Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak szegény...

Miért vállalnak szegény országokban/családokban az emberek több gyereket és miért kevesebbet a tanult, esetleg pénzes emberek?

Figyelt kérdés
Van köze a gyermekhalandósághoz ma is? Vagy hogy sokan gondoskodjanak a szülőkről? Több pénzt kapnak az államtól? Írjátok nyugodtan ha valamit kihagytam.

2021. febr. 23. 14:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igen, 3000 Ft vagyis kb 10 euro... diákként több volt a napi fizetésem :)
2021. febr. 23. 15:53
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne magadból indulj ki. Én abban nőttem fel, hogy tanulni kell, egyetemre menni, dolgozni, pénzt forgatni, befektetni, még többet tanulni, kapcsolati tőkét szerezni, ha kérdés van, jogi segítséget kérni, stb stb stb...

Amíg fel nem nőttem, számomra ez a napnál is világosabb és normálisabb életpálya volt, soha nem értettem mások miért nem látják így. Amikor kaptam némi ízelítőt a mellettem élő valóságból, akkor jöttem rá, hogy mekkora kincs volt az, amit a szüleim nekem tanítottak, mert ez közel sem átlagos... Találkoztam olyan magyar nővel, aki huszonpár évesen azt se tudta, hogy mi az a szex, és hogy ő a szextől lett terhes. Szerinted egy ilyen nő mégis mit tanult otthon? Segítek semmit. Neki valószínűleg késsel villával enni is kihívás, az, hogy diákmunka létezik, az pedig főleg felfoghatatlan. Az ő életükben nincs tudatosság, a gyerek születik, mert nem tudják, hogy védekezni kéne, aztán majd lesz vele valami.

A tanult ember pedig el tudja dönteni, hogy szeretne e gyermeket és ha igen mikor. De több mint valószínű, hogy ki tudja számolni, hogy 5-10 gyerekről nem tud gondoskodni, így védekezik. Sokszor pedig egy gyerek után meggondolja magát, hogy inkább csak egy utódot vállal, és annak maximálisan mindent megad, mivel így érzi felelősnek. A szegényebbek önmaguk sorsáért sem vállalnak felelősséget, főleg nem a születő 3-4-5+ gyerekéért.

2021. febr. 23. 16:57
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a családi meg a terhes rovatokat, minden második nem akart terhesség "megszakítással" lesz, rengetegen ott tartanak, hogy ez "védekezés", pedig egyáltalán nem az.

De ez az egyetlen "módszer", ami ingyen van, minden más azért elég sokba kerül.

2021. febr. 23. 17:27
 14/15 A kérdező kommentje:
#12, igen hálás vagyok a lehetőségeimért, és adott volt a tanulás, utazgatás, okostelefon stb. Igaz dolgoztam diákként, de támogattak a szüleim. Csupán azt írtam hogy az a 3E forintos kondomot simán ki tudom fizetni még amikor diák voltam, akkor is.
2021. febr. 23. 19:43
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Te. De akinek van 120 ezres albérletre és ketten együtt keresnek 300 ezer Ft nettot van egy gyerekük is. Na ott már nem ilyen jó a helyzet. És van akinek ennyi bevétele sincs. Most kérdezheted minek lett gyerekük de ez már oly mindegy.
2021. febr. 23. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!