Paramami vagyok, ha megkérem, ne hozza ide a kutyáját, ha jönnek? Hogy jöjjek ki ebből jól?
Az öcsém barátnőjének van egy kutyája, csivava. Egy kézben elfér az egész kutya, de igazi kis haramia. Ugat, csahol mindenkire, ha a lány is felvenné, vagy nem teszi le, amikor a kutya akarja, akkor morog, harapja a kezét (és nem játékból). Nagyon kiszámíthatatlan, senkire nem hallgat.
A mi lányunk pedig 11 hónapos, nemrég indult el és a "mindent felfedezek" korszakában van. Tudja, hogy az állatokkal finoman kell bánni, mindig figyelem, hogy nem-e kezd durvulni itthon a két cicánkkal, olyankor rászólok, mutatom, hogy finoman stb. De ezzel a kutyával kapcsolatban ez nem működne, mert annyitól nekiszalad az embernek, ha rá néznek, vagy ha hangosabban nevetünk stb.
Nem szeretnék balesetet és mondtam már, hogy esetleg tegyenek bentre pórázt a kutyára, vagy tegyék hordozóba, de az volt a válasz, hogy egyiket sem szereti és mindig kézben van. Oké, csak ahogy megjönnek, a kutyát elengedi és randalírozik szabadon nálunk is, viszi el a játékokat, textilpelusokat, vagy amit éppen elér.
Szerintem alapvető dolognak kellene lennie, hogy az ember nem viszi az állatát más lakásába, függetlenül attól, hogy van-e ott gyerek vagy nincs. Én nem is értem, mit képzelnek egyesek, mikor megkérdezés nélkül beállítanak valahova egy kutyával - bár megjegyzem, szerintem megkérdezni sem kellene. Nem kell vinni és kész.
Nekem macskám van, én se viszem sehova senkihez és ha vendégek jönnek, mindig elmondom, hogy ne simogassák a cicát, mert nem szereti az idegeneket és nem szeretném, hogy valakit megkarmoljon félelmében, pláne nem egy gyereket.
Meg kell mondani, ha mennek hozzátok, hogy ne hozzák a kutyát.
#11-es van aki teljesen egyenértékűként kezeli a kutyát pl egy gyerekkel és ahogy mi sem hagyjuk otthon a gyermekünket, így ők sem a kutyát és számukra vgételenül sértő, ha valaki rájuk szól, hogy xy helyen nem szívesen látna állatot.
Barátnőm is ilyen. Imádom a csajt, de sehova nem megy az uszkárja nélkül. Neki alap, hogy kérdezés nélkül beviszi egy boltba vagy étterembe.
Imádom a csajt, de nálam kivert a biztosítékot, amikor a kutyát beetette a gyerekágyba, hogy aludjanak a "gyerekek". Nem ítélték el senkit, akinél ez otthon így működik, de vendégségbe, kérdezés nélkül azért ez így meredek.
Off: nem a csivavával van probléma, hanem azokkal akik tartják és azzal, hogy szaporítóktól szerzik be ezeket a szerencsétleneket, ahol pont telibesz arják, hogy már az amúgy is gyenge idegrendszerű kutyát elletik tizedgyére, a kölyök szocializáció fogalmát meg nem is ismerik...
Én ismertem jófej csivavákat, de azoknak a gazdái is jófejek voltak és jó helyről vették őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!