Van olyan aki ténylegesen az "előzményektől" esett teherbe?

Szia!
Én így estem teherbe. 1-2 perc védekezés nélküli szexel, előváladéktól. Abban a hónapban, csak egyszer ugrottunk egymásnak a férjemmel pár percre és hát terhes lettem. Most hét hónapos a lányom :)

Igen,én :)
Ráadásul szoptattam a nagyobbik fiamat,még is terhes lettem az előváladéktól!

Ezt a kérdést már én is feltettem, és akkor senki nem tudta magát példának felhozni. Csak annyira, hogy ő is megszakítással lett terhes. (de nem két perctől, hanem mert végigvitték).Biztos hogy nagy a hibaarány, de szerintem nem az előváladék miatt, hanem mert nem lett időben "megszakítva". Persze ezt nem tudja senki bizonyítani.
Már hónapok óta foglalkoztat ez a téma, mert senki nem tud rá választ adni. Több nőgyógyászt is kérdeztem, és még köztük sincs egyetértés. + számtalan cikket elolvastam.
Az egyik fele azt mondja, hogy az előváladék alapesetben nem tartalmaz spermiumot (egyébként tényleg nem, biológiailag lehetetlen, a cowper-mirigyek termelik), csak abban az esetben, ha már volt nemrégiben ejakuláció, mert akkor az ottmaradt spermiumot kimossa az előváladék. Erre sok doki azt mondja, hogy csak nagyon peches esetben okozhat terhességet, mert a megtermékenyítéshez kell bizonyos spermium szám, ebben pedig édeskevés van.. Abban az esetben előfordulhat ritkán terhesség belőle, ha nagyon termékeny időszakban van az illető, mert a termékeny méhnyak-nyák segíti a spermium útját.
A nőgyógyászok másik fele pedig azt állítja, hogy az előváladék tartalmazHAT spermiumot. De hogy miért van ez a feltételes mód, ezt már nem magyarázzák meg.
Én azoknak a táborát erősítem, akik azt állítják hogy az előváladékban (alapesetben!!) nincs spermium. Viszont a megszakításos módszert egyáltalán nem tartom biztonságosnak, mert nem tudhatod hogy került-e a közelbe sperma így-vagy úgy.
Köszi a válaszokat!
Akinek babája lett annak gratulálok azért=)
Kedves utolsó, egyébként én is így vagyok ezzel,egyszerűen nem értem,nincs egyértelmű válasz...én s kérdeztem már a nőgyógyászomat erről, ő is csak azt mondta,hogy tartalmazHAT spermiumot,de ez nahyon speciális esetekben fordul elő és hogy egy teherbe esés nem ilyen egyszerű és ez tényleg ritka stb...

Én is 2 éve májusban. Még a nyarat akartuk megvárni az éles próbálkozással, így a legvégén vette ki a férjem, és még én "segítettem" a legvégét, így nem lehetett az hogy későn szállt ki. Amikor visszaszámoltam, pont peteéréskor voltunk együtt. De akkor az a baba nem maradt meg sajna.
Minden jót!
11 hónapos baba és 13 hetes pocaklakó anyukája

AMikor "óvatlanok" voltunk, akkor kicsit betette, majd gumit húzott. A fiam most 1 éves:)
Tudomány ide vagy oda, igenis lehetséges. Az esélye kevés, de akkor is lehet.
Nem létezik olyan tudományos megállapítás, aminél nincsen kivétel, vagyis tuti biztosra nem tudják megmondani, hogy van, vagy nincs.
Amúgy én is olvastam a témában több cikket is, és volt olyan férfi, akinél tartalmazott az előváladék spermiumot, úgy is, hogy előtte nem ejakulált. Minden második nap vizsgálták, és mindig volt hímivarsejt. Ennyit a biztosan nem lehetről:DD

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!