Hogyan és milyen feltételekkel tudom igényelni a rendszeres szociális segélyt? Mennyi a havi összege?
Figyelt kérdés
23 éves vagyok és január 22-én lejár a megszakítatlan 1 év együttműködés a munkaügyi központtal. A párom dolgozik, de csak minimálra van bejelentve. Együtt is lakunk. És nem részesülök semmiféle segélyben sem.2008. dec. 3. 15:30
1/8 anonim válasza:
Ha GYES-en vagy GYED-en vagy, akkor sehogy, mert már igénybeveszel egy segélyt. Egyszerre kettőt nem lehet.
2/8 A kérdező kommentje:
semmit sem kapok, nincs gyerekem sem.
2008. dec. 3. 16:22
3/8 anonim válasza:
Szia.Elég fiatal vagy,esetleg elhelyezkedni valami munkahelyen,már ne is haragudj de nem hiszem,hogy semmi lehetőséged nincs...aki dolgozni akar az szerintem talál is.
Bocs,gondolom nem ezt a választ vártad,de szerintem segélyből megélni nem lehet!!
Sok sikert,mielöbbi munkahelyet
4/8 anonim válasza:
Ha január 22-én meglesz az egy év együttműködésed, akkor bemész a lakóhely szerint illetékes polgármesteri hivatalba. Viszed azokat az igazolásokat, amiket a munkaügyi központ kiad, illetve a hivatalban kitöltöd a szükséges nyomtatványokat. Ha jelenleg 2-en éltek egy háztartásban a pároddal, az 2008. év szerint azt jelenti, hogy a fogyasztási egységetek, amit ilyenkor figyelembe vesznek, 1,9 lesz; a jövedelemhatárotok: 48.735.- ft. Ezt az összeget nem szabad túllépnetek, vagyis csak akkor kaphatsz szociális segélyt, ha a párodnak ennél az összegnél kevesebb a fizetése. Mivel jelenleg a minimálbér összege 56.190.- ft, így valószínűleg nem leszel jogosult szociális segélyre.
5/8 anonim válasza:
Ja én azt hittem, hogy GYES mellé, mert hogy ebbe a kategóriába írtad a kérdést. De szerintem is elsősorban munkát kéne találnod. Amit még tanácsolni tudok, hogy a munkaügyiközpontban szokott olyan lenni, hogy tanulhatsz szakmát, amivel nagyobb valószínűséggel tudsz elhelyezkedni, és amíg a képzés tart, addig kb. minimálbérnek megfelelő összeget fizetnek havonta.
6/8 A kérdező kommentje:
A poén az, hogy vidékről költöztem fel Debrecenbe, az itteni munkaügybe már átjött az anyagom is. Minden lehetséges helyre beadtam a jelentkezésem, de még arra sem méltattak, hogy visszaszóljanak. A másik az, hogy a munkaügyön keresztül a KISOSZ szervezésében elvégeztem egy tanfolyamot is és a szerződés szerint egy havi minimál az az 69e ft jár, de még ezt sem kaptam meg aug. óta. Már a Szoc. -és Munkaügyi Minisztériumba is felszóltam, de semmi.
2008. dec. 3. 20:02
7/8 anonim válasza:
Megértem a kérdezőt, én is hasolo helyzetben járok. Nem találok munkát fiatalon, semmilyen ellátásban nem részesülök.
8/8 anonim válasza:
De ez miért a Gyerekvállalás kategóriában van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!