Hogyan kezeljem, hogy ne roppanjak bele?
A párom gyereke 9 éves, nem régen költöztünk össze és egyszerűen nem tudom hogyan kezeljem ill. "neveljem" őt.
Próbáltam kedves lenni, segítő, barát, de nem ment, aztán voltam szigorú az sem használt. Olyan mintha direkt idegesítene, mintha próbálná azt hogy mikor mivel tud bántani, de azt elvárja hogy szeressem, gondoskodjak róla, megértsem. Ki vagyok már borulva, felörli az idegeimet a dolgaival, amiket egy hét is kevés lenn leírnom. Maximálisan toleráns vagyok vele, de most már nem megy, azért ne egy gyerek mondja már meg hogy én mit tegyek és mit ne, mindig nem foghatom be a szám. Őrült rumli a szobában, semmi segítségre nem hajlandó, kiröhög, direkt nem eszi amit én főzök. Segítsen akinek van tapasztalata, légyszi. Nem bírom már sokáig, félek baj lesz. Megértem őt is , neki se könnyű, de nem segít hogy jobb legyen, nem beszélget velem, mintha engem utálna azért amiért a szülei elváltak, pedig semmi közöm hozzá.

ideje lefektetni a szabályokat, Te vagy a felnőtt, ő a gyerek.....9 éves, az még annyira nem szörnyű, el lehet csípni a grabancát!
Kéne beszélned a pároddal is ezekről a gondokról, mert neki sem szabad engednie, h így kezeljen téged!
Legyen az, h kitakarítod a szobádat, akkor csinálhatod ezt meg azt, de előtte beszéld meg az apjával is, h ne mondjatok ellenkezőt! v pl mi az h nem eszi meg a Te főztödet?...vacsora....ez a kaja, más nincs, ha nem tetszik lehet menni a szobába!
Még "kicsi", ne hagyd, h uralkodjon rajtad!

Nemtudom még miket csinált ez a rosszaság, de abban biztos vagyok,hogy nem szabad engedned.Nem kell kinyalni a fenekét, ergo ha mész,mentek boltba, nem kell neki semmit olyat venni amit ő szeretne, mert nem érdemli meg.Állítsatok fel egy kis rendet, ergo ha nem kell neki a főztöd, nem kell neki másikat adni, majd megeszi ezt úgy is ha éhes lesz.Igaz,hogy nem neked kell nevelni, de azért valamit tenned kell.Ha már ilyen pofátlan nem kell fapofával tűrni, hanem kapd össze magad.Ha nem csinál rendet a szobájában, akkor csináld azt,hogy hánny be minden szemetet hozzá.Nem viccelek komolyan mondom.Fogd meg a szemetes zsákot, tele a szeméttel és vidd be.Bent lesz vagy sem, ha kérdére von, mond meg,hogy egy ilyen szemétdombra való a szemét, nem a kukába.Ennyi.Nem kell vele aranyosan bánni sem ,mert nem érdemli meg.Ha tényleg nem akar rendet tenni akkor tedd csak ezt.Nem kell jutalomfalatka sem neki,hogy mondjuk a rendet tesz kap csokit vagy ilyesmi ,mert hozzászokik és csak nektek lesz rosszabb.Ha nem eszik semmit, akkor ne adj neki mást, vagy mondd meg,hogy akkor csináljon magának szendvicset, ha olyan okostojás.Az apjával is beszéld ezt meg, hogy ne csináljon addig semmi kedvére valót.Elhiszem,hogy igyekszel, bár nem éltem mág át a helyzeted, de próbálkoztál tényleg mindennel?Közös progik stb?Tuti az anyja ellenségét látja benned, lehet téged is hibáztat mert szétmentek a szülei, még ha nem is így van.Fel a fejjel és csak keményen.
Egyébként miket csinált még amik kiborítottak?

Undok, hazudik, ellenségesen viselkedik, olyanokat mondd például az iskolában ami full hazugság de tudja hogy amiatt bajba kerülhetek, meg elég az ha megalázó helyzetbe hoz. Gonosz, végtelenül gonosz én ilyet gyerekben még nem is láttam. A tanulás az fölösleges dolog, ha segítek neki direkt nem csinálja, ha nem segítek akkor panaszkodik a suliban.
A legszebb az egészben hogy az anyja nem is látogatja tehát nem tudom miért rajtam tölti ki a bosszúját, nem is ismerem az anyját semmi közöm a váláshoz. Ezek a dolgok el lettek neki magyarázva olyan mintha fel se fogná, néha úgy viselkedik mint egy idióta. Én már mondtam a páromnak hogy talán szakember kéne, de szerinte nem majd kinövi.
Közös program? Semmi nem érdekli....képzelheted egy kilenc évest semmi nem érdekel, ennyi.
Köszönöm a sok segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!