Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen gondot okozhat az hogy...

Milyen gondot okozhat az hogy nem egy lakcímen vagyok a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Ma voltam csináltatni a 2 éves fiamnak az útlevelét, ott derült ki hogy még nem egy lakcímen vagyunk bejelentve (én már átjelentkeztem apuka és a fiam még nem) az ügyintéző nagy nehezen elfogadta, de azt mondta ebből még gond lehet hogy én nem vagyok a gyerekkel egy lakcímen. Mit jelent ez? Milyen gond?
2010. aug. 17. 21:02
 1/6 anonim ***** válasza:
A lakcím változást be kell jelenteni, kiskorú helyett ezt a gondviselőnek kell megtenni. Kiskorú gyereked eltartásáról saját háztartásodban kell gondoskodni, az akkor teljesül a jog szerint ha egy lakcímen is laktok.
2010. aug. 17. 21:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Talán arra gondolt,hogy azért nem egyezik a lakcímetek,mert különváltatok,és a gyereket az apja neveli. Ebben az esetben te nem minden esetben intézkedhetnél a gyerekkel kapcsolatos ügyekben.
2010. aug. 17. 21:21
 3/6 A kérdező kommentje:
arról van szó hogy én átjelentkeztem 7én de a gyerek lakcímkártyája akkor nem volt nálam akkor, úgy volt hogy majd az apukája amikor megy átjelentkezni akkor majd a kettőt együtt tesszük meg. nem váltunk el csak új helyre költöztünk.
2010. aug. 17. 21:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Igaza van az első válaszolónak, elvileg gyed is csak akkor jár, ha saját háztartásodban neveled. Ennek egyik "bizonyítéka" az azonos lakcím.
2010. aug. 18. 08:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Másrészt ha bölcsibe,vagy óvódába megy majd a gyerkőcőd,akkor is fontos lesz hogy a te lakcimkártyád hova szól,meg az övé.Elkérik mindkettőtőkét a jelentkezésnél meg a beiratkozásnál is.Ez a körzet miatt fontos,mert ha abba a körzetbe szeretnéd járatni majd,ahol laktok,akkor érdemes átjelenteni őt is,hiszen a felvételnél elsőbbséget élveznek azok,akik körzetben laknak.
2010. aug. 18. 10:28
 6/6 A kérdező kommentje:
ma átjelentettem a fiam, remélem nem lesz gond hogy nem azonos a dátum a kiállításnál.
2010. aug. 18. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!