Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet így gyereket vállalni?

Hogy lehet így gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Nos, gyereket szeretnénk, ez adott. Viszont a férjemnek egyik pillanatról a másikra felmondtak a munkahelyén a covid miatt, és sehogy sem talál másikat. Én pedig diplomával csak bérminimum szintű munkát találok, ahol nekem is bármikor felmondhatnak, és vége. Arra lennék kiváncsi, hogy most a covid miatt vajon egyre kevesebben is vállalnak gyereket? Illetve hogy oldják meg, mert szerintem ilyen bizonytalanságba, illetve kevés fizetéssel felelőtlenség szülni. Hogy lehetne emberhez méltó munkát és életet teremteni, amikor ilyen körülmények vannak? Most jegeljük is ezt a dolgot egyelőre. Vélemények, tapasztalatok? Ha lehet, normális válaszokat kérek.
2021. márc. 5. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem kirúgtak (nő), szerencsére párom fizetése egész jó, félre is tudunk tenni, de most mi is vágunk bele, mert én nem kapnék semmi pénzt, plusz kisgyerekkel meg fel se vesznek. Azért érdekes én azt látom a környezetemben mindenki terhes/most szült.
2021. márc. 5. 13:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy nagyon helyesen teszitek a gyerekvállalás elhalasztását. Bizonytalan az anyagi hátteretek is és az egészségügyi ellátás is rogyadozik, szerintem hetek kérdése és összeomlik az egész. A többi kérdésedre nem tudom a választ.

Nekünk már adott volt 2 gyerek, amikor beütött a Covid, megmaradt mind a kettőnk munkahelye, és tartalékunk is van. Nem tudom, mit tennék a Te élethelyzetedben.

2021. márc. 5. 14:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A mi munkánkat nem érintette a covid, ami csak szerencse (az egész iparág függetlenül működik tőle, így később sem lesz rosszabb). Emiatt mertünk gyereket vállalni most covid alatt is, plusz idősebbek is vagyunk, nekünk nem nagyon fér már bele pár plusz év. Viszont az esküvőt hagytuk a francba, 2 tanús lesz, és kész. Esetleg később megújítás, ha már rendeződik a világ.

Nagyon sajnállak, mert tudom, hogy mennyire kilátástalannak tűnik így az élet, de szerintem max 1 év után egy stabilizálódott állapot vissza fog állni, mert az emberek oltást is kapnak. Más lesz, mint korábban, de stabilabb lesz, mint most. Kitartást neked addig, sajnos nem tudok mást tanácsolni. De együttérzek.

2021. márc. 5. 14:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Hat ez nagyon attól függ, ki hol dolgozik. A mi régiónkban nemhogy van munka de meg bérverseny is. Itt amíg az autóipar le nem terdel, nincs nagy gond. Max persze az ember nem olyan melot talál, amit szeretne. De valamit azért mindig lehet. Így itt nem igazán csökkent a gyerekvállalási kedv, ahogy nezem a környezetemet.
2021. márc. 5. 15:25
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Abszolút megértelek titeket és egyet is értek. Én gyógyszeriparban dolgozom, tehát nekünk még jót is tett a COVID, jól keresek, de semmiképp nem vállalnék gyereket most.

Az egészségügy összeomlott, a gazdaság romokban, és mindegy hova mész, világjárvány van. Szerintem nemhogy nagy merészség, de egyenesen ostobaság most gyereket vállalni. Tudom, majd most jönnek azzal, hogy világháború alatt is születtek gyerekek, pl. az én nagyszüleim is akkor születtek. Mamám apa nélkül nőtt fel, mert az ő apja meghalt a fronton, dédipapámnak PTSD-je volt, a mamám meg traumatizált a mai napig. Papám alkoholista volt, korán meg is halt. Szóval én a legokosabb döntésnek tartom a gyerekvállalás elhalasztását, főleg, hogy a gyerekszülés nem alapszükséglet, tehát semmi baja nem lesz az embernek, ha kicsit vár vele.

2021. márc. 5. 16:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokan vállalnak így is. Én pár hónapja hirdetem a házam, szinte minden érdeklődő a babaváró hitelre meg a csokra alapozik.
2021. márc. 5. 17:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is tolódik. Férjem home office-ban van szerencsére, engem a bezárások érintenek sajnos.

Egyébként a pénz a másodlagos ami miatt nem vállalnám most, inkább az egészségügy helyzete, a kiszámíthatatlanság és a vírus hatása a kismamákra és a babákra stb.

2021. márc. 5. 17:40
 8/8 anonim ***** válasza:
56%

Úgy, hogy az ember előbb megteremti a körülményeket a biztonságos gyerekvállaláshoz, akkor is ha nehéz és áldozatos és várni kell. És nem akkor kell elkezdeni gondolkodni ezen, mikor már ketyeg a biológiai óra.

De ez a jelenlegi helyzettől független szerintem. Én a 90-es évek elején születtem, a szüleim elváltak, mint a generációm többségének szülei is, tehát már ezt láttam magam előtt példaként, mint anyagi bizonytalanságot. Aztán jött a 2008-as válság, aztán tessék, alig több mint 10 évvel később itt van ez a covidos helyzet.

Sajnos nincsenek biztos munkahelyek, házasságok, anyagi helyzetek, ezzel elméletileg mindenkinek tisztában kellene lennie, hiszen az emberek a saját szemükkel látják. Én legalábbis már huszas éveim elején láttam, fura lett volna, ha nem.

De a konkrét válaszom: mi kimentünk külföldre pár évre, két helyen melóztunk, így lett hitelmentes otthonunk és kocsink 30 éves korukra. Van végzettségünk is, a nyelvet is megtanultuk. Most felvettük a babavárót, de nem költöztek el, így lényegében van hitelünk, amit ráérünk visszafizetni, de van egy jó sok milliós tartalékunk is átvészelni egy olyan időszakot, ha nem lenne munkánk.

Hát mi így.

2021. márc. 5. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!