Miért rohamozták ma meg a kismamák az oltópontokat?
38as.Ezt már kicsit túlzásnak érzem részedről, ne turkáljunk már egymás méhében.
De ha már itt tartunk, december elején lettem terhes mikor még arról szóltak a híradások, hogy"Kínában van valami".
Magyarországon egy darab igazolt beteg nem volt még, ha jól emlékszem Európában sem. Bocsi, hogy nem vagyok jós 🤷♀️
"1 éve vannak lezárások, de előtte már fél évvel tudtuk hogy baj lesz"
Márciusban voltak az első igazolt esetek Magyarországon. Vuhanban decemberben. Ezt tényleg baromira eltúlóztad, ne is haragudj. Amikor a szoptatós anyuka és férje"készítették" a gyereket még nem is létezett a vírus, de mindegy.
Szerintem itt azt nem értik meg sokan hogy elsősorban nem az a lényege az oltásnak hogy senki ne kapja el a betagséget, hanem hogy senki ne haljon bele. Ha egy szoptatós, amúgy egészséges anya elkapja otthon kiheveri 2 hét alatt, valószínűleg nem kerül kórházba, nem terheli az egészségügyi rendszert, és még csak ki sem esik a munkából, így a gazdaságra sincs hatása, mégis őket oltják, miközben az 50-65 közötti aktív dolgozó korosztály (ráadásul az itt szájkaratézók szüleiről van szó) sorra tölti meg a kórházakat és a temetőket.
Aki ott azt állította, hogy szívbeteg, tüdőbeteg nyugodjon meg, előbb fog kapni oltást, nem azért mert szoptat, hanem azért mert krónikus beteg.
Ráadásul aki szoptat annak külön papírokat kell beszerezni, azaz aktívan "nyomulnia" kell hogy előrébb furakodjon, miközben azt az adagot kaphatná a szívbeteg, vagy a 60 éves dolgozó. Nem kell visszautasítania az oltást, mert ha nem nyomul fel sem ajánlják, elég ha kívánja amíg sorra kerül az életkora és veszélyeztetettsége alapján.
(Az még külön undorító aki csak azért nem választja el a gyerekét, mert így majd kaphat oltást...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!