Kevés a tejem? Mit gondoltok?
Én valószínűleg a másik tábort képviselem: ha egy gyerek éhes, akkor meg kell etetni. Azt meg a saját anyjánál senki nem tudja jobban, hogy éhség miatt sír, vagy mert nyűgös, pláne nem néhány leírt sorból a gyakori válaszadói.
Szerintem semmi ördögtől való nincs a hozzátáplálásban, ha éhes, etesd, pláne ha nem abnormálisan túlsúlyos. A cumizavarnál sokkal nagyobb probléma, ha az éhségtől esetleg nem alszik jól, és az idegrendszere látja kárát.
Nekem az első vegyesen kapott tápszert és szoptattam 6 hetes korától 15 hós koráig, úgyhogy szerintem ez nem ördögtől való. Ugyanakkor utólag azt gondolom, valszeg a környezetem hatására kezdtem el pótolni, mert biztos azért sír, nem alszik, akar folyton mellen lenni,mert éhes...én meg kezdő és aggódó anyukaként elhittem. Aztán láss csodát: tápszer ellenére is folyton mellen akart lenni, rosszul aludt, stb.
Én a másodiknál megfogadtam, hogy csak akkor fogom elhinni, hogy nincs elég tejem, ha nem hízik rendesen. Nem mértem evésenként, de ha felmerült bennem, hogy elég-e neki bármi miatt is, lemetem a védőnőhöz megméretni... tápszert nem kapott, 21 hós és még szopizik naponta 1x...
Úgyhogy az én személyes véleményem, hogy egyetlen megbízható indikátora a tej nem megfelelő mennyiségének, ha a baba nem hízik, ugyanakkor ha nálatok így működik a dolog és neked jó, akkor csináljátok úgy, ahogy nektek jó. 1 év múlva kb senki nem fogja megkérdezni, mit eszik a gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!