Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Válás után jó az a gyereknek...

Válás után jó az a gyereknek ha hetente a másik szülőnél lakik?

Figyelt kérdés

#válás #Oszottgondoskodás #1 hét itt 1 hét ott
2021. máj. 8. 13:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem számít a kora. Egy pici gyereknek sokkal fontosabb egy fix és biztos otthon, mint egy kamasznak. Aztán gyerekfüggő is, de összességében megvisel egy kisebb gyereket, hogy hetente változik minden és mire beleszokna valamelyik ritmusba és szabályba, addigra mehet máshova. Meg a szülőkön is múlik, ha nem tudják elég intelligensen kezelni ezt akkor kialakulhat egy versengés is, hogy hol érzi magát jobban a gyerek és elkényeztetik.
2021. máj. 8. 14:08
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
Attól függ, hogy mennyi idős, milyen a kötődés, és tudnak -e a szülők normálisan kommunikálni és összedolgozni. Nagy általánosságban azt mondanám, hogy nem, kevesen alkalmasak rá.
2021. máj. 8. 14:09
 3/20 anonim ***** válasza:
41%

az a legjobb, ha maradhat ott, ahol élt. a gyerek marad, s a drága szülők jönnek a házba. A gyereknek az érzelmi biztonságában ez a legjobb.

Ja, hogy ez macerás. Az. De előbb kellett volna gondolkodni.

2021. máj. 8. 14:15
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Nem.
2021. máj. 8. 15:36
 5/20 anonim ***** válasza:
90%
Érintett gyermekként mondom, nem. Pedig az én szüleim ritka intelligensen kezelték a válást. És szerencsére meghallgatták, amikor elmondtam, nekem ez rossz, és véget vetettek a heti költözésnek.
2021. máj. 8. 16:22
 6/20 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem igen. Legalább nemcsak az egyik szülőre hárul a felelősség a gyerekkel kapcsolatban, hanem mindkét szülő ugyanúgy kiveszi a részét a gyereknevelésből.
2021. máj. 8. 17:41
 7/20 anonim ***** válasza:
93%

Gyerekfüggő.

Én Norvégiában éltem. Ott akit ismertem és elváltak, azoknál mind ez volt a rendszer. Őket látva tök jól működött.

A férjem előző házasságából lévő két gyerek egyikével, a nagyobbikkal (10 éves volt) kb fél évig működött. Aztán azt mondta hogy tőlünk 40 perc a suli és ez neki fárasztó. Visszaálltunk a kéthetente hétvégére.

2021. máj. 8. 18:30
 8/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem jó, sőt kifejezetten szar. Borzalom, hogy egy szaros bőröndben kell tartanod az egész életedet és nincs egy nyugodt hétvége, mert egyfolytában hurcolkodni kell. És természetesen mindig van valami, ami kellene, de a másik helyen maradt.
2021. máj. 8. 22:58
 9/20 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nem jó. Nyilván kortól is függ, de kb seho lse fogja magát otthon érezni, mert hetente pakolhat ide-oda. Ja, tudom, mindene meglesz mindkét helyen, de mi van, ha pont az kell, ami a másik helyen van. Nagy macera folyton költözködni. Én azt tudnám alternatívának elképzelni, hogy a gyerek marad fix helyen és a szülők költöznek. Korábbi válaszoló le lett pontozva emiatt nyilván én is le leszek, pedig szerintem ez a gyerek szempontjából jobb. Hát, a szülőknek kényelmetlenség, de ha a gyerek költözne hétről hétre, akkor meg neki lenne az. Igen, tudom, így a szülőnek nem lesz párkapcsolata, meg új családja, stb. Patthelyzet. Viszont, a gyereknek nem jó ha hétről hétre ide-oda dobálják. Ha pedig az egyik szülőnél marad, a másik meg csak hétvégente, rosszabb esetben kéthetente láthatja, akkor az azzal a szülővel való kapcsolata sínyli meg az esetek jelentős részében, persze van kivétel, de nem az az általános.
2021. máj. 9. 00:41
 10/20 flora08 ***** válasza:
91%
Nem, egyáltalán nem jó. Tapasztalatból írom. Se kisgyerekként, se kamaszként, sehogy. Utáltam, hogy egy hétig itt vagyok, egy hétig ott. Másból se állt az élet, mint pakolni, megint csak pakolni, és egy rohadt utazótáskából élni. De nem volt más választásom, szerettem volna mindkét szülőmmel jó kapcsolatban lenni, tehát nekem kellett alkalmazkodnom, két teljesen különböző családhoz, ők nem beszéltek egymással. Nagyon boldog voltam, amikor a párommal összeköltöztünk. Röhejes, de akkor, 22 évesen, egy bérelt lakásban éreztem azt, hogy van itthonom, nem kell hurcolkodnom hetente. De sajnos, ha válnak a szülők ez van, jobb megoldás úgysincs.
2021. máj. 9. 10:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!