Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bölcsőde, vagy nagyszülő?...

Bölcsőde, vagy nagyszülő? Van, aki megbánta a bölcsit?

Figyelt kérdés

Májusban lesz két éves a kislányunk, én szeretném, ha szeptembertől heti 3 délelőttöt járna bölcsibe. Ha ez működik, akkor később egész héten.

Úgy érzem, hogy mind a kettőnknek szüksége lenne erre. Ő egy végtelenül barátkozós gyerek, imádja a gyerektársaságok, viszont én meg kivagyok a többi anyukától, meg most nagyon nem is lehet hová menni. 2-3 kisgyerekes barátnőm van, velük bandázunk néha, de a lányomnak gyakrabban kéne társaság.

Meg nekem is egy kis pihenés, vagy szusszanásnyi idő...

Az anyám viszont ennek ellene van, azt mondja, hogy akkor ő inkább 4 órában fog csak dolgozni és lesz a gyerekkel napközben, de bölcsibe ne adjam...

Ő anno amikor én óvodás voltam, oda sem akart engedni. 4 évesen kezdtem el járni, akkor is csak délig és ő addig ott ült az előtérben a padon, vagy kint az udvaron. Akkor ezt tök jónak gondoltam, de ma már úgy érzem, hogy ezzel folyamatosan visszafogott, kevésbé voltam talpraesett.

Magánbölcsiről van szó amúgy, két ismerősünk gyerekei is odajárnak és maximálisan elégedettek mindennel ott. Ráadásul angol nyelvű, ennek én külön örülök.

2021. márc. 17. 08:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%
Csak nem érthető, miért tartasz attól, menjen-e bölcsibe, ha eddig sem te vigyáztál rá. Menjen, neki is lesz egy fix napirendje, nem hol itt, hol meg amott lesz, és te sem fogsz idegesen zsonglőrködni, hanem lesz a munkaidőd meg a gyerek időd.
2021. márc. 17. 09:41
 12/30 A kérdező kommentje:

10-es, én is gondoltam erre, csak félek, hogy hirtelen sok lenne neki rögtön a 4-5 nap nélkülem. Vagy nekem, nélküle. :)

11-es, megint olyan információkról beszéltek, amikről nem írtam egy szót sem és ti teszitek hozzá. Hol írtam, hogy eddig sem vigyáztam rá?!

Home office, tudod. Szerencsére olyan munkáim vannak leginkább, amiket jóformán bárhonnan elvégezhetek, ha a laptopom a közelemben van.

Pár hós kora óta fix napirendünk van, nem teng-leng a gyerek éppen ott, ahol van.

2021. márc. 17. 09:48
 13/30 anonim ***** válasza:
83%
12. Te írtad, hogy tárgyalsz, utazol is meg "jól elvan ő bárkivel, legyen az dédi, nagyszülő, unokatesó, vagy bébiszitter". Én is itthonról dolgoztam, mindkét gyerekem mellől, anyám járt át vigyázni, de még úgysem lehetett, mert egy baba nem érti meg, hogy ott vagy de mégse figyelsz rá. Meg mondjuk mentek voltak játszóra, engem szorított a határidő, erre biztos aznap esett, hasáfájós lett... És ha a gyerekkel foglalkoztam, akkor a munka járt a fejemben és lestem az órát, amikor meg a munkával, akkor meg bűntudatom volt a gyerek miatt. Biztos te másképp éled meg, magamból indultam ki. A mai fejemmel már nem így csinálnám. Anyukámmal is sokat veszekedtem, mert hiába nagyon szeretem, ő nagyon engedékeny volt (tipikus édesség, képernyő, hadd másszon fel veszélyes helyekre...). Szóval nekem ez az időszak tiszta kaotikus volt fél szívvel, fél figyelemmel mindenfelé és a végén úgy éreztem, semmiben nem vagyok jó, hiába igyekszem. Pláne a másodiknál, aki éjszaka sem aludt meg másfél évesen már napközben se. Ehhez képest a bölcsi sokkal jobb volt. Viszont a mai fejemmel - harmadikat tervezzük - nem fogok dolgozni két éves koráig - pedig elég karrierista vagyok, azért mentem bele főleg dicsőségvágyból, de már változtak a preferenciáim (kérdés, hogy bölcsebb lettem vagy kiégtem:)).
2021. márc. 17. 10:21
 14/30 anonim ***** válasza:
70%

Én beakartam adni bölcsibe amikor elmúlt két éves de anyukám otthon volt GYOD-on és felajánlotta,hogy ő vigyáz rá egész nap. Egy évig volt így. Utána a szünetekben is vigyázott rá.

