Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4éves születésnapi buliba...

4éves születésnapi buliba megyünk?

Figyelt kérdés

A fiamat meghívták az ovis csoporttársának 4. szülinapi bulijába. Otthon lesz náluk. Nem voltunk még a gyerekkel ilyenen, kezdô vagyok, segítsetek 😀

Az ajándékról megkérdezem az anyukát. Azon kívül mit illik még vinni? Üdítôt? Vagy süssek vmit?

És hogy öltözzön a gyerek? Praktikus játszósba inkább vagy elegánsan?

Minden hasznos tanácsot elfogadok, köszönöm

2021. máj. 27. 06:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Kaját ne vigyél, ilyenkor nem szokás. Normális állapotú, de kényelmes ruhában menjen. Nálunk a 3 éves szülinapi zsúron se maradt itt senki, csak 1 barátnőm. De amíg ilyen kicsik voltak, én megkérdeztem, ki akar maradni a szülők közül. Hagyd meg a számod, ha mégsem maradsz, és menj érte időben. Ilyen kicsiknél egy váltóruha nem hülyeség.
2021. máj. 27. 08:24
 22/24 anonim ***** válasza:
78%

A lányom 5. szülinapján tavaly én mondtam a szülőknek, hogy le is rakhatják a gyerekeket, de őket is szívesen látjuk, ahogy nekik kényelmesebb. Itt mindenki így szokta. Talán 1 volt, aki csak otthagyta a gyereket, mert neki pont dolga volt aznap délután, de a többi anyuka ott volt, meg a végén ő is bejött beszélgetni 1 órára. Mondjuk nekünk szó se volt róla, hogy kínos lenne, mi ismerjük egymást, nagy részükkel amúgy is szoktunk összejárni, úgyhogy jól eldumáltunk, míg a gyerekek játszottak. Meg hát júliusi gyerek, van kertünk, kertiparti volt, nem volt gond a hellyel sem.

De kérdezz rá, az a biztos, viszont ha nem is ismeritek egymást, szerintem sanszosabb, hogy a szülőkkel együtt gondolták a bulit.

2021. máj. 27. 09:05
 23/24 anonim ***** válasza:
25%
Azért azt nem mondanám, hogy nem szokás ez itthon. Igaz, 20 éve voltam gyerek, de egészen kicsi kortól kezdve egyedül jártunk szülinapokra. Ha mi tartottunk, egyik szülőnek se jutott eszébe nálunk maradni. 5-6 éves kortól kezdve már mentünk ide oda felügyeletet nélkül. Ha átmentem a szomszédba barátnőzni, nem jött utánam anyukám. Öcsém fiatalabb nálam, most 18, de 10 éve is így működött, a többi szülő is így állt hozzá. Akik nem engedik egyedül a gyereket sehová, ők ennyire féltik vagy mi az oka?
2021. máj. 27. 11:09
 24/24 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudom, kedves utolsó, hogy van-e gyereked, de én az ilyen helyeken nem elsősorban a gyereket féltem, hanem a vendéglátó szülőket. Egészen más az, hogy egy szem 4 éves átmegy a barátjához játszani, és az, hogy ott vannak tízen, akikre legfeljebb két szülő felügyel, és jó eséllyel nem is igazán ismerik őket. Egyszerűen nem illik ilyen helyzetbe hozni a másikat.

Ha maga a szülő mondja, hogy ne maradj ott, mert elbír velük, az más, de amúgy ilyen idős korban szerintem alapvető, hogy kvázi leveszem ezt a felelősséget a szülőtárs válláról. Én sem láttam volna soha szívesen tök egyedül egy fél kiscsoportot, de nem is került ilyesmi soha szóba, teljesen természetes volt, hogy jönnek a szülők is.

Azt megértem, ha kicsi a lakás, nem férnek be még plusz a szüők is, de akkor úgyis kevés gyereket hívnak, amennyivel elbírnak ketten is.

2021. máj. 27. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!