A világnak kell a gyerekhez igazítani vagy a gyereknek kell a világhoz igazodni?

A világnak kell alkalmazkodni a gyerekhez. Hisz egy kisbaba nem tud/képes alkalmazkodni, ösztön szinten működik csak.
Fokozatosan kell megtanítani alkalmazkodni a világhoz, mindig az ő szintjén.

Na most vilagrol vagy szoptatasrol beszelunk? Nem mindegy. Szerintem ahhoz hogy erzelmileg kiegyensulyozott gyerekem legyen, ott kell lennem es ki kell elegitenem az igenyeit es ez nekem belso kesztetes is. Ha ejjel 7x ebred es csak cicivel tudom megnyugtatni, minek vonjam meg tole ha van mellem, van tejem es jelenleg ez a "munkam"?
Uez a sir a gyerek vs mosogatni kell. Nem ugrok minden nyikkanasra de igen, nagyon keves dolog van, ami adott pillanatban fontosabb mint a csecsemom. Uez nem igaz egy egy eves gyerekre, o mar tud par percig varni, ha szukseges. Fokozatosan engedem el a kezuket. Es sohasem igazan. Nekunk igy jo, mas meg csinalja ugy ahogy nekik jo. Tunderi kiegyensulyozott 4.5honapos a legkisebb babam es ezt annak tudom be h ott vagyunk neki, ha igenyli. A homeoffice miatt az apja is <3

Ez ilyenformán nem értelmes kérdés.
Az újszülött táplálása nem nevelési kérdés, és nagyon ijesztő dolog összekeverni. Nevelési kérdés, hogy mit csinálsz, ha a gyereked intőt hoz vagy követelőzik.
Amikor 3 óránként 20 percet etettek az anyák, azt azért csinálták, mert akkor azt hitték, az a jó a babának. Akkor is alkalmazkodtak, úgy találta ki az egész család a napját, plusz akkor még sok minden nem volt, ami most (jó tápszer, mellszívó, bármi).
Soha a történelemben senki nem gondolta, hogy egy újszülötthöz ne kellene alkalmazkodni.
A folyamat, amikor megtanítjuk őt egyrészt alkalmazkodni, másrészt megítélni, hogy mikor kell alkalmazkodni és hogyan, mikor lehet és mikor nem szabad és hogyan, az a nevelés folyamata, és valahol az első munkahelyre való beszokásnál fejezi be a szülő és a világ ideális esetben.

"addig szopikázik a gyerek, ameddig csak akar" dolgot azzal magyarázzák, hogy a gyerek született a világra, a világnak kell alkalmazkodnia hozzá."
Miért kell magyarázni? Kinek mi koze van hozza? Mindenki addig szoptat, amíg akar vagy tud. Nekem, neked, a világnak semmi köze hozzá. Senkinek nem kell emiatt alkalmazkodnia a szoptató nőn meg a gyerekén kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!