani, megerte.
Ez mind igaz amit leírsz, és hazudnék ha azt mondanám, hogy én nem így éltem meg. Egyetlen különbséggel, én nem csinálnám vissza.
Rohadt nehéz, ezer és egy dolgot szeretnék csinálni helyette, de most már látom, hogy fogom tudni azokat is csinálni - kis késleltetéssel. Illetve két dolog miatt érzem mégis, hogy megéri: az önismereti út, amit csak ezáltal kapok valamint, ha jól csinálom, akkor csak lesz valaki aki rámnyitja az ajtót idős koromban. Ahogy szokták mondani, ez egy hosszútávú befektetés 😅 emellett nekem érdekes nézni, azt az utat is, amit a kislányom jár be, ahogy nyílik neki a világ, ahogy észrevétlenül másolja a dolgainkat, ahogy magamat látom benne visszatürköződni. Ha én jól csinálom, ő is, ha én nem, ő sem. Ha fogékony és érzékeny erre az ember, akkor a gyereke nagy tanítója lehet.
Ami még segített, hogy ha kell és még nem tetted meg, gyászold el a gyerek előtti életedet. (Ugyanis ez egy ugyanolyan gyászfolyamat lehet, mint elveszíteni valakit vagy valamit) Sajnos olyan már tényleg nem lesz, mint előtte volt. Ahogy a főiskolás évek sem visszahozhatók vagy a gimisek. Csak ott finomabb az átmenet. Amíg arra koncentrálsz jobban, hogy mit vesztették, sokkal nehezebb észrevenni a mostani életedben a jót, az előremutatót.
Nem az anyukámmal való kapcsolatom volt a kulcs, hanem az hogy ő hogyan élte meg a saját anyaságát és ebből mit adott át nekem tudatalatt vagy én ebből mit vettem le.
21-es! "Mi nok megszununk letezni gyerek utan" ... micsoda? A magad neveben beszelj legyszives! En nem szuntem meg letezni, ugyanaz vagyok aki eddig voltam, csak van egy kisfiam. A regi szabadsag, a bulizas megszunik (egy idore) de nagy baj van ha ugy erzed hogy ezzel egyutt te is megszuntel. En a bulizason kivul masbol is allok (pedig en nagyon bolond voltam nagyon elveztem az eletet:D). Es 21 eves vagyok meg csak.😊
Szerintem itt annyirol van szo hogy te aldozat tipus vagy es mindennek a rossz oldalat latod.. normalis no nem banja meg a gyereket, soha..
24 koszi, latszik hogy ezzel neked is volt dolgod. Azaz erzesem te is kesobb lettel anyuka. Kulonben abban hasonlitunk hogy en is tanitokent allok a gyerekemhez hogy ha mar benne vagyok akkor legyen benne feladat, kihivas. Meg kicsi emiatt a lehetosegekhez
merten probalom a dolgokat mutatni neki. De a tobbi resze az anyasagnak kulimunka :D fozes takaritas vegtelen korforgasara gondolok itt. Ha milliomos lennek tuti lenne dajkam :D
Gyasz... ez a legmelosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!