Sziasztok! Lehet, hogy nem épp idevaló a kérdésem, de ez kicsit más helyzet, mint hétköznapi.
Szóval én 29 éves vagyok, a fogadott nőgyógyászom pedig férfi és 35 éves. Ő fogja vezetni a szülést is. Néha olyan kellemetlen, hogy magázódunk. Mikor a váróban ülök, van, akivel tegeződik és van akivel magázódik. Tudom, hogy a nőnek szokás felajánlani a tegeződést, de mégis csak ő az orvos. Ti, hogyan oldanátok meg? Vagy úgy van rendjén, hogy maradjunk magázó viszonyban?
2008. dec. 6. 10:44
1/8 anonim válasza:
mi is tegeződtünk a dokival,de ő tegezett le minket. szerintem ne legyél szívbajos,ha tegeződik sok betegével,akkor nyugodtan kérdezz rá,nem tegeződhetnétek-e,hallottad,hogy sokakkal tegező viszonyban van és kényelmetlen neked a magázódás. tuti nem lesz kellemetlen és szerintem jó tegeződni a dokival,sokkal közvetlenebb a szülés is
2008. dec. 6. 10:52
2/8 anonim válasza:
Nem illik letegezni. Az én dokim 26 éves volt én 30 és magázódtunk. Persze ha felajánlotta volna akkor igen.
2008. dec. 6. 10:56
3/8 anonim válasza:
Szia!
Lehet, hogy maradi vagyok, de az orvos mégis csak orvos, még akkor is, ha fiatal. Nemcsak úgy tudsz jó viszonyban lenni a nőgyógyászoddal, ha tegezed.
A környezetemben lévő orvosok pedig nem is nézik jó szemmel azt, ha a beteg és orvosa tegeződnek.
Üdv:
ZIta (32 hetes kislány anyukája)
ui.: Ja, és a kérdés igenis idevaló, mert szerintem sokan meg sem merik ezt kérdezni.
2008. dec. 6. 10:59
4/8 anonim válasza:
én nem tenném, megadom neki a tiszteletet azzal hogy magázom.
persze az "illemszabályban" benne van valami olyasmi is, ha a nőt 26 éven felül letegezi egy idősebb, akkor kérdés nélkül ő is visszategezheti.
2008. dec. 6. 11:01
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket! Az még bonyolítja, hogy a férjemmel egyből letegezték egymást. :)
2008. dec. 6. 11:03
6/8 anonim válasza:
Ha eddig nem tegeztétek egymást, akkor szerintem nem illik. Szerintem ez is hozzá tartozik, hogy tisztel, megtartja a távolságot. A férjed számára csak egy másik férfi, nem a páciense, te viszont egy terhes asszony vagy, ezzel is megtisztel. Amúgy néha nekem is furcsa az ilyesmi. Én 22 éves leszek, múltkor a bankban hosszasan tárgyaltam egy hölggyel a lakáshitel lehetőségeinkről, a csaj kb. velem egy idős volt, de magázódtunk. Furcsa volt előszörre, viszont nekem egyértelmű, hogy aki a munkáját végzi, azzal magázódom. Persze ez mondjuk nem vonatkozik a fiatal pizzafutárra, gyorséttermi eladóra vagy ruházati eladóra, de "komolyabb helyeken" szerintem ez alap. Nekem a szülészorvosom (nem fogadott doki) volt nagyon fiatal, de eszembe se jutott letegezni, mert hát mégiscsak az orvos. Ugyanez áll a bankra, a hivatali ügyintézőkre, stb. Legalább is nálam így van.
2008. dec. 6. 16:33
7/8 anonim válasza:
Én tegezem,de ő tegezett le előszőr,igy visszategeztem.Egyébként soha nem tettem volna.Ápolónőként dolgozom,az osztályon dolgozo fiatal orvosokat is csak akkor tegezem ha ők letegeznek vagy megbeszéljük.Majd ha jobban megismeritek egymást,lehet magátol fogja felajánlani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!