Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kevés a tejem? Mit gondoltok?

Kevés a tejem? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
A fiam 7 hetes, 4300 grammal született. Most 6200 gram. Szoptatok de néha kap tápszert pótlásként mert ordít a mellemen szoptatás után. Egyértelműen éhes még, és megnéztem fejéssel, tényleg nincs már olyankor a mellemben tej. Ez nem sűrűn van, de ilyenkor pótolok. A védőnő azt mondja, hogy hagyjam el a tápszert mert eleget hízik és hogy bőven elég a tejem. Mértem egy nap és 820 mili lett 24 óra alatt. A védőnő szerint ez nagyon jó. Szerintem nem lehet annyira jó, ha éhes marad a fiam. (Azt kérlek ne írjárok, hogy többet tegyem mellre, mert ezeker mind ismerem. Ráadásul ennél többször képtelenség mellre tenni.)
2021. máj. 24. 09:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem is elég a tejed, nagyon szépen hízik, nem hiszem hogy szükség van a pótlásra.

Az, hogy sír ha leveszed, nem az éhség miatt lehet, hanem cumizni akar, a közeledben lenni. Ez viszont csak az idő múlásával fog változni.

2021. máj. 24. 09:14
 2/20 anonim ***** válasza:
81%
Mit szeretnél? Hogy még ennél is kövérebb legyen? Így is brutális a súlya.
2021. máj. 24. 09:14
 3/20 anonim ***** válasza:
70%
Lehet, hogy azért sír, mert túl sokat eszik.
2021. máj. 24. 09:15
 4/20 anonim ***** válasza:
80%

Hát ez nagyon jó gyarapodás tényleg, 1900 gramm 7 hét alatt az 271 g/hét.

Ha tápszert kap, akkor elhallgat? Nem biztos,hogy azért sír, mert éhes. Lehet ő még cumizni akar. Másrészt mióta pótolsz és milyen típusú cumival? Lehet cumizavaros lett és nem szívja ki a nehezebben ürülő hátsó tejedet, mert azzal sok a munka. Pótlásnak mennyit adsz?

A fejés nem mérvado. Sok nőnek semmi tej nem jön fejéssel, pedig van tejük. Valakinek az nem megfelelő inger. A baba sokkal erőteljesebben szopik, valamint az értelmi töltet is segíti a tejleadást.

Beszélj szoptatási tanácsadóval, facebookon is írhatsz q szoptatási tanácsadás kérdezz felelek csoportba.

2021. máj. 24. 09:19
 5/20 A kérdező kommentje:
De, sajnos olyankor egyértelműen éhes. Én nem veszem le a mellemről, ő szív brutálisan, csak már nem jön semmi. Két szívás között ordít. Iyenkor nincs szívem éheztetni.
2021. máj. 24. 09:20
 6/20 anonim ***** válasza:
66%

* értelmi helyett érzelmi

Kedves 2-es nem brutal a súlya én kisfiam kisebb súllyal született és 8 hetesen már 6300 gramm volt.. most közel 1 éves stramm sokat mozgó, abszolút nem kövér 10,5 kiló 78 cm

2021. máj. 24. 09:21
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem mindig van ilyen, 2-3-4 naponta kell pótolni, attól függően, ahogy kéri. Pótlás után megnyugszik. Nem szoktam már olyankor sokat adni neki. Philips avent naturals cumit használok.
2021. máj. 24. 09:23
 8/20 anonim ***** válasza:
33%
Akkor nem elég kitartóan szív. Ahhoz,hogy újra induljon a hátsó tej áramlása kitartóan kell szopizni. Az annak,hogy 2 szívásonként megáll mert könnyebb utána cumiból enni. Nem hülyék a babák. Cumizavar ez. Beszélj tanácsadóval.
2021. máj. 24. 09:24
 9/20 A kérdező kommentje:
De máskor tud kitartóan szívni néhány naponta egyszer pedig nem?
2021. máj. 24. 09:37
 10/20 anonim ***** válasza:
16%

Mert lehet néha 70 mili kell neki,ami megvan az előtejből máskor meg 110...ha nyugtató cumit használsz, az is lehet baj. A babák nagy részének nem gáz, de az én fiam is full cumizavaros lett sajnos. Van ilyen. Amúgy növekedési ugrás környékén is vagytok.

Én ilyen hízási ütem mellé nem pótolnék. Pisis pelus mennyi van? Kakis?

És még egyszer kérlek, beszelj tanácsadóval, ha tudsz!

2021. máj. 24. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!