Hagynátok azt, hogy a gyerek apja villogjon a gyereketekkel facebookon, amikor semmit nem tesz érte? Hagynátok az exeteknek, hogy játsza a nagy édesapát? Mit tehetek ilyenkor?
A világ azon nőihez tartozok, akik idióták, és azt hittem, hogy majd egy gyerek miatt megváltozik, de tévedtem. Ezen már túl vagyunk.
Úgy volt, hogy eleinte örült a gyereknek, én el akartam vetetni. Megtartottuk. Amikor már nem lehetett elvetetni (15+4), akkor elhagyott és ahhoz a nőhöz költözött, akivel a hátam mögött csalt. Örökbe akartam adni a gyereket, nem akartam felnevelni, nem akartam egyedülálló anyuka maradni. De anyósom, a volt párom és a párom lány ikertesója meggyőzött arról, hogy tartsam meg, mert nem ciki az egyedülálló anyaság, meg majd segíteni fognak mindenben és ott lesznek velem (mivel anyámék meghaltak már). Ez így volt egy darabig, elkísértek uh-ra, vizsgálatokra, éppen aki tudott jönni, az jött velem. Aztán ez a kezdeti lelkesedés abba maradt és minden pénzügyi dolog rám hárult. Amikor mertem szólni, hogy jó lenne, ha ő is venne ezt-azt, le lettem f.széhes qvázva. A gyerek születése után behozta a nőjét hozzám és a gyerekhez a kórházba, pedig elmondtam neki, hogy nem hozhatja oda. Veszekedtünk, kiabáltunk, végül őket kiküldték.
Azóta az van, hogy apás hétvégén (mert csak hétvégén hajlandó elviselni a gyereket 2-3 óran keresztül) folyamatosan azzal a nővel és a gyerekünkkel tesz ki közös fotót, és engem becsmérlő írásokat tesz a képek alá, az ő ismerősei meg kommentben aláznak. De ha nem engem becsmérel, akkor meg kiteszi a nőjét meg a gyereket és egy anyás idézetet mindig odatesz a kép alá, pedig nem is ő a gyerek anyja. Próbáltam nem reagálni az ilyenekre több hónapig, de nem áll le. Az anyja is ír ki ilyeneket rólam, hogy nem vagyok jó anya, stb. Mondja ő, aki a gyerekeit putris házba szülte és verte a gyerekeit meg kivételezett velük.
Fizet havi 10 000 ft gyerektartást, amivel nagyon nem vagyok kisegítve, sehogy nem támogatja a gyereket. Csak is azért viszi el apás hétvégén, hogy tudjon vele villogni.
Már nem bírom lelkileg. Nem elég, hogy nem tudtam szoptatni a fiam, ki vagyok idegileg a nem alvástól, minden egyes forintot be kell osztanom, a gyerek nem fejlődik rendesen, még ők se hagynak békén, mert facebookon becsmérelnek folyamatosan, és az ismerősök is folyton kérdezősködnek, hogy igaz-e az, hogy rossz anya vagyok és van-e alapja annak, amiket írnak. Mit lehet tenni?
Csak támogatni tudlak érzelmileg. Én randiztam olyan pasival, akinek fél éves gyereke volt, akit hetente egyszer kétszer látott egy két órára, nem azért, mert tiltva volt, hanem mert "nem bírta nézni, amit az anyja csinál vele". Olyanokat panaszkodott, hogy csak lestem, igazi sggfj volt, hogy minek van sapka a gyereken babakocsiban, meg miért csak napi fél órát tolja kint babakocsiban, meg nem képes magát rendben tartani mellette és sokat ideges. Meg hogy a rokonai használt ruháiba öltözteti, meg nem tartja tisztán.. Nagyon abszurd volt, mert én egyedülálló anya voltam a randikor nagyobb gyerekkel, és pontosan tudtam, hogy nem ciki, ha van rokontól kapott holmi, ha ki vagy bukva, vagy ha épp nem csillog a gyerek, hanem ömlik a homok a cipőjéből és tele van kajafolttal a ruhája, amit rohadtul nem tudsz kiszedni 90 fokon sem.
Nagyon sok ilyen ember, aki tojik a gyerekre amúgy próbálja jó színben feltüntetni magát, az én apám és anyám is ilyen(nem csak férfiakra jellemző), úgyhogy könnyű kiszúrni, ha valami nem oké.
