Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felétek az oviban, suliban...

Felétek az oviban, suliban van most ügyelet?

Figyelt kérdés
Többektől hallom, hogy azért kéne már kinyitni az oviknak és a suliknak, mert a szülők így nem tudnak dolgozni menni. Ez viszont engem eléggé megdöbbent, tényleg ennyi helyen nincs ügyelet? Komolyan ilyen gyakori, hogy nem segít az önkormányzat semmit, és az út szélén hagyja a szülőket?
2021. ápr. 8. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az oviban van ügyelet, sokan igénybe is veszik. Én most itthon vagyok az 5 hónapos kisfiammal, tehát nekünk nem akkora probléma, hogy a 4 évesem is itthon van, de határozottan jobb lenne neki a saját kortársaival játszani, együtt lenni.
2021. ápr. 8. 15:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az oviban van, de összesen 4 gyereket visznek.

Itt csak azok a szülôk vehetik igénybe az ügyeletet, akik a jogszabály alapján jogosultak rá (munkavégzés, védekezés). Az más dolog, hogy ez értelmezés kérdése, és az intézményvezetôn múlik, hogy engedélyezi-e.

Szerintem intézményenként és régiónként nagyon eltérô lehet.

2021. ápr. 8. 15:07
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

Oviban "ügyelet" címszó alatt teljes létszámmal mennek kb minden nap, mert az anyukák nem tudnak otthon mit kezdeni a gyerekkel és hogy "rájuk otthon nem hallgat" :D

Suliba kellett vinni munkáltatói igazolást és összevonva vannak az osztályok.

2021. ápr. 8. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

Nálunk van, de csak azok mehetnek akik valóban nem tudják megoldan. / ezt pedig falun tudják kik azok, hiába mondasz akàrmit/

A 150főből 6 gyerek

Az iskola 280-300 fös 5 gyerek van ügyeletben..

Oda csak igazolással engednek..

Azért a meg tudom oldani, és nem okoz nehézséget nem ugyanaz

2021. ápr. 8. 16:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindenhol van ügyelet.
2021. ápr. 8. 18:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is igénybe vették, be is kellett zárni... Barom szülő pozitív lett, gondolta, ne fertőzze otthon a gyereket, nagyitól beküldte.
2021. ápr. 8. 18:09
 7/8 petra.kathleen ***** válasza:
Nálunk van, két oviból egy üzemel, ott van összevont ügyelet, és Igazolást se kérnék azt hiszem. A helyi iskolában is van, de nem tudom, mi a helyzet, nem oda jár a gyerekem. Az ő iskolájában szintén van ügyelet, de felsős már, ezért nem is jártam utána, hogy mi a módja.
2021. ápr. 9. 17:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Van, de nem kaptuk meg. A munkám is elvesztettem. Albérletet sem tudtuk most kifizetni. Nem tudom mi lesz, de én már önmarcangolok. Borzasztóan érzem magam.
2021. ápr. 9. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!