Akinek a gyereke a 15 hós státusznál még nem mondott semmit, mit mondott rá a védőnő?
Semmt
18 hósan..
Majd figyeljük
Ha 2,5 lesz és akkor sem, akkor tovàbb kell menni.
De hallàsàt ellenőrizte.
2 èvesen viszont én megelégeltem..
Egyet értett velem.
Elvittem felméretni.
Idegrendszeri éretlenséget állapítottak meg..
Meg egy-két apróságot, ami nekem fel sem tűnt...
Tsmt-re jàrtunk
5 hónap alatt mondatokban beszél..3 hét alatt elkezdett szavakat mondani
Semmit. 3 évesen szólalt meg a kislányom. Szóval 15 hónaposan még nagyon kisbabás hangjai voltak csak.
Mikor 2 éves lett, meg 2.5,már volt hümmögés a védőnő részéről.
De tud mit tenni? Nem. Ezt nem lehet erőltetni.
3 évesen szólalt meg, előző hónapban még csak gagyogott (bababa, tyutyutyu, ilyesmiket..)
Mi hordtuk fejlesztésre sok helyre 20 hónapos korától, a védőnő tudott róla.
Nem a védőnő volt a legnagyobb mumusom, hanem a korai fejlesztésen a neurológus. Ő már a gyerek 13 hónapos korában hümmögött, "hogy tényleg nem mond semmit a ciklizáláson túl?".
Egyébként 2,5 évesen indult be sok fejlesztés után (amik 99 %-át a mozgására kapott).
A kicsi most 2 évesen mond annyit, mint a nagy 32 hónaposan (~60 szókezdemény), de az új védőnő már hümmög. Elmehet a búsba. :)
Semmit.
Még 2 éves státuszon sem!
Azt mondta majd ha közösségbe kerül.
Így is lett 4 hónap bölcsi után. Nem szavakat kezdett mondani, hanem egyből mondatokat.
Tőlünk ezeket kérdezte. Nem tudom akkor,hogy miért ilyen korán ha valami csak 2 évesen "elvárt".
Hány testrészét tudja? Hát elég sokat. Fülét,orrát,haját,kezét,lábát,pöcörőjét megmutatja ha kérdezem. Meg ilyen egyszerű kéréseket megért és végrehajt mint például Dobd ezt ki a szemetesbe! Vidd ezt oda apának! Ilyesmiket. De mondani nem mond semmit. Csak mutogat mindenre amit szeretne és ööö-zik.
7-es vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!