Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Paramami vagyok, ha megkérem,...

Paramami vagyok, ha megkérem, ne hozza ide a kutyáját, ha jönnek? Hogy jöjjek ki ebből jól?

Figyelt kérdés

Az öcsém barátnőjének van egy kutyája, csivava. Egy kézben elfér az egész kutya, de igazi kis haramia. Ugat, csahol mindenkire, ha a lány is felvenné, vagy nem teszi le, amikor a kutya akarja, akkor morog, harapja a kezét (és nem játékból). Nagyon kiszámíthatatlan, senkire nem hallgat.

A mi lányunk pedig 11 hónapos, nemrég indult el és a "mindent felfedezek" korszakában van. Tudja, hogy az állatokkal finoman kell bánni, mindig figyelem, hogy nem-e kezd durvulni itthon a két cicánkkal, olyankor rászólok, mutatom, hogy finoman stb. De ezzel a kutyával kapcsolatban ez nem működne, mert annyitól nekiszalad az embernek, ha rá néznek, vagy ha hangosabban nevetünk stb.

Nem szeretnék balesetet és mondtam már, hogy esetleg tegyenek bentre pórázt a kutyára, vagy tegyék hordozóba, de az volt a válasz, hogy egyiket sem szereti és mindig kézben van. Oké, csak ahogy megjönnek, a kutyát elengedi és randalírozik szabadon nálunk is, viszi el a játékokat, textilpelusokat, vagy amit éppen elér.

2021. márc. 8. 14:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem alapvető dolognak kellene lennie, hogy az ember nem viszi az állatát más lakásába, függetlenül attól, hogy van-e ott gyerek vagy nincs. Én nem is értem, mit képzelnek egyesek, mikor megkérdezés nélkül beállítanak valahova egy kutyával - bár megjegyzem, szerintem megkérdezni sem kellene. Nem kell vinni és kész.

Nekem macskám van, én se viszem sehova senkihez és ha vendégek jönnek, mindig elmondom, hogy ne simogassák a cicát, mert nem szereti az idegeneket és nem szeretném, hogy valakit megkarmoljon félelmében, pláne nem egy gyereket.

Meg kell mondani, ha mennek hozzátok, hogy ne hozzák a kutyát.

2021. márc. 8. 16:50
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
En kutyás vagyok, de en is azt mondom, hogy nekik kell alkalmazkodni. Hagyjak otthon. Az en tesom pl hülyét kap a kutyáktól, mert “koszosak” (neki minden koszos, meg az előszobába se mehetsz be cipovel). Nyilván nem is viszem hozzájuk. Ennyi.
2021. márc. 8. 16:50
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

#11-es van aki teljesen egyenértékűként kezeli a kutyát pl egy gyerekkel és ahogy mi sem hagyjuk otthon a gyermekünket, így ők sem a kutyát és számukra vgételenül sértő, ha valaki rájuk szól, hogy xy helyen nem szívesen látna állatot.

Barátnőm is ilyen. Imádom a csajt, de sehova nem megy az uszkárja nélkül. Neki alap, hogy kérdezés nélkül beviszi egy boltba vagy étterembe.

Imádom a csajt, de nálam kivert a biztosítékot, amikor a kutyát beetette a gyerekágyba, hogy aludjanak a "gyerekek". Nem ítélték el senkit, akinél ez otthon így működik, de vendégségbe, kérdezés nélkül azért ez így meredek.

2021. márc. 8. 17:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
13 igen vannak ilyenek csak az az igazság hogy ilyet normális ember gyerekkel se csinál. Pl nem cipelem magammal egy olyan vendégségbe, ahol nem lesz más gyerek és nyilván felnőtteknek szóló beszélgetés és pialas a program. Egyszerűen az embernek mérlegelnie kell. Gyerekkel és kutyával is. Nem viszem mindenhova egyiket sem. Vagy otthon hagyom, vagy ha olyan csipke lelkem van, nem megyek. Pl esküvőre is megkérdezem a gyereket szívesen látják e. Ha nem, nem viszem. Ez természetes dolog.
2021. márc. 8. 18:34
 15/22 anonim ***** válasza:
95%
Megkérném szépen, hogy ne hozza el. Ha ennek ellenére tahó módon ignorál, akkor befenyítem, hogy berakom az ebet a sütőbe. Ha vissza felesel, akkor be is kapcsolom. Ennyit már csak felfog. (Egyébként nem tenném meg mielőtt állatkínzónak néztek, de fenyegetésnek jó).
2021. márc. 8. 18:36
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
3 kutyám van, imádom őket, jól neveltek, de soha nem vinném úgy más lakásába, de még a kertjébe sem, hogy előtte nem kérdezek rá minden alkalommal, hogy jöhetnek-e. Akár van gyerek, akár nincs. Nyugodtan mondd meg, hogy hagyják otthon a kutyát, még csak meg sem kell indokolni.
2021. márc. 8. 18:51
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is csivavám van. Én soha nem vittem senkihez. Főleg nem oda ahol ilyen pici gyerek is van. Egy az, hogy marhára hullik a szőre a másik pedig, hogy idegbetegek. Ha nem tetszik neki valami odakap. Hát egy 11 hónapos gyerek közelébe nem engedném.
2021. márc. 8. 19:37
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
A kèrèsed jogos. Egyik barátnőmnek szintén csivavája van, elég idegbeteg, folyton morog, harapna. Én is mondtam a barátnőmnek, hogy a kutyát ha hozzánk jön, inkább hagyja otthon, mindenkinek jobb lesz.
2021. márc. 8. 22:04
 19/22 anonim ***** válasza:
88%
Off: De miért jó egy csivavát tartani? Eddig még jókat nem írtatok róluk.
2021. márc. 8. 22:08
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Off: nem a csivavával van probléma, hanem azokkal akik tartják és azzal, hogy szaporítóktól szerzik be ezeket a szerencsétleneket, ahol pont telibesz arják, hogy már az amúgy is gyenge idegrendszerű kutyát elletik tizedgyére, a kölyök szocializáció fogalmát meg nem is ismerik...

Én ismertem jófej csivavákat, de azoknak a gazdái is jófejek voltak és jó helyről vették őket.

2021. márc. 8. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!