Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 órás munkának van valami...

6 órás munkának van valami hátránya?

Figyelt kérdés

6 órában dolgozok gyes mellett. Szabim ugyanannyi nap, cafeteriat ugyanúgy kapok. Ennek van valami "hátulütője"? Pl nyugdíjnál?

Mert hosszabb távon tervezek 6 órában dolgozni. Így elég kényelmes a gyerek mellett, hogy 7.20kor indulok és fél 4kor már itthon vagyok.

2021. ápr. 24. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs
2021. ápr. 24. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Törvényileg nincs. Ha a kevesebb pénz és a nagyobb kockázat az elbocsátásra nem probléma, akkor nincs gond.
2021. ápr. 24. 13:38
 3/8 A kérdező kommentje:

Az elbocsájtással nincs gond, ezt jeleztem hogy évekig így akarok járni, a vezetésnek nem jelent gondot, mert a munka nagyrésze amúgy is lemegy 15 óráig, a többi kollegám is 17ig már nem csinál annyi mindent általában. Úgy könyörögtek engem is már vissza, mert amúgy rengeteg a munka napközben, így nem hiszem hogy elküldéstől kell félnem.

A bér része kicsit zavar, mert kb 80 ezerrel kevesebb így a bérem, 250 körül kapok most, de egyelőre még kapom a gyest is az valamennyire kompenzál, de sajna nincs ki hordja haza a gyereket, 0 segítségünk van szóval később se tudom hogy fogok majd 8 órás lenni :/

2021. ápr. 24. 13:46
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

sztam 6 órára a 250 nem rossz.

én 8 órára kapok 208at (ebből 10e az adókedvezmény a gyerekre), diplomás közalkalmazottként, szociális munkásként

2021. ápr. 24. 13:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Még az sem biztos amúgy egy leépítésnél hogy a 6 órást küldik el ha pl jobban dolgozik mint egy 8 órás. Nálunk leépítésnél a 6 órást meghagytál 2 db teljes állásosat meg elküldtek. Egyrészt mert a 6 órás gyeses anyuka után nem kell nekik járulékot fizetni, megéri nekik, másrészt nálunk az a csaj kidolgozza a 6 óráját istenesen még a 8 órások között volt aki érdemben 4-et ha dolgozott.
2021. ápr. 24. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
65%

Most akkor bele kell szakadni a munkába, vagy a munkaidő negyedében senki nem csinál semmit?

Nem is most fognak kirúgni nyilván, hanem amikor úgy hozza az élet, hogy le kell építeni, akkor az első a részmunkaidős lesz.

Tudjuk, pont ennél a cégnél ilyen elképzelhetetlen, de azt se gondoltunk, hogy egy vére bezár a vendéglátás és turizmus.

2021. ápr. 24. 14:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Reggel 8-15ig bele kell szakadni, utana 15-17ig általában már lightosabb, addigra elmennek a kamionok, felszállnak a repülők 😅 (logisztika) Utána már csak adminisztráció van meg meetingek,tréningek meg ilyesmi. Maximum záráskor, vagy péntekenként, vagy ünnepnap előtt húzós a délután is.
2021. ápr. 24. 15:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 óra és 200-250ig, a mozgóbér 80ezer.

S "figyelmetlenség" címszóval simán vesznek le belőle...

A fizu emelés évente meg úgy megy, hogy az alap növekszik, a mozgó csökken.

Így nincs is fizu emelés jóformán.

2021. máj. 2. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!