4éves születésnapi buliba megyünk?
A fiamat meghívták az ovis csoporttársának 4. szülinapi bulijába. Otthon lesz náluk. Nem voltunk még a gyerekkel ilyenen, kezdô vagyok, segítsetek 😀
Az ajándékról megkérdezem az anyukát. Azon kívül mit illik még vinni? Üdítôt? Vagy süssek vmit?
És hogy öltözzön a gyerek? Praktikus játszósba inkább vagy elegánsan?
Minden hasznos tanácsot elfogadok, köszönöm
Én se hagytam ott 4 évesen, lehet, hogy külföldön ez a szokás, de idehaza abszolút nem.
Már 11 éves a gyerek, de még talán nem is volt egyedül szülinapi buliban. Már nem azért, mert nem lehetne magára hagyni, de a szülők is jó barátságot ápolnak, míg a gyerekek játszanak, addig a szülők beszélgetnek, sőt, az egyik kislány 9. szülinapjára bowlingozást kért, így egyik pályán a gyerekek, másik pályán a szülők játszottak.
De volt már szülinapi buli Laser Mix arénában is, ahol lézer fegyverekkel "harcoltak" egymással. Mi szülők meg kint dumcsiztunk.
Őszintén szólva én biztos nem vállalnék be 5-6 gyereket még ovis korban, ha még egyáltalán nem is ismerem őket.
Kérdező, én egyetértek Veled, szerintem is határeset az életkor és a covid miatt.
Itt a szomszédban 4 eves a kislány, az én lányom 2,5 éves. Egy-egy órara átjárnak egymáshoz játszani, de az ismeretségünk elején mindig a szülő is ment, pedig ikerszomszédok vagyunk. A szembelakó kislány is 2,5 éves, őt sose hagyja itt az anyja, pedig hetente többször csinálunk programot.
Az utcaban van 7 és 8 éves két barátnő, náluk hagytam már a kislányt egy-egy fèl órara és ők is voltak nálunk szülő nèlkül, de az anyukájukkal kollégák vagyunk, rendszeresen beszélgetünk és családi barátok is.
Ha kerti bulit szerveznék, én inkább kevés gyereket hívnék es evidens lenne, hogy az anyuka is maradhat. Tudom 2,5 éves a lányom, nem 4, de a covid az mínusz majdnem másfel év szocializáció.
Szerintem semmiképp ne legyen bűntudatod ha nem akarod otthagyni, bármi is van "külföldön", beszélj az anyukával, lehet hogy örülne segítségnek is, vagy olyan megnyugtató lesz a beszélgetés, hogy mégis ott mered hagyni. És majd meglátod, a kisfiú hogy érzi magát.
Egy ilyen zsúron kisgyerekeknél amúgy is először beszèlnek kicsit a szülők, megnézik, hogy érzi magát a gyerek, megvárják, amíg feloldódik. Én is voltam gyerekkoromban és nem úgy van, hogy belöknek az ajtón aztán elszaladnak.
A rendező anyuka ha nem megértő ezirányba, akkor a kutyát sem hagynàm rà.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!