Bölcsőde, vagy nagyszülő? Van, aki megbánta a bölcsit?
Májusban lesz két éves a kislányunk, én szeretném, ha szeptembertől heti 3 délelőttöt járna bölcsibe. Ha ez működik, akkor később egész héten.
Úgy érzem, hogy mind a kettőnknek szüksége lenne erre. Ő egy végtelenül barátkozós gyerek, imádja a gyerektársaságok, viszont én meg kivagyok a többi anyukától, meg most nagyon nem is lehet hová menni. 2-3 kisgyerekes barátnőm van, velük bandázunk néha, de a lányomnak gyakrabban kéne társaság.
Meg nekem is egy kis pihenés, vagy szusszanásnyi idő...
Az anyám viszont ennek ellene van, azt mondja, hogy akkor ő inkább 4 órában fog csak dolgozni és lesz a gyerekkel napközben, de bölcsibe ne adjam...
Ő anno amikor én óvodás voltam, oda sem akart engedni. 4 évesen kezdtem el járni, akkor is csak délig és ő addig ott ült az előtérben a padon, vagy kint az udvaron. Akkor ezt tök jónak gondoltam, de ma már úgy érzem, hogy ezzel folyamatosan visszafogott, kevésbé voltam talpraesett.
Magánbölcsiről van szó amúgy, két ismerősünk gyerekei is odajárnak és maximálisan elégedettek mindennel ott. Ráadásul angol nyelvű, ennek én külön örülök.
22-es, akkor is a maradás mellett döntenék, ha első gyerek lenne. Hogy miért? Mert be se lehet menni megnézni nálunk a bölcsit. Online megy a beiratkozás is. Beszoktatás nincs. Kapuba átadod, átveszik és minden olyan bizonytalan most. Beadod és egy hét múlva szólnak, hogy bocsi zárunk, karantén 10 napra (ez történt most a kiszemelt helyen). Így hogy lehet újrakezdeni dolgozni? Vírus nélkül is stresszes a beszoktatás, de ez a bizonytalansági faktor külön megnehezíti. Aki teheti hát marad.
Egyébként is csak várunk az oltásra, nem vagyunk se betegegek se csókosok.
Hát de ez sem mindenhol így van, mert nálunk nem így volt, bemehettünk megnézni a bölcsit többször is, 2 hetes beszoktatás volt, végig ott voltam vele, eleinte kint az udvaron, utána bent a csoportban a gondozóval még a többi gyerek kint, minden reggel du én öltöztettem, beengedtek. Mostmár csak átadom az ajtóban igen, nem mondom hogy tetszik, de nem tragédia.
Igen, bizonytalan minden, de én speciel nem szeretnék 25 ezer ft-ért itthon ülni, annak ellenére sem, hogy a férjem keres annyit, hogy abból ha nem is dorbézolva, de normálisan megélünk. De pl félretenni, haladni előre belőle már nem tudunk. Az én elég magas fizetésem most erre jó lesz, pont ez az, minden bizonytalan, addig megyek dolgozni, amíg még lehet és teszünk félre minél többet stb, mert nem tudni mit hoz a jövő.
Ha tudnám hogy pár hétről van szó még én is itthon maradtam volna vele, de valószínű inkább pár év lesz belőle, úgyhogy ez van, várhatok a csodára, de ősszel vagy jövőre se lesz jobb, örökké meg nem lehet itthon lenni ennyi. Persze aki akar maradjon, engem az sem zavar.
Főleg hogy januárban tölti csak a 3-at be, és szeptembertől ovi köteles, ha nem adnám idén bölcsibe akkor utána már hely se lenne, ovi nem veszi fel előbb, januártól szeptemberig akkor meg pisloghatnék, vagy megszűnne a munkaviszonyom, vagy mennék fizetetlenre? Nem tudom..Úgyhogy nekem eszem ágában nem volt kihagyni a bölcsi kezdést. Csak azt nem értem, hogy engem nem zavar az sem ha valaki nem viszi, miért kell most minden bölcsis kérdéshez valakinek odaböfögni, hogy hogy viheti most bárki is a gyerekét. Ne szóljon már bele más életébe.
Mi az, hogy meséljek még?! Azért írtam ki a kérdést, mert kíváncsi voltam arra, hogy van/volt-e olyan, akinek nem jött be a bölcsőde annyira, mint várták.
Nyilván nem írok a kérdés alá litániát, kitérve életünk minden egyes részletére. De igen, ha valaki valótlant ír, azt kijavítom, nem pedig csendben, meghunyászkodva kérek sűrű elnézést, hogy egyáltalán a bölcsi is eszünkbe jutott, mint alternatíva.
"ha nem adnám idén bölcsibe akkor utána már hely se lenne, ovi nem veszi fel előbb, januártól szeptemberig akkor meg pisloghatnék,"
Ez nálunk is áll, mert februári, de elég a szeptembertől kezdődő nevelési évben beadnom (és decemberi beszoktatással is ráér), nem a mostanira. A lényeg, hogy a 3. születésnapja előtt kezdjen, akkor maradhat oviig.
Bölcsibe járt mindkét gyerekem, rendesen minden nap, amíg én dolgoztam 8-tól 4-ig,es jól érezték magukat, szerették, az ötéves kicsi még szokta emlegetni.
Nagyszülő fel sem merült, mondjuk anyámnak sem jutott volna eszébe, hogy ebbe beleszoljon, meg mondjuk neki hála az égnek van élete, ahogy gyerekkoromban is volt, dolgozik, jön megy, de akkor se foglalbám le minden hétköznapját a gyerekkel, ha már nyugdíjas lenne, van elég dolga így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!