Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » I végződésű családnévhez...

I végződésű családnévhez milyen keresztnevek illenek?

Figyelt kérdés

Fiúnevekből a Bálinton, Zoltánon, Zétényen, Rolandon, Márkon gondolkodtunk.

Lány nevekből tetszik az Adrienn, Antónia, Arianna, Róza, Magdaléna, Noémi

2018. ápr. 13. 19:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hát igy nehéz megmondani, azért nem mindegy, hogy mi a vezetéknév pontosan. Szerintem mássalhangzóval kezdődő keresztnév megy hozzá.
2018. ápr. 13. 20:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Ez így kevés információ a vezetéknévről. Jó lenne tudni, hány szótagú, milyen egyéb magánhangzók vannak benne, milyen a ritmusa, milyen a hangzása, stb. A listátokról a Noémit nem adnám, mert kimondva szerintem nem jó a két -i hangzás a nevek végén.
2018. ápr. 13. 20:17
 3/13 A kérdező kommentje:
Háromszéki a családnév
2018. ápr. 13. 20:40
 4/13 anonim ***** válasza:
A miénk i re végződik, egyik làny Bianka, másik Bettina
2018. ápr. 13. 20:57
 5/13 A kérdező kommentje:
Az Arianna és Róza ill. a Bálint és Roland közt vacillálunk.
2018. ápr. 13. 22:05
 6/13 anonim ***** válasza:

Hangzás miatt, az i-végződés miatt mindegyik illene hozzá.

Én úgy szelektálnék, hogy egy "Háromszéki", tehát egy erdélyi tájegységre utaló vezetéknévhez én magyaros keresztnevet választanék. Vagy legalábbis nem idegenül csengőt. Ez fiúneveknél a Rolandon kívül mindegyikre igaz. A Roland magyar megfelelője egyébként a Lóránt vagy a Loránd. Lányneveknél kihúznám Ariannát és Magdalénát, a többi jó. Egyébként a Magdaléna helyett a Magdolna magyarosabb lenne.

2018. ápr. 13. 22:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Én a Rózát és a Bálintot adnám,nagyon szép nevek:)
2018. ápr. 14. 09:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Háromszéki Bálint

Háromszéki Róza

2018. ápr. 14. 14:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem Ro-val kezdődő nem illik ehhez a vezetéknévhez.

Rózával pl kilózik-ra hasonlít; tudom, hogy ez értelmetlen szó, de akkor se annyira jó; meg ilyen "iro", ilyen "író" lesz benne; picit ott nálam összeolvad; szóval szerintem ro-val kezdődő keresztnév nem annyira illik hozzá.

2018. ápr. 15. 11:02
 10/13 anonim ***** válasza:
Fiúnevekből a Bálint és a Zoltán. lányból meg az Antónia a legszebb. Szerintem ezek mennek is a vezetéknévhez.
2018. ápr. 16. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!