Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A világnak kell a gyerekhez...

A világnak kell a gyerekhez igazítani vagy a gyereknek kell a világhoz igazodni?

Figyelt kérdés
2021. márc. 13. 15:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%
Ha az új generáció, aki hello boomer beszólásokkal él jelenti a jövőt, akkor a világnak hozzájuk is kell alkalmazkodnia, mert le fognak hagyni és nem lesz kommunikáció az új generáció, nem lesz ráhatás, el fogja veszíteni a munkaerő piac azokat, akiket nem tud használni, mert 40 évvel ezelőtti hr fejjel gondolkodik.
2021. márc. 13. 17:23
 12/19 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem a gyereket kell beilleszteni a mi életünkben természetesen a szülök részéről ésszerű kompromisszumokkal, hogy a gyereknek is a lehető legjobb legyen.
2021. márc. 13. 17:31
 13/19 anonim ***** válasza:
34%

A világnak kell alkalmazkodni a gyerekhez. Hisz egy kisbaba nem tud/képes alkalmazkodni, ösztön szinten működik csak.

Fokozatosan kell megtanítani alkalmazkodni a világhoz, mindig az ő szintjén.

2021. márc. 13. 17:48
 14/19 anonim ***** válasza:
97%

Na most vilagrol vagy szoptatasrol beszelunk? Nem mindegy. Szerintem ahhoz hogy erzelmileg kiegyensulyozott gyerekem legyen, ott kell lennem es ki kell elegitenem az igenyeit es ez nekem belso kesztetes is. Ha ejjel 7x ebred es csak cicivel tudom megnyugtatni, minek vonjam meg tole ha van mellem, van tejem es jelenleg ez a "munkam"?

Uez a sir a gyerek vs mosogatni kell. Nem ugrok minden nyikkanasra de igen, nagyon keves dolog van, ami adott pillanatban fontosabb mint a csecsemom. Uez nem igaz egy egy eves gyerekre, o mar tud par percig varni, ha szukseges. Fokozatosan engedem el a kezuket. Es sohasem igazan. Nekunk igy jo, mas meg csinalja ugy ahogy nekik jo. Tunderi kiegyensulyozott 4.5honapos a legkisebb babam es ezt annak tudom be h ott vagyunk neki, ha igenyli. A homeoffice miatt az apja is <3

2021. márc. 13. 18:46
 15/19 anonim ***** válasza:
73%
2 Meg ne haragudj, mindenkinek szíve-joga gyereket vállalni vagy nem vállalni, de ne jelentsünk már ki önkényesen ismeretlen emberekről, hogy ők semmit nem tettek le az asztalra, hisz “csak” dolgoznak, bezzeg aki szült... Gyereket szülni nem egy emberfeletti teljesítmény, azzal semmit nem teszel le az asztalra, hogy szültél egy gyereket, erre mindenki képes! (már aki nem meddő) Ellenben egy normális, empatikus, nem ítélkező, értelmes embert nevelni belőle, na arra már sokan nem képesek, ezt a te “bezzegelős” stílusod is hűen alátámasztja....
2021. márc. 13. 20:04
 16/19 anonim ***** válasza:
95%

Ez ilyenformán nem értelmes kérdés.

Az újszülött táplálása nem nevelési kérdés, és nagyon ijesztő dolog összekeverni. Nevelési kérdés, hogy mit csinálsz, ha a gyereked intőt hoz vagy követelőzik.

Amikor 3 óránként 20 percet etettek az anyák, azt azért csinálták, mert akkor azt hitték, az a jó a babának. Akkor is alkalmazkodtak, úgy találta ki az egész család a napját, plusz akkor még sok minden nem volt, ami most (jó tápszer, mellszívó, bármi).

Soha a történelemben senki nem gondolta, hogy egy újszülötthöz ne kellene alkalmazkodni.

A folyamat, amikor megtanítjuk őt egyrészt alkalmazkodni, másrészt megítélni, hogy mikor kell alkalmazkodni és hogyan, mikor lehet és mikor nem szabad és hogyan, az a nevelés folyamata, és valahol az első munkahelyre való beszokásnál fejezi be a szülő és a világ ideális esetben.

2021. márc. 13. 20:38
 17/19 anonim ***** válasza:
97%
A gyereket életben kell tartani, aztán ahogy növekszik, meg kell tanítani alkalmazkodni a világhoz, mindig a szintjének megfelelően. Vagyis egy hathetest igény szerint szoptatsz, egy kétévest pedig jó esetben már nem. Kaphat anyatejet, de optimális esetben az anya már hozzászoktatta ahhoz, hogy anyatej reggel meg este van, otthon, és nem az étteremben rántja le az anya pólóját.
2021. márc. 13. 21:35
 18/19 anonim ***** válasza:
93%
Egy ujszulott ki van szolgaltatva a szuleinek tehat nyilvan el kell latni az igenyeit, de egyebkent viselkedes beli dolgokban szerintem a gyerek tanuljon meg alkalmazkodni a vilaghoz, mert akiknek azt tanitjak hogy a vilagnak kell hozzajuk alkalmazkodni azok lesznek az elkenyeztetett gyerekek, manapsag sok van..
2021. márc. 14. 08:30
 19/19 anonim ***** válasza:
74%

"addig szopikázik a gyerek, ameddig csak akar" dolgot azzal magyarázzák, hogy a gyerek született a világra, a világnak kell alkalmazkodnia hozzá."

Miért kell magyarázni? Kinek mi koze van hozza? Mindenki addig szoptat, amíg akar vagy tud. Nekem, neked, a világnak semmi köze hozzá. Senkinek nem kell emiatt alkalmazkodnia a szoptató nőn meg a gyerekén kívül.

2021. márc. 14. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!