Nem tudsz mást tenni, mint tiltod, esetleg posztolod, hogy "jön a heti a apás két óra, készülünk :)" Mintha nem direkt szekálnád, hanem csak véletlen szivárogtatnál ki fontos infókat. Esetleg egy egy sírást lefotózol, és odaírod "hiányzik apa, várom a szombatot, bár többet lennénk együtt..:(" Én így járatnám le, de ehhez rendesen utálnom kell.
Egyébként akinek egy kis esze van, rájön arra mit művelnek, a többi ismerősre meg nincs szükséged. Vannak csoportok, ahol az új nők is csinálnak ilyet "férjem gyerekének keresek jó iskolát az xy kerületben, mert az anyja azt sem intézi el, és ez is rám szakad:(".. Undorító emberek. Az bezzeg nem esik le neki, hogy a gyerek apja sem keresi a sulit.
Én biztos nem engedném, hogy kirakat apja legyen a gyereknek.
A gyereknek az apjához is joga van, oké. De ha a jog egyenlő, akkor legyen egyenlő a kötelesség is. Ne csak 2-3 órára vigye el a gyereket, ne csak játszon a gyerekkel, hanem öltöztesse, pelenkázza, fürdesse, keljen fel hozzá. Ha már nincs apás hétvége (mert az nem apás hétvége, hogy szombaton 2-3 órára ott van a gyerek), akkor legyen. Intézze a gyerek dolgait, befizetheti a gyerek óvodai dolgait, egyszer-kétszer csak úgy elmehetne a gyerekkel az orvoshoz.
Nemcsak a jó részét kell kivenni a gyereknevelésből (likeok, elismerések), hanem a kevésbé jót és a rosszat is egyaránt viselni kell. Ha nem teljesíti ezeket, húzza a száját, vergődik, hisztizik, akkor nem kell engedni a gyereket. Ha kiír valamit a drága édesanyjával a facebookra, tedd te is. Írd le ezt így, ahogy volt, tedd nyilvánossá, megoszthatóvá. Hagy égjen a pofája (nem fog, de a környezete szemében igen).
Rizsát nem olvastam..
Gyerekeim nem facebook téma.
Nem rakok ki képet, ezt pedig mástól is elvárom..
( van vita bőven anyóssal miatta)
Nézd, kérdező, azért ez túlmegy az "azt hittem, hogy megváltozik" kategórián.
Veled sem lehet minden okés, ha gyereket vállaltál egy ilyen utolsó, putris családból érkező embernek, holott tudtad, milyen ő és milyen a családja. Valahol azért neked is erre a viselkedésre, erre a férfitípusra volt igényed és ezzel utólag sajnos nem lehet mit kezdeni, csak elfogadni, hogy ezt választottad magadnak
Nalunk ez ugy van h csak azt rakhatta ki amit o keszitett (kethetente hetvegen), amit en keszitettem es atdobtam hetkozben mint erdekesseg, azt nem. Plusz elrejtettem az uzenofalamrol az o bejegyzeseit es nem neztem h mit posztol. Igaz o ertelmes felnott ffi, sosem bantottuk egymast sem hazassagban, sem utana. Igy amit nem lattam, nem fajt. Megtiltani nem tudom mit rak ki, en viszont semmit nem posztolok a gyerekekrol.
Az ismeroseink pontosan tudtak h hetvegi apuka es mennyi meloja van a gyerekekben, aztan nekik (a szeretovel) szulettek gyerekeik, azokrol posztolgattak, majd elvaltak es mar egyik alombol szarmazo gyerekekrol sem. Idovel lekerul a napirendrol nyugi. Ne erdekeljen masok velemenye es ne csekkold az o adatlapjat. Sokkal nyugisabb eleted lesz, plusz ha neked szol es nem reagalsz, megunjak.
Lelehet pontozni a 18-ast,de teljesen jogos a meglátása. Sosem értettem az ilyen "jajj majd úgyis megváltozik" nőket amikor a bunkó paraszt pasijukról beszélnek.Mikor tanuljátok meg végre,hogy az ilyeneknél kb 2% az esély,hogy ténylegesen megváltozik? Miért nem lehet a "jófiúkra" menni? Pedig reméltem,hogy kinőjük már az a kort amikor a "rosszfiúkkal" jön össze egy csomó csaj,mert hát olyan menő. Aztán meg csodálkoznak ha az megcsalja,megveri stb.
Kérdésre válaszolva: Feljelentheted becsületsértésért, de ki tudja lesz e abból bármi is. De a többit már leírták előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!