Hétvégi munka gyerekek mellett?
10 és 13 évesek a gyerekei. Még most se hagyom őket kettesben, csak ha a 18éves fiam is itthon van.
Én váltanék. Egy 6évest a 11évesre bízni... nem tenném.
Nekem 3 gyerek van.
15 éves lány
12 éves fiú
5 és fél fiú
A két fiút még nem merem itt hagyni egyedül, csak amikor a lànyom is itthon van.
2 - es vagyok
Nekem a két fiút is itt lehetne hagyni, de valahogy még nem merem, mert ahogy a 3 as mondja
míg nincs baj, addig nincs....
Gyerektől is függ. Pl. a fiam sokkal megfontoltabb, megbízhatóbb, mint a lányom.
Ha mindkettő olyan, mint a fiam, akkor simán otthon merném őket hagyni.
Néhány dolgot előtte elmondanék.
Hogy reggel, mit tegyenek, mit ne tegyenek. A háztartási berendezések közül megbeszéljük, hogy melyikhez nyúlhatnak, melyikhez nem. Pl. mikrohullámú sütőt használhatják, a gáztűzhelyet viszont ne gyújtsák be. Amit használhatnak, azt elpróbálnám velük, tudják-e rendesen használni.
Telefont tudják-e kezelni? Ha igen, és marad otthon egy (vagy vezetékes van), akkor jó. Megbeszéljük, hogy bármilyen gond esetén nyugodtan hívjanak fel. Megbeszéljük, mit tegyenek, ha idegen becsönget. Megmutatnám, hol vannak a kulcsok, melyik nyitja az ajtót, ha netán tűz esetén menekülni kell a lakásból. Elpróbálnám velük, hogyan kell nyitni-zárni az ajtót. Elmondanám, milyen gyanús szagokra kell figyelni: pl. égett műanyag szaga, gázszag.
Röviden végigmennénk a lakásban levő összes veszélyforráson, és megmondanám, melyiknél mire kell ügyelni.
Néhány kisebb jelentőségű dologra felhívnám figyelmüket: csap ne maradjon nyitva, hűtő ne maradjon nyitva, ha szellőztetnek, vigyázzanak, huzat ne csapjon be ajtót-ablakot, függönyt ne vigyen ki stb.
Szóval elmondanám, ill. később vázlatosan elismételném velük, mikre kell ügyelni, de utána nyugodtan otthon hagynám őket.
Ha megbízhatatlanok, akkor persze nem. A te gyerekeidet neked kell ismerned.
Hát én a hatévest biztos nem hagynám ilyen hosszú időre otthon. A nagy már oké, de a kicsinek szerintem ez így sok.
Neked minden hétvégén menned kell?
Nekem elég erős, ha a szülők MINDEN hétvégén dolgoznak, akár te, akár a férjed, akkor vegulis egyetlen nap sincs, amikor együtt van a család?
Szerintem is a családi élet megszűnése az igazi baj így. Még akkor főzöl és takarítasz is? Mikor tudsz tulajdonképpwn a gyerekekkel lenni és 4en akkor mikor találkoztok?
Én ezt nem vállalnám. A
Megbízható 12 éves pár órát már ellenne amúgy, de gyereket nem szerencsés másik gyerekre bízni. Tudom, sokan így nőttek fel, de ha mégis baj lesz, akármi is, akkor rámehet a vigyází gyerek lelki világa is.
6 évesnek pedig a több óra magáravigyázás még sok. Fél vagy egy óra esetleg..
Hiányzol hány óráig Pl vasárnap 8-11kéne egyedül lenniük vagy 6-11ig így értem .
Közölte pároddal hogy marad hétvégén délelőtt ott gyerekekel otthon.délztán mehet maszekolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!