Ha két testvérnek ugyanaz a férfi csinál gyereket, akkor a gyerekek féltestvérek vagy inkább unokatestvérek?
Is-is, de féltestvéreknek mondjuk, mert az közelebbi rokonságot fejez ki, mint az unokatestvér. Valójában ők a sima féltesóknál is közelebbi rokonok. Kb. 3/4 testvérek, de erre nincs külön kifejezés.
Én ismerek ilyet, csak fordított felállásban: anyuka ugyanaz, és a két gyerek két apától van, akik testvérek.
Féltestvérek, mert az apjuk ugyan az. De családszerkezetet tekintve unokatestvérek is.
De ez így elég szoros rokoni kapcsolat, hiszen anyai ágon is a szülők testvérek, szóval bőven van közös génállomány, de az apjuk meg egy.
Erre nem tudom, hogy van-e szak kifejezés.
Én olyat ismerek aki a volt férje ikertestvérével.
Nem baj, nem csak te nem értetted a viccet :) Gondoltam bedobok én is valami érdektelen baromságot a sok "ismerek olyat" után. Én se maradjak már ki, hogy az ismerősömnek az ismerőse kinek a kije...
7-es voltam, sziasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!