Büntetésből meztelenül?
Mostanában meséltek párán történeteket, hogy régebben a gyerekek fegyelmezésében, megbüntetesében alkalmaztak meztelenséget. Eddig maximum otthon tudtam elképzelni de az is fura volt, most pedig mesélték, hogy edzéseken és suliban is előfordult pucér fenekelés vagy ha nem vittek váltóruhát anélkül kellett csinálni stb.
Tényleg voltak ilyenek? Van akinek saját tapasztalata is van? Esetleg még ma is előfordul valahol?
#10-es! Szó szerint ez történt meg velem 86-ban, óvodában... Azért annyira "tapintatos" volt velem az óvónő, hogy megkérdezte előtte, hogy van e rajtam alsónadrág... :o
Legalább olyan megalázó, mint a figyelmetlen orvosi vizsgálatok voltak a suliban.
Azt mondjátok meg, hogy ki pontozza azt le, hogy azok a pedagógusok, akik ilyet megtesznek, ne legyenek pedagógusok? Örülnének, ha a gyerekükkel megtörténne? Átgondolta a pontozó? :/
Egyre keményebb világban élünk :)
Én a 13-asra :) De valóban erős túlzás a mondat. Én a szövegkörnyezetre értettem. Az olyan pedagógusokra, akik ilyet megtesznek gyerekekkel.
Bár szerintem manapság, 2021-ben ilyen már nem nagyon van/lehet. A 80-as évek más volt még.
Valóban ma már ILYEN nem lehetne. Benne vagyok több oktatással kapcsolatos csoportban, ma már olyanokon is felháborodnak a diákok, hogy hogyan szólt, vagy nézett rá a tanár. Mindemellett az érme másik oldalaként van olyan csoport is, 30 ezer fővel jelenleg, ahol meg valódi inzultusokat beszélnek ki, többségében középiskolás korú diákok, ez viszont általában pszichológiai terrort, hatalommal való visszaélést és kicsinyeskedést jelent, nem a kérdésben szereplő testi bántalmazást. Ott is horrorisztikus történetek vannak.
A fenti inkább a kaotikus '80-as, '90-es évekre lehetett jellemző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!