A fiamnak szerintetek adhatom azt a két keresztnevet , hogy Norman Valentin?
10es, mert nem mindenkinek a szerinted szép magyar nevek tetszenek. De miért is fáj ez neked?
Kérdező, szerintem mindkét név vállalható, de inkább külön-külön adva.
11, ja mert több száz normális névből egy sem tetszik valakinek, mi?
Nem fáj, csak szerintem gáz, ha egy gyereknek idióta neveket adnak.
Nekem tetszik a Valentin. Bár Valentino Rossi miatt elfogult vagyok ezzel a névvel. 😊
Viszont a Norman nem tetszik. A Norma női név, hirtelen azt hittem erre gondolsz.
A Valentin semmiképp, a Valentin nap miatt, meg magyarul hülyén hangzik. Pl Valinak fogják hívni?
A Bálint sokkal jobb.
A Norman sem tetszik így a-val. Meg maga a stílus sem.
Ez a Sütő Norman pedig nagyon disszonans, így hogy még magyar köznyelvi szó is a vezetéknév.
Akkor esetleg Sütő Bàlint Norman.
Azért Amerika egy rossz példa. Ott konkrétan olyan megengedő a törvény, hogy számokon és obszcén kifejezéseket kívül bármit adhat az ember keresztnévnek, szóval ott aztán tényleg van választék. Egyes államokban még a római számok is megengedettek.
Én például nem magyar eredetű nevet adtam a gyerekemnek, és ebben nem az volt a mérvadó, hogy különleges legyen (vagy, hogy ettől érezném különlegesnek a gyermekem), hanem egyéb tényezők voltak fontosak. Na meg persze nem ő lett a 666ezredik Boglárka.
Nekem sem tetszik sok név, de ha valakinek mégis, hát adja nyugodtan, legyen az akár magyar "klasszikus", vagy külföldi újítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!