Akiket ott hagytak terhesen/babával/gyerekkel: a gyerekek hogy viselték, hogy az apjuknak nem kellenek és nem keresi őket?
12. Azért mert a gyerek nem tehet semmiről. Az apja meg az apja ugyanúgy, mint az ő gyerekeinek. A megcsalt feleség szerintem sem lesz a mostohaanyja, de ha nem vált el a férjétől, akkor be kell vállalnia, ugyanúy, mint annak, aki gyerekessel kezd, hogy annak van még egy gyereke, akiről a férjének gondoskodnia kell - azaz fizetnie kell a gyerektartást és joga van időt tölteni vele. Ha külön, akkor külön, és azt az időt akkor a többiektől vonja el, vagy ha együtt, akkor meg nem jobb példa békességben lenni mindenkinek? Akiben van emberi jóérzés, nem teszi tönkre egy ártatlan életét, hogy máson álljon bosszút.
Engem is megcsalt a férjem, aztán összeköltözött a szeretőjével, ott is van egy gyerek, bár nem az övé. Nem utálom ezért a szerető gyerekét, mert minek? A sajátjaival kellett volna persze pl. fociznia, nyaralni meg beszélgetni helyette, és rohadtul fáj, hogy így alakult, de ez a férjem döntése volt, rá haragszom/haragudtam, nem pedig az a gyerek kérte. Az én gyerekeim érdeke csak az, hogy amikor ott vannak kéthetente hétvégén, mindenki jóban legyen mindenkivel és minél többen szeressék őket. Az övéivel meg azóta focizik más, amit meg ő tart azóta fájónak, mondta is. Éljen a mozaikcsalád :) :/ Majd beletanulunk. De ha mindezt még gyerekutálattal is megfejelnénk, az mindenkinek pokoli lenne szerintem, nem tudom, ki az, aki ilyen drámákban akar élni.
Az nem haragvás, hogy egy idegen gyereket nem tekintenek a család részének. 1.Az anyjának kellett volna elgondolkodnia, hogy ki fohja pesztralni a születendő gyerekét, nyugodtan hordhatta volna a saját szüleihez, a saját rokonaihoz, játszhatott volna az anyja testvéreinek a gyerekivel, stb, ahol tényleg rokon és releváns ott lennie. A gyerek se tehet róla, de a feleség és a törvényes gyerekek se, hogy az anyja ezt nem oldott meg, ezért még nem kötelesek a nyakukba venni egy kvázi idegen gyereket, akit ráadásul a feleség ellensége szült.2. Az apának kellett volna elgondolkodnia, hogy ha gyereket csinál másnak, akkor ki fogja felnevelni, és nem a felesége nyakába varrni a fattyját. Ámbár az apa választott, mégpedig a családját, csak az egyes és az anyja tepertek, nyílván pénzforrás volt az anyjának.
A lényeg, hogy a feleségnek és a gyerekenek semmi kötelességük vagy felelösségük nincs felé, hangsúlyozom, örüljön hogy egyáltalán találkozhatott a gyerekekkel.
Amúgy megnézném fordítva a reakciókat, ha a feleség sózná rá a megcsalásból származó gyerekét az ártatlan férjre, vajon akkor is ennyire szolgalelkűséget követelnétek-e meg tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!