Mennyit telefonozol akkor, amikor a babád ébren van?
Figyelt kérdés
4-5-6-7 hónapos babák anyukáihoz szólna a kérdésem. Mennyit nyomkodjátok a telefont szórakozás céljából (Fb, játék stb) amikor a baba fent van?2021. ápr. 20. 10:09
3/9 anonim válasza:
Ránézek kb óránként. Meg ha recept kell. Igyekszem az alvásidejében csinálni.
4/9 anonim válasza:
Igyekszem csak akkor elővenni, ha valaki ír
5/9 anonim válasza:
Változó. 7 hónapos a lányom, elég jól elfoglalja magát, szóval én akkor csinálom az itthoni dolgokat és közben időnként igen, bevallom telefont is nyomkodok. Amikor igényel természetesen ott vagyok vele, alvásidőben pedig (főleg a délutáni alatt) én is pihenek.
6/9 anonim válasza:
Van itt mindenféle válasz, valakinek mégsem tetszik egyik sem.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ment a zöld pipa mindenkinek. 🙂 Az én gyerekem 5.5 hónapos. Sajnos ez a covid dolog miatt nem nagyon járunk emberek közé, hozzánk sem túl sokan jönnek. A férjem sokat dolgozik. Sokszor úgy érzem, hogy rossz anya vagyok, mert a telefon, messenger stb az "egyetlen" lehetőség, hogy kommunikáljak a külvilággal és sokszor akkor is nyomkodom, amikor a baba ébre van. Amikor "pici" volt, gyakran az etetés után, az altatás idő alatt is nyomogattam, hogy ne csak üljek a sötétben, de elszégyelltem magam és arról leszoktam meg mostmár csak eszik és teszem be a kiságyba. Nem kell ott ülni vele, szépen elalszik. Szerencsére egyébként nagyon jól elfoglalja magát "egyedül is". Ott vagyok természetesen vele akkor is, de nézi a játékokat, gügyök nekik. Nem igényli, hogy minden percben szórakoztassam. Ilyenkor is azon kapom magam, hogy nyúlok a telefon után. Szoktam én is recepteket nézni, babával kapcsolatos cikkeket olvasni(hozzátáplálás, mozgásfejlődés stb), a nagyvilág dolgait megtudni de néha játszom is. Ilyenkor bűntudatom van, hogy nem vele foglalkozom. Most épp alszik, amikor ezeket a sorokat írom 😊
2021. ápr. 20. 12:42
8/9 anonim válasza:
Nem kell lelkiismeret-furdalásodnak lennie, mert nem szórakoztatod a babádat 24 órán keresztül. Semmi baj nincs azzal, ha nem köt le a gyereked 24 órán át. Ettől nem lesz senki rossz anya. Azért meg végképp nem kell rosszul érezned magad, mert csak a messengeren tudod tartani másokkal a kapcsolatot. Nem te tehetsz a járványról, hogy van. Attól, mert édesanya lettél, nem kell elszeparálnod magad az ismerőseidtől, barátaidtól, ha messengeren tudod tartani velük a kapcsolatot, akkor ott. Be vagy zárva a négy fal közé a gyerekkel, persze hogy telefonozol.
9/9 anonim válasza:
Ezért senkinek sem kell rosszul éreznie magát. Attól mert van egy babád neked is kell napközben egy kis kikapcs (pl telon játék, olvasás), főleg ha most így tudod tartani másokkal a kapcsolatot.
Amikor a baba el van magában éppen akkor is ott kéne tágra nyílt pupillákkal gyönyörködve bámulni minden mozdulatát? :D Örülj hogy olyankor van időd azt csinálni amit épp szeretnél és ha ez telon van akkor ott van és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!