Amikor terhesség alatt kijön a védőnő terepszemlére, mit fog csinálni és nekem mit kell/illik csinálnom?
Nálunk csak így futólag körbe nézett, kérdezte van e víz, áram, WC ennyi.
Látta hogy rendezetten élünk, nem nézett végig minden helyiséget alaposan.
Le ültünk a nappaliba, kérdezett pár dolgot, picit beszélgettünk és ment.
Meg kínáltam kávéval és vízzel, nem kért semmit.
A kutyáim nem tetszettek neki hogy benti kutyák, de megse halottam, semmi köze hozzá.
Nekem alap, ha jön valaki, akkor adok papucsot
Megmutatom a mosdot, ahol kezet tud mosni és esetleg elvégezni a dolgát
( a mi védőnőnk jellemzően egy napon megy a látogatásokra)
Megkínálom folyadékkal, kávèval, teával.
Én elég nyitott vagyok.
Megkérdeztem mire kíváncsi.
Ennyi.
Megnézte hol fog aludni, és hogy tervezzük a pelenkázást, ahhoz képest hol a ruha, kuka.. stb.
Nálunk “jól” volt.
De előtte javasolta, hogy minden kézközelben legyen, első gyereknél különösen fontos.
2. Gyereknél már tudtam mire kell készülni... a ruhái másutt voltak( másik szoba) pl
De a a pelenkázóra készîtettem mindig egy másik öltő ruhát.
Amúgy ez csak jó tanács volt, csak a vizet, àramot, fűtést nézte, és, hogy készülünk-e a baba érkezésére.
( első gyereknél amikor teepszemlén volt, akkor még nem laktunk benn, konkrétan az üres nappaliban állt egy kanapé
A hálószobában csak a gYreknek volt meg az ágya stb
A sajátunk a másik lakásban volt.
A konnektorolat az érkezése előtti órában szereltem fel😅
Nálunk bejött, elment kezet mosni (Sok helyen jár és neki ez alap), utána leült és beszélgettünk. Kínálni hiába kináltam bármivel. Persze ettől mindig megkináltam ha jött, de még nyáron egy pohár vizet se fogadott el. Szóval beszélgettünk aztán megnézte a gyerekszobát, megtapizta a pelusokat (mosi) aztán ment.
Azt már rég megbeszéltük, hogy víz, áram, fűtés (nálunk kandalló) van.
Egyébként szerintem lehet látni, hogy hol van elhanyagoltsàg, penész.. stb
vagy csak nem érem utol magam és por vagy aktuálisan nincs felmosva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!