4éves születésnapi buliba megyünk?
A fiamat meghívták az ovis csoporttársának 4. szülinapi bulijába. Otthon lesz náluk. Nem voltunk még a gyerekkel ilyenen, kezdô vagyok, segítsetek 😀
Az ajándékról megkérdezem az anyukát. Azon kívül mit illik még vinni? Üdítôt? Vagy süssek vmit?
És hogy öltözzön a gyerek? Praktikus játszósba inkább vagy elegánsan?
Minden hasznos tanácsot elfogadok, köszönöm
A lányom 5. szülinapján tavaly én mondtam a szülőknek, hogy le is rakhatják a gyerekeket, de őket is szívesen látjuk, ahogy nekik kényelmesebb. Itt mindenki így szokta. Talán 1 volt, aki csak otthagyta a gyereket, mert neki pont dolga volt aznap délután, de a többi anyuka ott volt, meg a végén ő is bejött beszélgetni 1 órára. Mondjuk nekünk szó se volt róla, hogy kínos lenne, mi ismerjük egymást, nagy részükkel amúgy is szoktunk összejárni, úgyhogy jól eldumáltunk, míg a gyerekek játszottak. Meg hát júliusi gyerek, van kertünk, kertiparti volt, nem volt gond a hellyel sem.
De kérdezz rá, az a biztos, viszont ha nem is ismeritek egymást, szerintem sanszosabb, hogy a szülőkkel együtt gondolták a bulit.
Nem tudom, kedves utolsó, hogy van-e gyereked, de én az ilyen helyeken nem elsősorban a gyereket féltem, hanem a vendéglátó szülőket. Egészen más az, hogy egy szem 4 éves átmegy a barátjához játszani, és az, hogy ott vannak tízen, akikre legfeljebb két szülő felügyel, és jó eséllyel nem is igazán ismerik őket. Egyszerűen nem illik ilyen helyzetbe hozni a másikat.
Ha maga a szülő mondja, hogy ne maradj ott, mert elbír velük, az más, de amúgy ilyen idős korban szerintem alapvető, hogy kvázi leveszem ezt a felelősséget a szülőtárs válláról. Én sem láttam volna soha szívesen tök egyedül egy fél kiscsoportot, de nem is került ilyesmi soha szóba, teljesen természetes volt, hogy jönnek a szülők is.
Azt megértem, ha kicsi a lakás, nem férnek be még plusz a szüők is, de akkor úgyis kevés gyereket hívnak, amennyivel elbírnak ketten is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!