Kinek tetszenek a -ka végződésű lánynevek?
Figyelt kérdés
Némely elég felkapott lett mostanában, régebben talán nem volt ennyire divat, viszont tény hogy rengeteg ilyen név is van.2021. ápr. 11. 22:12
1/12 anonim válasza:
Nekem olyan becenév szerűek, ha ilyenre gondolsz hogy Janka vagy Blanka.
Sajátomnak nem adnám, nem az én ízlésem, de nincs semmi baj ezekkel a nevekkel, nem akadok fenn rajta ha más ezt a nevet adja a gyerekének
2/12 anonim válasza:
Nekem tetszenek de a családnév Ka-val kezdödik, így el is vetettük gyorsan, h ha esetleg külföldre kerülnek és felcserélődnek a nevek, ne legyen nevetséges. Rebeka, Réka, Blanka volt rajta az első listákon.
3/12 Pitegamer válasza:
A Rebeka, Boróka és a Panka tetszik. De tényleg becenevesek.
4/12 anonim válasza:
Nekem tetszenek, főleg a Panka és a Minka.
5/12 anonim válasza:
Vannak köztük szép nevek, némelyik tetszik is, de én direkt nem ilyent adtam, nem tetszik ez a becézett forma.
6/12 anonim válasza:
A Rebeka például tetszik. De a Boglárka, Hajnalka meg az ehhez hasonló dedó nevek nem.
7/12 anonim válasza:
ilyen nevem van (volt? még ez áll a személyimben, de kb csak a családom használja mert bunkók), rühelltem mint a szrt, mert OK, értem, kezedbe adtak egy csecsemőt és jó ötletnek tűnt, de az a csecsemő felnő... meg mondjuk nem tudom, miért nem kaphattam meg annak a jogát, hogy én döntsem el, ki becéz és ki nem, mivel eleve csak egy gagyi becenév jutott... Ha mondjuk téged máriának hívnának, neked is krva szrul esne, ha a félig ismeretlen szomszédbácsi és a főnököd is marcsikának szólítana, mert nem érdekli, hogy nincs benne abban a bizalmi körben, aki becézhet téged... ha valaha gyerekem lesz, felnőtt nevet adok neki, aztán majd becézem ha nagyon akarom.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat hasznosnak találtam. Igen ilyenekre gondoltam, hogy azért egy kicsit ott van akaratlanul is hogy becézős név. Vannak nagyon szépek de szerintem én sem merném adni.
Kedves utolsó megkérdezhetem hogy mi a neved amit nem szeretsz?
2021. ápr. 12. 18:30
9/12 anonim válasza:
Nekem ilyen van és gyűlölöm.
De a Rebeka pl. jó név, nem érzem benne a becézést. A Rékában sem, de az más okból nem tetszik.
10/12 1112 válasza:
Pl az Aranka és az Etelka kifejezetten tetszik, az Erika is szép, a Mónika rendben van.
Viszont pl a Zselyke, meg Emőke neveket nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!