Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kevés a tejem? Mit gondoltok?

Kevés a tejem? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
A fiam 7 hetes, 4300 grammal született. Most 6200 gram. Szoptatok de néha kap tápszert pótlásként mert ordít a mellemen szoptatás után. Egyértelműen éhes még, és megnéztem fejéssel, tényleg nincs már olyankor a mellemben tej. Ez nem sűrűn van, de ilyenkor pótolok. A védőnő azt mondja, hogy hagyjam el a tápszert mert eleget hízik és hogy bőven elég a tejem. Mértem egy nap és 820 mili lett 24 óra alatt. A védőnő szerint ez nagyon jó. Szerintem nem lehet annyira jó, ha éhes marad a fiam. (Azt kérlek ne írjárok, hogy többet tegyem mellre, mert ezeker mind ismerem. Ráadásul ennél többször képtelenség mellre tenni.)
2021. máj. 24. 09:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
Ez most olyan, hogy néha ilyen kedve van, néha olyan. Nem minden nap egyforma, ahogy neked sem, és senkinek. Lehet egyik nap nyűgösebb, másnap mosolygós. De ez nem azt jelenti, hogy éhes marad. Próbáld másképp megnyugtatni, ne tápszerrel. Ha adsz neki, persze hogy megeszi, mert ő csinálna a szopizó mozdulatokat ha valami odakerül, és a cumisüvegből meg folyik bele a szájába. Páran írták már, de szerintem is csak cumizni akar. De tanácsadót is keress fel.
2021. máj. 24. 09:47
 12/20 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, beszélek tanácsadóval. De ezek szerint tényleg nem elég sokszor, ami van. Az oké, hogy nem tápszerrel kellene pótolni hanem tejjel és lehet, hogy rossz a technika, de a lemért mennyiség amit megevett nem elég.
2021. máj. 24. 09:56
 13/20 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem hagyd békén azt a gyereket és ne meregesd annyit. Tedd melre minél gyakrabban, hagyd komfortszopizni is nyugodtan.
2021. máj. 24. 10:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Mint írtam, állandóan mellen van. Nem főzök, nem takarítok, mert mellen van. (A férjem csinálja). Mérni egyszer mértem, hogy ha már annyira "elég" tudjuk a számokat is... Egyébként én úgy gondolom, hogy ez genetika is. Nem hiszem, hogy minden gyerekre rá lehet húzni, hogy "ennyi elégnek kell, hogy legyen, mert ez van a nagykönyvbe írva'. Az apja is és én is rengeteget eszünk, minimum dupláját az átlagnak és egy kis túlzással csontsoványak vagyunk.
2021. máj. 24. 10:31
 15/20 anonim ***** válasza:
24%
Hiába adunk tanácsot, szerinted akkor sem elég. Akkor pótold, ha te ettől nyugodtabb vagy. De a számok teljesen jók.
2021. máj. 24. 11:34
 16/20 anonim ***** válasza:
58%

Én valószínűleg a másik tábort képviselem: ha egy gyerek éhes, akkor meg kell etetni. Azt meg a saját anyjánál senki nem tudja jobban, hogy éhség miatt sír, vagy mert nyűgös, pláne nem néhány leírt sorból a gyakori válaszadói.

Szerintem semmi ördögtől való nincs a hozzátáplálásban, ha éhes, etesd, pláne ha nem abnormálisan túlsúlyos. A cumizavarnál sokkal nagyobb probléma, ha az éhségtől esetleg nem alszik jól, és az idegrendszere látja kárát.

2021. máj. 24. 12:53
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez igen, pontozzatok le mindekit aki tanácsot mert adni.
2021. máj. 24. 13:08
 18/20 anonim ***** válasza:
76%

Nekem az első vegyesen kapott tápszert és szoptattam 6 hetes korától 15 hós koráig, úgyhogy szerintem ez nem ördögtől való. Ugyanakkor utólag azt gondolom, valszeg a környezetem hatására kezdtem el pótolni, mert biztos azért sír, nem alszik, akar folyton mellen lenni,mert éhes...én meg kezdő és aggódó anyukaként elhittem. Aztán láss csodát: tápszer ellenére is folyton mellen akart lenni, rosszul aludt, stb.

Én a másodiknál megfogadtam, hogy csak akkor fogom elhinni, hogy nincs elég tejem, ha nem hízik rendesen. Nem mértem evésenként, de ha felmerült bennem, hogy elég-e neki bármi miatt is, lemetem a védőnőhöz megméretni... tápszert nem kapott, 21 hós és még szopizik naponta 1x...

Úgyhogy az én személyes véleményem, hogy egyetlen megbízható indikátora a tej nem megfelelő mennyiségének, ha a baba nem hízik, ugyanakkor ha nálatok így működik a dolog és neked jó, akkor csináljátok úgy, ahogy nektek jó. 1 év múlva kb senki nem fogja megkérdezni, mit eszik a gyerek...

2021. máj. 24. 13:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát szerintem meg simán nem veszi el / eltolja a cumisüveget ha nem akar enni, nálunk ez volt, kifordította a szájából. Illetve te látod, nem a védőnő, hogy mutat-e éhség jeleket vagy csak nyűgös. Te vagy az anyja, te ismered, bízz magadban és ne stresszelj rá így a méregetésre. Mi felnottek sem eszünk mindig ugyanannyit, van, hogy elég neki a szopi, van, hogy többet enne.
2021. máj. 26. 08:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ja még annyi, hogy papiron nekem is elég lenne 1600 kalória mert kistermetű vagyok, de valószínűleg felfordulnék az éhségtől ha ennyit ennek csak minden nap...
2021. máj. 26. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!