Az pozitívan vagy negatívan hat a szülni készülő, gyerekre vágyó anyákra, ha nagyon bemutatják, leírják neki a valóságot?
Itt ezekre gondolok:
- a szülés utáni test kinézete (lógó mell, lógó has, stria, stb.)
- a rossz szülésélmény
- fájdalmas szex szülés után hosszú ideig (ha valakinek fájdalmas)
- császárheg
- depresszió
- szoptatás nehézségei (pl.: most is a Golden Globe-on volt erről videó a szoptatás nehézségeiről)
Ezeket azért csinálják, hogy a már szült nőknek bátorítást adjanak, mert ha úgy érzi nincs egyedül ezzel, egy leheletnyivel könnyebb lesz. De mi van azokkal a nőkkel, akik még nem szültek? Ezekre a nőkre hogyan hat? És a férfiakra hogyan hat ez?
Szerintem ez egy olyan téma, amire ha valaki nem kiváncsi akkor nem is nagyon veszi észre. Én azóta foglalkozok a témával amióta szültem. Előtte a szülés és anyaság egy személyes minta volt amit a környezetemben láttam, illetve tudtam a biológiai részét és hogy meg kell küzdeni a születésért.
Szerintem a szülni vágyókat - ha oda figyelnek ezekre a témákra - megrettentheti, de meg is erősítheti. Személyiségtől függ. Aki parázós, annak jó kis téma, amit 0-24 olvashat, nézhet. :/
De tényleg igaz: ha ezek befolyásolnák az embereket (elrettentés vagy félelem keltés) akkor senki se szülne. De nem így van ugye.
Hat en nem voltam hajlandó videókat nézni és nem voltam hajlandó elmenni semmiféle szuleselőkészítőre se 🤷🏼♀️ De! Nyilván nem vagyok hülye és az általad felsorolt dolgokkal mindenki minimum eshetőségként számol, ha értelmesebb egy átlagos szobanovenynel.
Mindenkinek más a mérleg.
Nekem volt egy rettenetesen hosszú 33 órás szulesem 2 órás kitolasi szakasszal.
A testem köszöni teljesen jól néz ki, a hasam meg jobban mint szules előtt mert sokat edzettem rá szules után, így teljesen lapos és szerencsére nem lettek striaim. Egyébként 9 kilót hiztam összesen nyoma sem volt mire hazamentem a kórházból. Csak a mehembek kellett visszahúzódnia. A fenekem sokkal narancsborosebb ez igaz, de hat ez mondjuk nem dönt romba.
A szexet en jól megszivtam. 6 hónapig iszonyatos fájdalom miatt egyáltalán nem ment. Most 13 hónap után úgy ahogy ok.
Depressziós nem voltam, csaszarhegem sem. Nem szoptattam, így ilyen nehézség nem volt.
Osszessegeben tehát azt gondolom, hogy a valóság elmesélése ha valakire úgy hat, hogy inkább nem akar gyereket, akkor annak ne is legyen, mert nem való neki. A gyerekvállalás semmilyen szempontból sem rózsaszín hab a tetejen cserkóval.
Nekem ezek eléggé elvették a kedvemet a dologtól, viszont arra jók voltak, hogy fel is készüljek.
Programozott császárt kértem és már a kórházba is tápszerrel mentünk.
(Egyik döntésemet sem bántam meg így 4 év távlatából.)
Terhességem elején nagyon beparáztam a neten olvasható horrorsztoriktól, míg anyósom meg nem tiltotta, hogy ilyeneket olvassak. (Mondjuk főleg a vetéléstől féltem.) Teljesen igaza volt, azóta is hálás vagyok a tanácsért.
Szülésre egyáltalán nem készültem, és azt is jól tettem, mert semi nem változott volna azon kívül, hogy az utolsó heteket végigszorongom. Nem volt jó szülésélményem, de attól sem lett volna jobb, ha előtte elolvasom másokét. Így csak egy rossz napom volt, nem ezen stresszeltem előtte hetekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!