Van olyan irodalom, blog, ami alapján jól fel lehet készülni a gyerek nevelésre? Illetve jó gyerek nevelhető?
😂😂😂😂😂
Na ebből szokott nagy pofáraesés lenni. Azt vágod, hogy minden gyerek külön jellem, személyiség? Akire te azt mondod neveletlen, lehet csak erős akaratú. Az én fiamra is azt mondanád sztem. Pedig következetes vagyok vele meg minden, de baromi akaratos. Más csak azt látja hogy hisztizik pl.
Azon szoktam jókat mosolyogni, amikor a gyermektelen gyerek pszichológus családtagunk próbálja a tankönyvben leírtakat bevetni a gyerekeimen és csodálkozik, hogy nem működnek...
Meg mikor mindenféle cikkeket írnak, hogy így beszélj vele, ezt csináld stb, ezek pedig mind mind azok amikkel alapból kezdi az ember, de nálunk az esetek 99%ában nem működnek...
Hogy te milyet szeretnél nevelni... Azt én is elképzeltem, de a gyereknek más a véleménye... Érzéseket meg nem tudsz neki tanítani...
1: nyilván senki nem egy konkrét személyiségtípusra akar felkészülni, mivel azt nem lehet. De ne röhögjünk már ki valakit azért, mert érdekli, hogyan lehet jól nevelni, és szeretne előre felkészülni minél több kihívásra.
Kérdező: ha olvasmányos szakkönyvet szeretnél, amiben tényleg minden benne van, akkor én a Cole-féle Fejlődéslélektant ajánlom. Ez nem annyira arról szól, hogyan nevelj, hanem inkább arról, hogy milyen a gyerekek természetes fejlődése, igényei, reakciói, stb. Nagyon jó kiindulás, mert szerintem ha valaki már elsőre nevelésről szóló könyvekkel kezdi - amik egyébként nagyon meggyőzőek tudnak lenni -, akkor talán túlságosan is elköteleződik egy módszer mellett, ami nem biztos, hogy minden gyereknél beválik. Jobb azzal tisztában lenni, hogy hogyan fejlődnek a gyerekek, miben hasonlóak és miben mások, és utána már rugalmasabban tudsz válogatni a nevelésről szóló könyvek közt. A lényeg, hogy minél többfélét olvass, és lelkifurdalás nélkül elengedd azt, ami nálatok majd nem válik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!