Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki olyan nevet adott a...

Aki olyan nevet adott a babájának, ami már volt ismerősi körben, ott mi volt a reakció?

Figyelt kérdés

Akár távoli rokon, ismerős, óvododai társ, játszótéri barát, távolabbi barát. Akárki. De ha közelebbi ismerős, akkor is érdekel.

Van egy szerelemnevem, meg a páromnak is. Nagyon rég óta. Már huszon egynéhány évesen is tudtam, hogy ha lányom lesz, így fogják hívni. Így most, hogy végre lesz egy kislányunk is, megkapja mindkét nevet. De mindkettőből van az ismerősi körben. Szépen időközben egyre többen adták ezeket a neveket. Nem közeli barátok, és nem közeli család, de azért szoktunk találkozni.

Kettő ebből játszótéri barát (az egyikkel néha egymáshoz is fel szoktunk menni, hogy a gyerekek játszanak, bár baráti viszony azért még nincs, annyira jól nem ismerjük egymást). A másik a baráti társaságból egy pár, de nem kimondottan közeliek, évente 2-3x járunk össze.

Szóval aki volt hasonló helyzetben, végül mik voltak a reakciók a névadásotokra?

2021. ápr. 30. 07:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én azt szeretném, hogy nekem még nincs gyerekem, meg nem is tudok ilyen sztorit, de tehát arra gondolok,hogy ez ne befolyásoljon titeket, azt a nevet adjátok, amit ti jónak éreztek. Mert annak is jelentősége van, ha pl valakinek "nagyon be van égve" egy név, hogy "majd ez lesz a gyereke neve". Meg tehát lehet hallgatni az ösztönökre, intuíciókra, megérzésekre. Tehát engem pl nem érdekelne, ha túl sok van a környezetben. Mondjuk okés, hogyha pl pont a szomszéd az, és akkor na, pl Ilonkának nevezném a gyerekemet, és mondjuk a szomszéd gyerek is Ilonka, és akkor kikiabálnék az udvarra, hogy "Ilonka gyere, kész az ebéd"; tehát akkor ez félreérthető lenne, ez már zavarna szerintem, de akkor viszont megtartanám második keresztnévnek, hogyha pl pont a szomszédban már van egy Ilonka. Tehát akkor én ezt másodiknak adnám, elsőnek meg kitalálnék még valami másikat, hogy mégse azse Ilonka legyen. De például ha mondjuk tesómmal nem egy helyen lakunk, és mondjuk ugyanazt a nevet találjuk ki énis az én párommal, mint tesóm is a tesóm párjával, akkor nem változtatnék az elgondoláson, maradna ugyanaz a név . Úgyse együtt lakunk, és addig amíg jönnek látogatóba , addig időnként arra a pár órára ki lehet bírni. Addig arra a pár órára teljesen megoldható, hogyha pl két személyt egy házban ugyanúgy hívnak. Pl lehet úgy, hogy az egyiket becézzük pl Loretta mind a kettő, akkor mondjuk egyiket becézzük, másikat nem; vagy mindkettőt becézzük, de egyik akkor Lora, a másik meg Lotti/Lotta; vagy pl amikor anyuka szólni akar pl a saját gyerekének, hogy "gyere, megyünk haza", akkor azt úgy kezdi, hogy "Kislányom", és akkor már rögtön tudják a hangszínből, hogy kinek szólnak. Vagy pl még egyik Lotti, másik Lottika. Vagy hogy pl Lottikám, és akkoris tudják a hangból, hogy kinek szólnak, hogy kinek a Lottikája, most anyunak, vagy anyu testvéréjéé. (De szép ez a szó, hogy tesvéréjéé. Eddig még nem írtam le, de most már kétszer.:):)) Na, tehát, erre a kis időre meg lehet oldani, hogy egy fedél alatt pl két Loretta, vagy két Dávid, vagy két stb. tartózkodjon.
2021. ápr. 30. 19:46
 12/12 anonim ***** válasza:
Ki nem sz.ja le, hogy az ismerősi körben mi lesz a reakció a névadásra? Aki ezen rugózik, az folyton mások elvárásai és véleménye szerint éli az életét. Jaj, mit szól, ha ugyanazt a nevet adom, ha ugyanolyan márkájú kocsit veszek, ha ugyanolyan márkájú kávéra váltok? Most komolyan, megfosztanád magad valamitől, bármitől, amire igazán vágysz és legális is, csak mert, valaki azt gondolhatja, hogy róla utánoztad? Direkt ne utánozd, persze, de ha eleve akarsz valamit, ne az legyen a szempont, hogy a másik mit gondol! Tiszta óvodás szint, komolyan!
2021. ápr. 30. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!