A vírus most sajnos a kicsiket is nagyon fertőzi. A barátnőm lánya most az oviból vitte haza múlthéten a koronavírust. A barátnőm egy hete olyan beteg, hogy nem tud kikelni az ágyból.

Hát nem tudom én most ebben a helyzetben nem szívesen vinném közösségbe. Ha anyukád felajánlotta én élnék vele.

2021. márc. 17. 11:04
 15/30 anonim ***** válasza:
26%

Az állami bölcsi a dolgozó anyukáknak van vagyis ha pihengetni szeretnél, akkor csak magánbölcsibe tudod adni.

A nagyi nem tudja ugyanazt nyújtani, amit a bölcsi: gyerekek, foglalkozások, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, stb.

2021. márc. 17. 11:04
 16/30 anonim ***** válasza:
58%

Nekem 3 hete kezdte a lányom, elhűlve olvasom hogy itt írnak ilyeneket, hogy járvány közepén adja valaki a gyerekét bölcsibe..Más kérdésnél is.

Hát baxk*, ha most annyi idős akkor mit csináljak???

Azt hiszitek hogy ez majd 2 hét alatt lecseng? Másfél éve tart.. Jó pár évig még fog is. Akkor évekig ne menjen bölcsibe, oviba, suliba? Üljek itthon 25 ezerért, meg majd semmiért mert járvány van? A gyerek épüljön le teljesen szociálisan, vagyis fel se épüljön mert járvány évekig üljön itthon? Én komolyan nem értem ezeket az embereket mit gondolnak.

Ha azt mondanák 2 hétre tartsd otthon és pont megtenném. De 1.5 éve 2 heteznek, akkor mégis mire várjak? Hogy 18 éves legyen?

Most múlt 2, most kezdi, engem nem érdekel mit mond az XY meg a sleppje az egész világon.

Vidd bölcsibe, nagymama tényleg nem dob rajta semmit.

Az én lányom is a gyerekekért volt oda, első nap mikor meglátta hogy gyerekek között lehet annyira boldog volt, egész nap itthon is azt fújta gyerekek gyerekek. Azóta is imádja, reggel már a pizsomára veszi a csizmát hogy menjünk már induljunk :D

2021. márc. 17. 11:22
 17/30 A kérdező kommentje:

Kérlek, olvassátok már el, amit írok. Alapból a magánbölcsikben gondolkozunk csak, állami intézménybe nem szeretnénk adni.

Ráadásul mi azért el-eljárogatunk itthonról, találkozunk barátokkal is, utazunk. Szóval nem látnám értelmét, hogy a gyereket "itthon tartom", de közben beutazzuk a fél világot, 4-5 család is átjön hozzánk stb. Be is lettünk már oltva szerencsére.

2021. márc. 17. 11:43
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
De figyelj, kérdező, ha a gyerek szociális, kortárs csoport iránti igénye miatt akarod bölcsibe adni, akkor miért merül fel a nagyi mint opció egyáltalán?? Nem értem.
2021. márc. 17. 12:14
 19/30 anonim ***** válasza:
72%

Irigyellek, hogy már be van nálatok oltva mindenki és szarhatsz a világra.

"elhűlve olvasom hogy itt írnak ilyeneket, hogy járvány közepén adja valaki a gyerekét bölcsibe..Más kérdésnél is.

Hát baxk*, ha most annyi idős akkor mit csináljak???"

Én például tolom a bölcsit, hiába most lett 2 múlt héten. Miért? Mert a nagy is itthon van, mivel ovi sincs. Minek adjam bölcsibe, amikor így is úgy is itthon kell lennem a nagyobbal? Nem fognak nyitni áprilisban, túl szar ahhoz a helyzet. Ügyeletbe csak az viheti nálunk, akinél mindkét szülő kritikus szektorban dolgozik. +Ha most visszamegyek papíron, 90 % le is építenek a kéthetente tp miatt. Akkor ugyanúgy itthon ülök, csak épp a szolgálati időm nem ketyeg.

2021. márc. 17. 12:15
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a többség itt is szívesen oltakozna, hogy járhasson puszilgatni a dédit meg rendezne újra szülinapi bulikat, csak a mezei 30-40-esek még nem kerültek sorra.
2021. márc. 17. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!